Αναρτήθηκαν ήδη από την περασμένη Τετάρτη 03-03-2021 οι θεωρημένοι δασικοί χάρτες των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων των Δήμων Αρταίων, Ν. Σκουφά, Κ. Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη.

Οι χάρτες αυτοί, όπως τονίζεται από ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μιχάλη Νικολάου, αφορούν το σύνολο της π.ε. Άρτας και αναφέρονται σε 1.283.231,58 στρέμματα, έχουν αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ».
Προς τούτο, κάθε ενδιαφερόμενος, αφού λάβει γνώση του περιεχομένου των δασικών αυτών χαρτών, δικαιούται να υποβάλει τυχόν αντιρρήσεις του μέσα σε 105 ημέρες, με καταληκτική ημερομηνία την 17η Ιουνίου 2021, οι δε κάτοικοι αλλοδαπής μέχρι την 07-07-2021.
Αντιρρήσεις μπορούν να υποβάλουν, συνεχίζει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, τόσο φυσικά όσο και νομικά πρόσωπα, που θεμελιώνουν εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα στις περιληφθείσες στους αναρτηθέντες δασικούς χάρτες δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις, με αυτές δε, δηλαδή τις αντιρρήσεις, προβάλλονται λόγοι που αφορούν την αμφισβήτηση του χαρακτήρα και τη μορφή τους, όπως εμφανίζονται στον αντίστοιχο χάρτη.
Πλέον τούτων, πρέπει να τονισθεί ότι η υποβολή των αντιρρήσεων γίνεται πλέον μόνο ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας, καταβαλλομένου υποχρεωτικά ειδικού τέλους, το ύψος του οποίου υπολογίζεται με βάση το εμβαδό της έκτασης που αφορά (για παράδειγμα το ύψος του παραβόλου για τις μικρές μέχρι 100 μ2 εκτάσεις ανέρχεται σε 10,00 € και έως 1 στρέμμα στα 40,00 €), μη απαιτουμένου του τέλους αυτού μόνο σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις. Οι πάσης φύσεως αντιρρήσεις εξετάζονται από 3μελή Επιτροπή (της οποίας προεδρεύει Δικηγόρος) και οι αποφάσεις της προσβάλλονται στο ΣτΕ. Υπόψη δε ότι προβλέπονται και περιπτώσεις διορθώσεως προδήλων σφαλμάτων.
Τέλος, στη Διεύθυνση Δασών Άρτας λειτουργεί το λεγόμενο «Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη» (ΣΥΑΔΧ), όπου οι ενδιαφερόμενοι, μέσα σε 10 μέρες από την υποβολή των αντιρρήσεών τους, πρέπει να υποβάλουν τα αποδεικτικά τους στοιχεία σε έντυπη μορφή.
Κατόπιν, λοιπόν, όλων αυτών, οι ιδιοκτήτες τέτοιων εκτάσεων (ιδιώ-τες, συνεταιρισμοί κλπ) και ιδίως αυτοί των ορεινών και ημιορεινών περιοχών του νομού μας θα πρέπει να έλθουν σε άμεση επαφή με τους δικηγόρους τους, δεδομένου ότι, σε περίπτωση υποβολής τυχόν αντιρρήσεών τους (που πρέπει να είναι εμπρόθεσμες), πρωταρχικά θα πρέπει να θεμελιώσουν το ιδιοκτησιακό τους δικαίωμα και στη συνέχεια να επιχειρηματολογήσουν κατά του χαρακτηρισμού των ακινήτων τους ως δασικών κλπ, αφού διαφορετικά υφίσταται ο κίνδυνος απώλειας εκμετάλλευσής τους, εφόσον παραμείνει ο δασικός τους χαρακτήρας.ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top