Ο εκλογικός νόμος για την αυτοδίοικηση που προτείνει η κυβέρνηση,για "χάρη της κυβερνισημότητας και αποτελεσματικότητας", αποκαλύπτει ξεκάθαρα ποιές είναι οι στοχεύσεις τους για τη λειτουργία των θεσμών..

Το νέο μοντέλο του "Δημάρχου" που εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία, χωρίς τη λαική βούληση, που του δίνει απεριόριστες νομοθετικές και εκτελεστικές εξουσίες αποτελει πραγματικά "αυτοκρατορικό" μοντέλο.
Αποτελεί κιόλας ευρωπαική πρωτοτυπία που ακυρώνει στη πράξη κάθε δημοκρατική κατάκτηση της Μεταπολίτευσης.
Γιατί σήμερα το ζήτημα δεν είναι μόνο η υπεράσπιση της απλής αναλογικής ,αλλά και η αποτροπή της απαξίωσης της λαικής ψήφου και του νεοσυγκεντρωτισμού που αποπνέει..
Γιατί δεν μπορεί να εκλέγεται ο Δήμαρχος με το 43% και με μπόνους εδρών 60% χωρίς τη λαική νομιμοποίηση του 50%+1!!
Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων που δίνει τη δυνατότητα υποψηφιοτήτων με ποσοστό +120% μας γυρίζει σε εποχές προ Καλλικράτη..
Θα ζήσουμε ψηφοδέλτια με όλο το "σόι'" ,με υπερήλικες..κ.τ.λ προκειμένου να καλυφτούν οι θέσεις..
Η κατάργηση της 4'ης κάλπης για τα Τοπικά Συμβούλια είναι αυτή που θα ακυρώσει στη πράξη τα κίνητρα ενεργοποίησης πολιτών, τα κίνητρα συμμετοχής νέων ανθρώπων, τα κίνητρα ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του τόπου τους,του χωριού τους...
Ο νέος νόμος λοιπόν αποτελεί "ΕΚΤΡΩΜΑ" που ενισχύει κυρίως την εκλογιμότητα και όχι την κυβερνησιμότητα των εν ενεργεία Δημάρχων.
Εμείς όμως θα είμαστε πάντα εδώ, υπερασπίζοντας το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την διατήρηση του Δημοκρατικού και Κοινωνικού της χαρακτήρα.
Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, διεκδικώντας την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και την ενίσχυση της αυθεντικής εκλογικής εκπροσώπησης και συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών..

Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
και η γραμματεία και εκλεγμένη ομάδα της "Δημοτικής Αναγέννησης"

Βασιλάκης Σωτήρης, Γιώτης Χρήστος, Μιχάλης Θανάσης, Πλατσούκας Αποστόλης και Χουλιάρα Χαρά.Ταπραντζή

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top