Την περιοχή της Κορωνησίας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων, προκειμένου να επιβλέψει από κοντά την πορεία του έργου ύδρευσης. Ειδικότερα στην περιοχή της Κορωνησίας αυτό το διάστημα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης αγωγού από αμιαντοσωλήνα και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας.

Ο Δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία, συνοδευόμενος από τον  Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κορωνησίας  Απόστολο Πατέντα, τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ Άρτας Βασίλη Κρανιώτη και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΑ, ενώ συνομίλησε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας και κατοίκους της περιοχής.
Με την συγκεκριμένη εργολαβία προβλέπονται εργασίες αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης από αμίαντο στην Κορωνησία σε μήκος 5,5 χλμ., αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού μήκος 700μ. περίπου, αντικατάσταση δικτύου και τμήματος του εσωτερικού δικτύου διανομής στο οικισμό και εκσυγχρονισμός της δεξαμενής και του αντλιοστασίου.  Η  χρηματοδότηση του έργου, πραγματοποιείται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.
Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, δήλωσε για τις τεχνικές αυτές παρεμβάσεις: «Με το συγκεκριμένο έργο λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, βελτιώνουμε τις υποδομές ύδρευσης, διασφαλίζοντας την ποιότητα  του νερού και την υγεία των κατοίκων της Κορωνησίας.

Άλλη μια πρόταση στο Πρόγραμμα «Τρίτσης» από την ΔΕΥΑ Άρτας

Άλλη μια πρόταση για παρεμβάσεις βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αρταίων, υπέβαλε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών προϋπολογισμού 5.185.801,00 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά εργασίες ολοκληρωμένης διαχείρισης και βελτίωση υφιστάμενων υποδομών ύδρευσης, την κατασκευή νέων τμημάτων δικτύου ύδρευσης, στην Τοπική Κοινότητα Γραμμενίτσας, στους οικισμούς Αμπέλια της Δημοτικής Ενότητας Ξηροβουνίου, στο Χανόπουλο, Βρυσούλες και Γρίμποβο της Δημοτικής Ενότητας Βλαχέρνας, την εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας αυτοματισμών και ελέγχου διαρροών στην Δημοτική Ενότητα Ξηροβουνίου, αλλά και την εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών με έλεγχο διαρροών στην πόλη της Άρτας.
«Οι προτάσεις αυτές, για τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, καθώς και οι επόμενες που αναμένεται σύντομα να ακολουθήσουν, από τον Δήμο, εντάσσονται σε έναν ευρύτερο προγραμματισμό για να ενισχύσουμε ουσιαστικά τον Δήμο μας με υποδομές και έργα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί και τα οποία δίνουν έμπρακτες λύσεις και απαντήσεις στις ανάγκες των συνδημοτών μας» ανέφερε σε δήλωσή του Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.Login

Go to top