Η δραστηριότητα της Αντιδημάρχου Αρταίων ΒΙΚΥΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, δεν έχει ανάγκη καμιάς ξεχωριστής προβολής, διότι είναι ευρύτατα γνωστή όχι μόνον στον Δήμο Αρταίων, αλλά και σε όλους τους κατοίκους του νομού.

Μια δραστηριότητα, με σαφέστατο το μήνυμα: «Κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, στην καθημερινή μας ζωή…»!
Και η τοπική κοινωνία αναγνωρίζει το έργο της και είναι βέβαιο ότι στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαϊου, θα έρθει στην κάλπη και η απόλυτη δικαίωσή της.

Θυμίζουμε κάποια χαρακτηριστικά λόγια της ίδιας, που είπε το Σεπτέμβριο του 2013, στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»:
«Όλοι μας πρέπει να εμπλακούμε στη ζωή της κοινότητας του Δήμου μας, μέσω προγραμμάτων και ενεργειών, που στόχο έχουν την στήριξη και βοήθεια των ανήμπορων συνανθρώπων μας.

Πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας και ομαδικότητας των συνδημοτών μας κι όχι μόνον. Ο εθελοντισμός ως στάση ζωής και η δύναμη της ψυχής μας για κοινωνική προσφορά, πρέπει να αποτελούν κοινό τόπο, για κοινωνική δράση. Η οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, αυτό επιβάλλει στον καθένα μας. Είναι μονόδρομος για να αντέξουμε. Ο Δήμος Αρταίων και ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, σε αυτόν τον τομέα, έχουν να επιδείξουν αξιοζήλευτο έργο, το αναγνωρίζουν οι δημότες κι αυτό μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια…»!

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ!
Μια μικρή αναφορά στο έργο της ΒΙΚΥΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, είναι αυτή την περίοδο, αναγκαία και χρήσιμη για όλους τους αρτινούς πολίτες.
Αναγκαία γιατί το οφείλουμε στην ίδια, για τη συνολική κοινωνική και όχι μόνο, προσφορά της, στην τοπική κοινωνία.

Χρήσιμη διότι εκείνοι που ασχολούνται με τα κοινά και έχουν να παρουσιάσουν έργο, θα πρέπει να επιβραβεύονται από όλους μας και θα πρέπει να γίνονται και παραδείγματα προς μίμηση, για όλους όσους φιλοδοξούν να υπηρετήσουν τον τόπο μας.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:
1. Αξιοποιήθηκαν όλες οι ευκαιρίες που πρόσφεραν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούσαν τρόφιμα και αναπτύχθηκαν δράσεις αλληλεγγύης, στα πλαίσια του εθελοντισμού και σε προβλήματα καθημερινότητας του πολίτη.
2.  Εντάχθηκαν 12 Παιδικοί Σταθμοί στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας κονδύλια για τη δωρεάν σίτιση και καλύτερη μέριμνα στην προσχολική και βρεφική ηλικία 376 παιδιών.
3.  Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, δημιουργήθηκαν και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, όπου εντελώς δωρεάν, 30 και πλέον παιδιά με ειδικές ανάγκες, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, πρωί – απόγευμα, παίζουν – διασκεδάζουν και απασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες.
4. Δημιουργήθηκαν 3 σημαντικές δομές ΚΔΑΠ παιδιών ηλικίας 5 – 12 χρόνων, για την απασχόλησή τους, τις απογευματινές και τις πρωινές ώρες, 150 και πλέον παιδιών, διευκολύνοντας έτσι τις εργαζόμενες και άνεργες μητέρες.
5. Δημιουργήθηκε το Κέντρο κατά της Βίας των Γυναικών, που στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση της βίας όλων των μορφών.
6. Αξιοποιήθηκε το παλιό Δημαρχείο της Ανέζας, εξασφαλίζοντας δωρεάν έπιπλα, ηλεκτρικά, βιβλιοθήκη κ. ά., μετατρέποντας το χώρο σε ΚΑΠΗ και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για τους κατοίκους Ανέζας και όλου του Αμβρακικού.
7.  Αναπτύχθηκε ευρύ πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, σε άπορες οικογένειες, μοιράζοντας μόνο το 2013, είδη διατροφής σε 1.400 περίπου άπορες οικογένειες.
8. Δημιουργήθηκαν δωρεάν κοινωνικά φροντιστήρια για 37 παιδιά άπορων οικογενειών, για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με την εθελοντική διδασκαλία 16 καθηγητών.
9. Μοιράστηκαν δωρεάν είδη ρουχισμού, παιγνίδια και σχολικά είδη, σε άπορες οικογένειες.
10. Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, με την ευγενή χορηγία επιχειρήσεων, αλλά και του Δήμου Αρταίων μοιράστηκαν τρόφιμα σε πολλές εκατοντάδες άπορων οικογενειών.
11. Οργανώθηκαν ομιλίες ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεις οστεοπόρωσης, σακχαρώδη διαβήτη και άλλων παθήσεων, σε πολίτες της περιοχής μας.
12. Φιλοξενήθηκε στην πόλη μας το ΚΕΘΕΑ και με τη στήριξη του Δήμου Αρταίων αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη ευαισθησία, διάφορα προβλήματα χρηστών, και
13. Συνδέθηκαν κομμένα ρεύματα μέσω της ΔΕΗ, σε 22 τουλάχιστον άπορες οικογένειες.

Ακόμα και μέσω των προαναφερόμενων δράσεων, δημιουργήθηκαν και νέες θέσεις εργασίας, για άνεργους συμπολίτες μας.

Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι η Αντιδήμαρχος κ. Βασιλάκη, καθημερινά, σε 18ωρη σχεδόν βάση και προσωπικές θυσίες, απασχολείται εντός και εκτός Δημαρχείου, με την κοινωνική πρόνοια, τον εθελοντισμό και με δράσεις αλληλεγγύης, σε τομείς, που ήταν ανύπαρκτοι στο Δήμο μας, όταν ανέλαβε αυτές τις αρμοδιότητες.

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top