Εκστρατεία συμπαράστασης προς τους απόρους συμπολίτες μας, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, ξεκινάει το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους, ότι οι πρωτόγνωρες διαστάσεις που έχει πάρει η βαθειά οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας έχουν οδηγήσει πολλούς από τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας στα ακραία όρια της επιβίωσης.

Για πολλούς απ ’αυτούς οι πλέον βασικές ανάγκες επιβίωσης, όπως το καθημερινό φαγητό και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έχουν γίνει «μαρτύριο» που κάθε μέρα πρέπει να ξεπεράσουν.

Ο Ερυθρός Σταυρός, όπως είναι σε όλους γνωστό, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, αλλά και πριν απ΄αυτή, αγωνίζεται, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των μελών και των κοινωνικά ευαίσθητων συμπολιτών μας, να στηρίζει τους συνανθρώπους μας αυτούς στις άμεσες και πιο επείγουσες ανάγκες τους.

Εν όψει των Μεγάλων Γιορτών που έρχονται το Τμήμα έβαλε σαν στόχο κανένας απ΄αυτούς τους συμπολίτες μας να μην κάνει Χριστούγεννα με το παράπονο ότι κανείς δεν τον σκέφτηκε και κανείς δεν έκανε κάτι για να απαλύνει τη δυστυχία του.

Γι’ αυτό απευθύνουμε τη θερμή παράκληση σε όλους τους συμπολίτες για βοήθεια αυτής της προσπάθειας στο βαθμό που ο καθένας μπορεί. Και η παραμικρή συνεισφορά σε χρήματα και τρόφιμα είναι πολύτιμη και ευπρόσδεκτη στα γραφεία του Τμήματος τις πρωινές ώρες όλες τις εργάσιμες ημέρες.

Για την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής οργανώνουμε και πάλι φέτος μικρή αγορά (bazaar) με διάφορα αντικείμενα (Χριστουγεννιάτικα δωράκια, διακοσμητικά, γλυκίσματα, βιβλία κ.τ.λ.) όλα προσφορές και δημιουργίες Εθελοντών μας και φίλων, σε ενδεικτικές και πολύ χαμηλές τιμές, στο χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών επί της οδού Σκουφά κάτω από το Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Και με μικρή από τον καθένα μας προσφορά πολλά μπορούμε να καταφέρουμε, αρκεί να μην κλειστούμε στον εαυτό μας, αλλά να ανοίξουμε την καρδιά μας και να ακολουθήσουμε τα ευγενέστερα αισθήματά μας της αγάπης και της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης που πλούσια διαθέτει η περιοχή μας.

Και τότε, ας είμαστε σίγουροι, ότι θα δώσουμε στις γιορτές που έρχονται το πραγματικό νόημα της ΑΓΑΠΗΣ που πρέπει να έχουν. 

     

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top