Επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρταίων πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, μαζί με τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Άρτας, τους Υποψήφιους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Νομού  Άρτας, τους Αντιδημάρχους, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, υποδέχτηκε τον κ. Σαμαρά στο γραφείο του, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό και ευχάριστο κλίμα.

Πολλά και σημαντικά τα θέματα που τέθηκαν από πλευράς Δημάρχου στο επίκεντρο των συζητήσεων, μεταξύ του ιδίου και του Πρωθυπουργού. 

Ως περισσότερο άμεσο, πρώτο τέθηκε το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους χιλιάδες αγρότες του Νομού που υπέστησαν ζημιές στη φυτική τους παραγωγή μετά τον πρόσφατο ισχυρό παγετό, για το οποίο ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση και συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών, και πως ο ίδιος προσωπικά έδωσε κατευθύνσεις να ξεκινήσουν την Πέμπτη οι επιτόπιες εκτιμήσεις των γεωπόνων, ώστε οι δικαιούχοι να ανακουφιστούν άμεσα.

Ακολούθως, τονίστηκε από το Δήμαρχο η προσπάθεια πού ήδη έχει ξεκινήσει από τον Δήμο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα μέσα από την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, ελιές, κοτόπουλα, τυροκομικά, αλιεύματα κ.α.), ενώ ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, για τα αρδευτικά έργα που υλοποιούνται στον κάμπο της Άρτας και που θα συμβάλουν στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής, καθώς και για την επικείμενη ένταξη στο Πρόγραμμα Μπαλτατζής, αγροτικών οδοποιίων  στη Δ.Ε. Ξηροβουνίου.

Στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η Ροδαυγή, με το σπάνιο φυσικό κάλλος που διαθέτει και τις υποδομές που αποκτά μέρα με τη μέρα, καθώς και η μοναδική Κορωνησία, στην καρδιά του Αμβρακικού Κόλπου, για την ανάπτυξη της οποίας ζητήθηκε από τον Δήμαρχο η συνέχιση του αναπτυξιακού προγράμματος «ΑΝΑΣΑ» για τον Αμβρακικό. Μοχλό τουριστικής ανάπτυξης, αποτελούν και τα σημαντικά αρχαιολογικά, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία (Ιστορικό Γιοφύρι, Παρηγορήτισσα, Κάστρο, Αρχαία Αμβρακία, Αγία Θεοδώρα κ.α.)  που διαθέτει η Άρτα και για το λόγο αυτό, τέθηκε το ζήτημα της έγκρισης πιστώσεων μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων για την  αποκατάσταση, ανάδειξη και προβολή τους, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την απόκτηση του Ιστορικού Δημαρχείου από τον Δήμο με πόρους από το Πράσινο Ταμείο, αλλά και για τη λύση που δόθηκε στο χρόνιο πρόβλημα της οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου, με την προένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.  Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας που θα δώσει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, όχι μόνο στην πόλη της Άρτας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ένα πολύ σημαντικό και επείγον για το Δήμο Αρταίων ζήτημα, που τέθηκε από τον δήμαρχο και αφορά την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην πλατεία Ζέρβα, δόθηκε άμεσα λύση από τον Πρωθυπουργό καθώς επικοινώνησε με τους συναρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Ανάπτυξης   και οριστικοποιήθηκε η ένταξή του.

Ο Δήμαρχος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί, στην ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού σε λίγους μήνες  που θα βγάλει επιτέλους την περιοχή από την απομόνωση, στα Αποχετευτικά Δίκτυα των περισσοτέρων οικισμών του Δήμου, που μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου δρομολογούνται να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, στην εκπόνηση μελετών για ενεργειακές παρεμβάσεις σε σχολεία, δημοτικά κτίρια και στο κολυμβητήριο, που ωριμάζει ήδη ο Δήμος, στην προσπάθεια παραχώρησης οικοπέδου από την ΕΤΑΔ μέσα στην Άρτα για την κατασκευή Μουσικού Σχολείου, στην ανάγκη ενίσχυσης και στελέχωσης του ΤΕΙ Ηπείρου και την διατήρηση και ενίσχυση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στην Άρτα.

Στο σημείο αυτό, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους παρευρισκομένους, ότι χθες κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Ηπείρου, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την παραχώρηση του στρατοπέδου «Παπακώστα», για να ανεγερθεί εκεί το Διοικητήριο των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Ο Δήμαρχος Αρταίων προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, στα οποία περιλαμβάνονταν, ένας αργυρός δίσκος με ανάγλυφη την εικόνα του ιστορικού γεφυριού της Άρτας, το βραβευμένο μυθιστόρημα του Αρτινού συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου, με τίτλο «Ιμαρέτ» καθώς και DVD της Περιφέρειας Ηπείρου με ψηφιακή ξενάγηση σε όλα τα μνημεία της Ηπείρου.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε το Δήμαρχο και όλους τους παρευρισκομένους για τη θερμή υποδοχή στο Δημαρχείο της πόλης μας και δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον κ. Τσιρογιάννη για τον καθημερινό αγώνα που δίνει για το Δήμο Αρταίων και την αποτελεσματικότητά του.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αρταίων συνόδεψε τον Πρωθυπουργό στον περίπατό του στους δρόμους της πόλης.  

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top