Ο Δήμος Αρταίων, με στόχο την καλύτερη λειτουργία του συστήματος καθαριότητας, ξεκίνησε ενημερωτική καμπάνια για το νέο κανονισμό καθαριότητας, αλλά και την ανακύκλωση, διανέμοντας ενημερωτική επιστολή προς όλους τους καταστηματάρχες της πόλης. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αγαπητοί Καταστηματάρχες,
Στα πλαίσια της βελτίωσης της λειτουργίας Καθαριότητας, ο Δήμος μας, ξεκίνησε την εφαρμογή του νέου κανονισμού Καθαριότητας, ο οποίος διέπεται από το πνεύμα της συνεργασίας Δήμου, πολιτών και φορέων.

Ένα βασικό κεφάλαιο του κανονισμού Καθαριότητας, είναι και η ανακύκλωση συσκευασιών (χαρτιού, γυαλιού, αλουμίνιου, πλαστικού) και άλλων προϊόντων. Ο Δήμος μας, μετά τη σύναψη σύμβασης με την εταιρεία που διαχειρίζεται την ανακύκλωση συσκευασιών από χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό, έχει τοποθετήσει 600 περίπου μπλε κάδους ανακύκλωσης συσκευασιών σε όλη την έκταση της πόλης μας και των Δημοτικών Ενοτήτων.
Ως υπεύθυνοι καταστημάτων, ανακυκλώνουμε το υλικό το οποίο προκύπτει λόγω της λειτουργίας των καταστημάτων μας, και το οποίο είναι, ως επί το πλείστον, από χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό. Ταυτόχρονα, τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής, ώστε να μην δημιουργούνται ανθυγιεινές εστίες μόλυνσης, μέσα και έξω από τους κάδους.
Για το λόγο αυτό, ακολουθούμε τις παρακάτω απλές οδηγίες :
1.    Συγκεντρώνουμε τα υλικά και τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες 1-2 ώρες πριν τη διέλευση του απορριμματοφόρου από το κέντρο της πόλης, έξω από τα καταστήματα μας. Η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας, εξυπηρετεί το κέντρο της πόλης με ειδικό όχημα για ανακύκλωση συσκευασιών κάθε ημέρα , από Δευτέρα ως Σάββατο και ώρες από 08.00-08.30. Συμπιέζουμε και περιδένουμε τις χάρτινες συσκευασίες, ώστε να ελαχιστοποιούμε τον όγκο τους.
2.    Δεν συγκεντρώνουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά από την προηγούμενη ημέρα (απογευματινές και βραδινές ώρες ή μετά το κλείσιμο των καταστημάτων). Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται σωροί υλικών που προβάλλουν μια άκρως αντιαισθητική εικόνα και εμποδίζουν την ομαλή διέλευση πεζών και οχημάτων .
3.    Οι υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που διαχειριζόμαστε γυάλινες συσκευασίες, τις τοποθετούμε εντός των κάδων και ΠΟΤΕ εκτός κάδων. Επίσης, φροντίζουμε για την καθαριότητα του εξωτερικού χώρου των καταστημάτων μας.
4.    Στις περιπτώσεις που προκύπτουν δύσοσμα απορρίμματα όπως κρέατα, κόκαλα, ψάρια, υπολείμματα τροφών, τα συσκευάζουμε σε κλειστές σακούλες και τα εναποθέτουμε σε κάδους μια ώρα πριν την αποκομιδή, χωρίς να σέρνουμε τις σακούλες στο δρόμο, γιατί δημιουργούνται λεκέδες από τα υγρά απόβλητα των σκουπιδιών. Για οποιαδήποτε συνεννόηση σχετικά με τη ρίψη μεγάλων ποσοτήτων δύσοσμων απορριμμάτων, τηλεφωνούμε στην υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ. 2681072910). 
5.    Δεν τοποθετούμε σε κάδους ανακύκλωσης, υλικά που δεν ανακυκλώνονται. Αντιθέτως, προσπαθούμε, να συγκεντρώνουμε, όσα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά μπορούμε (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό) και τα τοποθετούμε σε κάδους ανακύκλωσης.

Η εξασφάλιση της καθαριότητας του Δήμου μας, είναι ένας διαρκής, καθημερινός αγώνας, που πρέπει να δώσουμε όλοι μας. Στον αγώνα αυτό, σας θέλουμε σύμμαχους και συμπαραστάτες. Το αποτέλεσμα, εξαρτάται και από εσάς.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top