EIΔΗΣΕΙΣ

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης παραβρέθηκε πρόσφατα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Μιχάλης Νικολάου, στα πλαίσια σύσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα, όπου συζητήθηκαν τρέχοντα και επίκαιρα θέματα, που αφορούν στην απονομή της δικαιοσύνης.

Περισσότερα...

Σύντομα η εφημερίδα «Παρατηρητής της Άρτας» και η ηλεκτρονική της έκδοση www.paratiritis-artas.gr, θα δημιουργήσουν χώρο φιλοξενίας – προβολής και προώθησης των έργων αρτινών συγγραφέων, ποιητών κ.α. σε πανελλαδικό επίπεδο.

Περισσότερα...

Αποδίδει η συστηματική επένδυση στη μείωση εκπομπών θερμοκηπίου και χρήσης ενέργειας

Περισσότερα...

Με διήμερες εκδηλώσεις γιόρτασε η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού κόλπου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 και την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου.

Περισσότερα...

Τρία προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ ξεχώρισαν στα φετινά Βραβεία Ποιότητας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο MondeSelection, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη χρονιά τη διεθνή αναγνώριση που χαίρει η κορυφαία ποιότητα ΗΠΕΙΡΟΣ. Ειδικότερα, η παραδοσιακή ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ και η ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα ΠΟΠ απέσπασαν το Χρυσό Βραβείο, ενώ η ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ με Λιγότερο Αλάτι κέρδισε το Ασημένιο Βραβείο.

Περισσότερα...

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 η Περιφέρεια Ηπείρου και το τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ3 συνδιοργανώνουν την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» στην Καστανιά Άρτας, στα πλαίσια των δράσεων προβολής των παραδοσιακών οικισμών της Ηπείρου από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...

«Αίσιο τέλος! Το υπουργείο περιβάλλοντος απέρριψε την περιβαλλοντική μελέτη για το φωτοβολταϊκό πάρκο στη λίμνη Πουρναρίου.

Περισσότερα...

Σε συνέχεια της επιστολής του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, σχετικά με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΔΔΗΕ προς τους δημότες και τις επιχειρήσεις της Άρτας, για το λόγο του κορεσμού του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και εξέλιξη του έργου της επαύξησης ισχύος του ΚΥΤ Αράχθου, ώστε να αρθεί το πρόβλημα του κορεσμού του Δικτύου του Νομού Άρτας, για την εγκατάσταση έργων ΑΠΕ για την μείωση του κόστους ενέργειας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, ο ΔΕΔΔΗΕ σε σχετική του απάντηση ανέφερε τα εξής: 

Περισσότερα...

Οι αγώνες των πολιτών,οι ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων,οι αντιδράσεις φορέων,συλλόγων ανάγκασαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην παρακάτω απόφαση:

Περισσότερα...

Σε λειτουργία βρίσκεται ξανά, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την δήλωση  διορθώσεων τετραγωνικών μέτρων ακινήτων προς τους Δήμους.

Περισσότερα...

Νέο χτύπημα για την Άρτα, από πλευράς «αποψιλώσεως» των τοπικών αρμοδιοτήτων δημοσίων υπηρεσιών, που εδρεύουν στο νομό μας. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της Α.Α.Δ.Ε. (Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων), που προΐσταται όλων των Δ.Ο.Υ. της χώρας, η οποία, επικαλούμενη «την καλύτερη δυνατή και ποιοτική εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και την προστασία και εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου», με απόφασή της της 21-04-2022 (ΦΕΚ 2085/Β΄/28-04-2022), «αποφάσισε και διέταξε»:

Περισσότερα...

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, λήφθηκαν αποφάσεις που αφορούν έργα της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, συνολικού ποσού 891.000 €, ήτοι:

Περισσότερα...

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από τη ζωή  ο αγαπητός συγχωριανός μας ο δικηγόρος  Γεώργιος Στυλ. Οικονόμου.

Περισσότερα...

Επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΕΛΤΑ κ. Πολυχρόνη Γριβέα, η οποία κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, απέστειλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, με θέμα την επείγουσα ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του Ταχυδρομικού Γραφείου Αγνάντων, το οποίο το τελευταίο διάστημα υπολειτουργεί λόγω υποστελέχωσης.

Περισσότερα...

Η άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, οδήγησαν τις τελευταίες μέρες τους αρτινούς, σε άγρια πασχαλινά… «ξεσαλώματα», που θύμιζαν παλιές εποχές, εποχές προ αυτής της πανδημίας, που ταλαιπωρεί τη χώρα μας κι όλον τον πλανήτη τα τελευταία τρία χρόνια.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 107

Go to top