Στις δύσκολες εποχές της τοξικής αντιπαράθεσης, την οποία επέλεξαν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως πολιτικό διάλογο, το ΠΑΣΟΚ έρχεται να δικαιώσει την εμπιστοσύνη των δημοκρατών πολιτών, ως πραγματικά ο τρίτος δρόμος, ανάμεσα από τα αποτυχημένα ψευδοδιλήμματα που το διάστημα αυτό παρουσιάζονται στην κοινωνία.

Είμαστε αντίθετοι σε ένα πελατειακό σύστημα εξουσίας και προάγουμε το αληθινό και πατριωτικό συμφέρον τόσο της χώρας, όσο και των πολιτών μας, που αντιμετωπίζονται με όρους περιθωριακών παρατηρητών στην εναλλαγή των θέσεων εξουσίας. Το μοντέλο αυτό φάνηκε ότι δεν μπορεί να έχει μέλλον και η επικαιρότητα πλέον το επιβεβαιώνει, δυστυχώς με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο, καθώς όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκης ο οποίος τόνισε πως υπάρχει σε όλη την Ευρώπη και διεθνώς η τεχνολογία που προστατεύει την ανθρώπινη ζωή απέναντι στο ανθρώπινο λάθος, ώστε να μην είναι "στο χέρι ενός ρουσφετιού της Νέας Δημοκρατίας, τόσες δεκάδες ανθρώπινες ζωές".
Για τον λόγο αυτόν και έχοντας διαφορετική φιλοσοφία απέναντι στην κοινωνία και την οικονομία, με έμφαση στην ανάπτυξη κι έναν νέο οικονομικό πατριωτισμό, ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε τη δέσμη προτάσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για το ιδιωτικό χρέος, προτείνοντας μεταξύ άλλων:

•    Επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με βάση τον Νόμο 3869 και επικαιροποιημένα κριτήρια.
•    Προστασία της αγροτικής γης, ώστε να διαφυλαχθεί η περιουσία των αγροτών μας
•    Πίεση προς τις τράπεζες για να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους τους για τους συνεπείς δανειολήπτες .
•    Ρύθμιση σε 120 δόσειs των ληξιπρόθεσμων χρεών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, με διαγραφή προσαυξήσεων και κούρεμα για τους συνεπείς .
•    Καθιέρωση του δικαιώματος προαίρεσης των δανειοληπτών για την αγορά του δανείου τους πριν την μεταβίβαση στα funds και
•    Προστασία των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, με τον περιορισμό στο ένα τρίτο της ευθύνης τους από την αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

ΜΑΡΕΤΗ Σ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Φαρμακοποιός

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top