Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Γιώργος Στύλιος για την ενίσχυση της κρατικής αρωγής, την επέκταση της κάλυψης και στήριξης των παραγωγών απέναντι σε φυσικές καταστροφές και την εισαγωγήτης ιδιωτικής ασφάλισηςτων επιχειρήσεων.

Ο νόμος πουεισήχθη από το Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίαςεισάγει ένα πλαίσιο αρωγής και ασφάλισης που συνδυάζει τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, παρέχοντας δίκαιη στήριξη σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα θεσπίζει την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Ενώ μέσα από μια σειρά ρυθμίσεων βελτιώνεται η κρατική αρωγή προς τους παραγωγούς και αναδιοργανώνεται ο μηχανισμός της.

Ο Βουλευτής Άρτας της ΝΔ, σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής κρίσης, η χώρα μας έχει αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα πουέπληξαν τις υποδομές μας και δοκίμασαν την ανθεκτικότητα του παραγωγικού μας μοντέλου. Δοκιμασίες που κατέδειξαν την ανάγκη προσαρμογής του πλαισίου βοήθειας και στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Για αυτό και όπως σημείωσεοφείλουμε να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις γιανα ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα και την αντοχή της οικονομίας μας. Επενδύοντας στην πρόληψη και καλλιεργώντας μια κουλτούρα προετοιμασίας ως πολιτεία και ως κοινωνία. Συμπλήρωσε δε πως η κυβέρνηση: «έχει ήδη κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με την δημιουργία ενός αυτόνομου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αλλά και με νομοθετικές παρεμβάσεις για την συντήρηση της περιουσίας μας και την εθελοντική ασφάλιση των κατοικιών, όπως είναι η μείωση κατά 10% του ΕΝΦΙΑ».

Τόνισε μάλιστα πως η κρατική βοήθεια προς τους πληγέντες πολίτες, αγρότες και επιχειρηματίες πρέπει να παρέχεται με: ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, Αμεσότητα. Συμπληρώνοντας πως: «αυτό είναι το «manual» για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των πολιτών, για να είναι στην κυριολεξία η πολιτεία δίπλα τους».

Επιπλέονστάθηκε στις σημαντικές βελτιώσεις που εισάγονται στη στήριξητων αγροτών. Πιο συγκεκριμένα,την επέκταση και στους μη κατ’ επάγγελμα αγρότεςτης άμεσης προκαταβολήςτης κρατικής αρωγής. Ενώ με την αλλαγή του ορισμού της φυσικής καταστροφής από τον ΕΛΓΑ επιτρέπει πλέον την αποζημίωση, θερμοκηπίων, φωτοβολταϊκών, και άλλων εγκαταστάσεων, προστατεύοντας τις επενδύσεις των παραγωγών. Ένα ακόμα μέτρο υπέρ των παραγωγών, σύμφωνα με τον Γιώργο Στύλιο, αποτελεί και η πρόβλεψη για την αξιοποίηση πόρων από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων πέραντων κονδυλίων του τακτικού προϋπολογισμού για την αποζημίωση τους από φυσικές καταστροφές.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Βουλευτής Άρτας τόνισε πως: «η κυβέρνηση εργάζεται για να δίνει λύσεις και να διορθώνει αστοχίες, δημιουργώντας ένα σύγχρονο, λιτό και αποτελεσματικό κράτος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας με σχέδιο και στρατηγική, και οργανώνεται για να διαχειριστεί τις μελλοντικές προκλήσεις».


ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top