Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 120 χρόνια δράσης του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», στην αίθουσα της Πνευματικής Στέγης του Συλλόγου.

Στην αίθουσα πραγματοποιήθηκε και έκθεση φωτογραφικού υλικού από όλα τα τμήματα του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Άρτας κ. Βασίλης Τσίρκας ο οποίος ευχήθηκε στο Σύλλογο να συνεχίσει να προσφέρει στον πολιτισμό με άξονα την κοινωνική προσφορά και δήλωσε ότι θα στέκει αρωγός σε τέτοια προσπάθεια, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς ο οποίος αναγνώρισε την προσφορά του Συλλόγου και δήλωσε ότι η περιφερειακή ενότητα έχει ήδη έτοιμες μελέτες για την ανακαίνιση της Πνευματικής Στέγης του Συλλόγου, ώστε να ενταχθεί σε κάποια χρηματοδότηση μελλοντικά, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης ο οποίος επεσήμανε την κοινή πορεία του συλλόγου με την πόλη της Άρτας για πάνω από 100 χρόνια, ο δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος ο οποίος ευχήθηκε στο Σύλλογο να συνεχίσει την πορεία του με το ίδιο σθένος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος Παπάζογλου ο οποίος επεσήμανε την μεγάλη προσφορά του Συλλόγου τόσο στον πολιτισμό όσο και στην αυτοδιοίκηση της περιοχής και αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ του επιμελητηρίου και του Συλλόγου, ο πρόεδρος του ΤΕΙ  Ηπείρου κ. Ευριπίδης Γλαβάς ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Συλλόγου και του ιδρύματος με προοπτική την ψηφιοποίηση του σημαντικού αρχείου του συλλόγου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ευάγγελος Χαρμπής  ο οποίος εξήρε την προσφορά του «ΣΚΟΥΦΑ» μέσα στο χρόνο, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας κα Μιμίκα Αξιώτη η οποία τόνισε την ιστορική πορεία του Σκουφά και ευχήθηκε ακόμα καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο Συλλόγων, προσφέροντας κι ένα δώρο εκ μέρους του Συλλόγου «Μακρυγιάννης», οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ντίνος Παπαδημητρίου και Δημήτρης Βαρέλης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Χαράλαμπος Παπάζογλου και Νίκος Λιόντος, ενώ μήνυμα απέστειλε η και ο βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του Συλλόγου, μνημονεύοντας τους μεγάλους ευεργέτες του, τους ευεργέτες και δωρητές, και ευχαριστώντας όλους τους ως τώρα προέδρους και τα  μέλη του, τα οποία χαρακτήρισε ως αφανείς ήρωες του Συλλόγου. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο φιλόλογος, διδάκτωρ ιστορία κ. Κώστας Κωσταβασίλης, ο οποίος, αφού επιχείρησε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία, τα τμήματα, τα μουσεία και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, έκλεισε με μια αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας του, τονίζοντας τη σημαντική προσφορά του στην αστικοποίηση και την πρόοδο της Άρτας. Ακολούθησε τιμητική βράβευση εκ μέρους του Συλλόγου, προς την Δημοτική πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» για τη σημαντική προσφορά της στον πολιτισμό του τόπου, προς τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας καθώς και τη Σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ για τη διαρκή συμπαράσταση και ενίσχυση που προσφέρει στο Σύλλογο.

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία του μουσικού συνόλου  NARDA από το ΤΕΙ Άρτας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας κ. Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top