Ξεκινά τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου ο σχολικός διαγωνισμός με τίτλο «Πάμε Ανακύκλωση» που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Followgreen και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Άρτας.

Η δράση υλοποιείται προς το παρόν σε 15 Δημοτικά Σχολεία σε όλη την Άρτα και σήμερα το πρωί μοιράστηκαν οι κάδοι στα σχολεία.
Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης followgreen.gr/arta που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό τη λειτουργία της στον Δήμο μας και έχει ως στόχο την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας στα θέματα ανακύκλωσης.
«Ξεκινάμε σήμερα μια νέα προσπάθεια στο μέτωπο της ανακύκλωσης, η οποία στο Δήμο μας πηγαίνει ήδη πολύ καλά.  Προφανώς, όμως, πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα για να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό, για αυτό ξεκινάμε σήμερα από εδώ από τα σχολεία. Θεωρούμε ότι πρώτα πρέπει να βάλουμε την αξία της ανακύκλωσης στην Εκπαίδευση, ώστε μέσω των παιδιών μας να περάσει σε κάθε σπίτι» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Λιλής.
Με τη σειρά του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας υπογράμμισε πως «ο σχολικός διαγωνισμός, ο οποίος ξεκινά τη Δευτέρα δεν έχει σκοπό να βάλει τα παιδιά σε μια διαδικασία ανταγωνισμού, αλλά όλοι μαζί να συμμετέχουν αναδεικνύοντας πως όταν κάτι γίνεται από κοινού μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Η ανακύκλωση θέλουμε να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Έτσι προστατεύουμε το περιβάλλον μας, το σπίτι μας, το σχολείο μας».
Να σημειωθεί ότι μέσω του διαγωνισμού μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώνουν χαρτί, μπαταρίες και αλουμίνιο στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία τους. Κάθε φορά που ανακυκλώνουν κερδίζουν πόντους για να αναδείξουν το σχολείο τους πρώτο. Η πορεία κάθε σχολείου καταγράφεται στην σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» και είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες.
Ενεργό ρόλο στον διαγωνισμό, όμως, έχουν και όλοι οι γονείς/μέλη του Followgreen, οι οποίοι μπορούν να δωρίζουν έως 150 πόντους επιβράβευσης μηνιαίως, στο σχολείο της επιθυμίας τους, ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παιδιών. Ο Δήμος Αρταίων στο τέλος του διαγωνισμού θα επιβραβεύσει όλα τα σχολεία για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους σε ειδική εκδήλωση.
Ο Σχολικός Διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση» υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανάπτυξης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε, το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», στο πλαίσιο της διαδικτυακής πλατφόρμας Followgreen.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top