Τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ για τον κάθε υποψήφιο

«Καθάρισε»και πολύ νωρίς το τοπίο, όσον αφορά τους υποψήφιους δημάρχους για το Δήμο Αρταίων, μετά και την προχθεσινή στήριξη που πρόσφερε η Ν.Δ. στον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ. Και μέχρι στιγμής είναι 4 οι βασικοί «μνηστήρες», στην «κούρσα» προς τον δημαρχιακό θώκο και αναμένεται και μια ακόμη από το ΚΚΕ.
Έχουμε λοιπόν τον νυν δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, με προφανή τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνον, διότι ως εν ενεργεία δήμαρχος και μιας μόνο θητείας και αυτής «κολοβής», έχει… «απλώσει» την εκλογική του βάση, προς όλους τους πολιτικούς χώρους, τον ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑ, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του συνεχώς ανερχόμενου και ευρισκόμενου στο κατώφλι της εξουσίας κόμματος και τον ανεξάρτητο πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΠΑΥΛΟ ΣΤΑΣΙΝΟ.

Τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ της κάθε προαναφερόμενης υποψηφιότητας, εντοπίζονται πρώτιστα στο πολιτικό «εκτόπισμα» του καθενός και σε δεύτερο βαθμό, η προαναφερόμενη κομματική στήριξη που έχει εξασφαλίσει.

Η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, προφανέστατα είναι η πιο ισχυρή και από κάθε άποψη.
Είναι εν ενεργεία δήμαρχος, έχει πολιτικό λόγο, είναι δήμαρχος μιας μόνο θητείας και κατά κανόνα, το εκλογικό σώμα δίνει και δεύτερη θητεία σε αυτές τις περιπτώσεις, έχει πλέον (ως εν ενεργεία δήμαρχος) διευρύνει και προς όλες τις κατευθύνσεις, την εκλογική του βάση, έχει να παρουσιάσει χειροπιαστό σημαντικό έργο, παρά την οικονομική κρίση και τις κατά 60% περικοπές των δημόσιων χρηματοδοτήσεων, η κοινωνική πολιτική που ασκήθηκε επί των ημερών του, υπέρ των ευπαθών ομάδων, έχει την απόλυτη αναγνώριση της τοπικής κοινωνίας, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των κατοίκων ήταν κάτι περισσότερο από επιτυχής και το σημαντικότερο, έχει δρομολογήσει μια σειρά μεγάλων έργων, χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του διευρυμένου δήμου μας και θα συμβάλουν τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Συνεπώς και λογικά, θα ζητήσει από τους δημότες του, στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, μια δεύτερη θητεία, για να ολοκληρώσει το έργο του.

Τα ΚΑΤΑ της υποψηφιότητάς του, δεν αξιολογούνται λόγω της κρίσης και όσων την συνοδεύουν, της μικρής διάρκειας της πρώτης θητείας του και των δυσκολιών της προσαρμογής στις απαιτήσεις του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», του διευρυμένου πλέον δήμου, είναι άνευ ουσίας και ανάξια λόγου.

Τα ΥΠΕΡ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, είναι σίγουρα η προσφερόμενη στήριξη της Ν.Δ., οι γνώσεις του, που αποκτήθηκαν από την εργασία του στο Δημόσιο και σε σημαντικούς τομείς, η εμπειρία του, στο χώρο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και το νεαρό της ηλικίας του.
Δεν υπάρχουν ΚΑΤΑ στην υποψηφιότητά του, γιατί δεν είχε ρόλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτικές και άλλες δραστηριότητας, για να κριθεί.

Τα ΥΠΕΡ του ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑ, είναι η δυναμικότητα που παρουσιάζει το κόμμα που τον στηρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η αυτοδιοικητική «υποδομή» της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ που τον επέλεξε για επικεφαλής της, είναι η πολιτική και κοινωνική σεμνότητα που τον διακρίνει.

Τα ΚΑΤΑ της υποψηφιότητάς του, θα φανούν μόνο από τον τρόπο που θα διεξάγει τον προεκλογικό του αγώνα, Θα τον «ταυτίσει» με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και με τις «υπερβολές» του, θα πολιτευτεί με «αντιμνημονιακές» κορώνες, που πλέον έπαψαν να συγκινούν ή θα πολιτευτεί με αυτοδιοικητικό κατά βάση, λόγο, αλλά και με συγκεκριμένες θέσεις και αναφορές στα ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν το δήμο μας;

Κατά την εκτίμησή μας, για τον κ. Καραμπίκα, τα πάντα θα κριθούν από τον τρόπο που θα διεξάγει τον προεκλογικό του αγώνα και θα είναι λάθος του, να πιστέψει, ότι η συγκυριακή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, θα επηρεάσει και αντίστοιχα τη βούληση του εκλογικού σώματος για το δήμο Αρταίων.
Όσον αφορά τώρα για την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, τα ΥΠΕΡ, είναι περιορισμένα, ή μάλλον είναι μόνον ένα, αυτό της επαγγελματικής του ιδιότητας, του γιατρού του νοσοκομείου της περιοχής μας.

Τα ΚΑΤΑ όμως είναι πολλά και σοβαρά. Η υποψηφιότητά του δεν καλύπτει κανένα κενό, καμιά ανάγκη, δεν έχει καμιά στήριξη, δεν έχει περιθώρια συγκρότησης, έστω και «υποφερτού» ψηφοδελτίου, καλώς ή κακώς, θεωρείται «διασπαστής» του πολιτικού του χώρου, που τον ανέδειξε, δεν έχει πείσει για τους λόγους και τις αιτίες που τον οδήγησαν να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα και πολλά άλλα.

Όμως εκείνο που θα μετρήσει «αρνητικά» για τον ίδιο, σε αυτές τις εκλογές, ήταν η αδικαιολόγητη παραίτησή του, από το αξίωμα του βουλευτή, υποτίθεται ως αντίδραση κατά των μνημονίων, ενώ είχε ψηφίσει το πρώτο και το πιο επώδυνο. Διότι ως αιρετός δεν είχε το δικαίωμα της παραίτησης, είχε το δικαίωμα της ανεξαρτητοποίησης και μέσω αυτής να «παλέψει» για τα πιστεύω του και κατά των μνημονίων.

Στην πολιτική, όποιος τόσο εύκολα «παραδίδει τα όπλα», που του δίνει ο λαός, όποιος εγκαταλείπει τόσο εύκολα τον αγώνα και την εντολή των ψηφοφόρων του, χάνει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος με το αυτονόητο σκεπτικό, το ίδιο θα κάνει και για από οποιοδήποτε άλλο αξίωμα αποκτήσει.

Και για να πέσουμε έξω, από τις προαναφερόμενες εκτιμήσεις μας, θα πρέπει η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών του δήμου μας, να έχει πάθει κατάθλιψη και αγιάτρευτη απογοήτευση από πρόσωπα, ιδεολογίες, κόμματα και αξίες.

Το ότι θα υπάρξουν «αδέσποτοι» ψηφοφόροι, είναι βέβαιο, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς «τιμωρούν» δια της αποχής, του λευκού και του άκυρου κι όχι δια της ψήφου τους και μάλιστα σε αυτοαποκαλούμενους «ανεξάρτητους», με ιστορικό κομματικής εξάρτησης.

Τέλος είναι βέβαιο ότι στην εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου Μαϊου, θα υπάρξει μια ακόμη υποψηφιότητα, προερχόμενη από το ΚΚΕ, η οποία, κατά κύριο λόγο θα «μετρήσει» τοπικά τη δύναμη του εν λόγω κόμματος.

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

Go to top