Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, λέει ο θυμόσοφος λαός μας, θέλοντας να δείξει την αξία της συνέπειας λόγου και έργου τη διάρκεια του βίου κάποιου.
Κι αυτή η λαϊκή ρήση έγινε κριτήριο και όσων ασχολήθηκαν ενεργά με την πολιτική και όσων συμμετείχαν στους κοινωνικούς αγώνες αυτού του τόπου, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν περπατησιά.

Ναι, τιμούν τα πρώτα, αλλά δεν τα σβήνουν. Δεν τα απαξιώνουν.

 

Με βάση αυτή την παροιμία, θα κρίνουμε τα «στερνά» του συμπατριώτη μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΒΟΛΑ, ο οποίος, με «μεγάλη χαρά» ανέλαβε την υπεράσπιση του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, που κατηγορείται για σκευωρία στην υπόθεση NOVARTIS, θυμίζοντας βέβαια και τα «πρώτα»!

Μια κίνηση με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα κι όχι νομικό.

Μια κίνηση που κανείς δεν την περίμενε, για τι ο ίδιος ο Δ. Τσοβόλας υπήρξε θύμα σκευωρίας στην υπόθεση Κοσκωτά.

Ήταν θύμα του πολιτικού κατεστημένου της Αθήνας, ήταν θύμα συντρόφων του, αλλά και όλης της Αριστεράς και περισσότερο εκείνης του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.
Έρχεται τώρα να υπερασπιστεί κάποιον, που ο ίδιος σχεδόν ομολόγησε ενέργειές του, που οδηγούν στο αδίκημα της… σκευωρίας, έρχεται και σε κόντρα και σε σχετικές μαρτυρικές καταθέσεις υψηλόβαθμων λειτουργών της δικαιοσύνης.

Κουβαλάει στους ώμους του, τους Παπαγγελόπουλους, Πολάκηδες και Τζανακόπουλους του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσωπα που κρέμασαν στα μαντηλάκια δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ υπουργούς, εκ των οποίων οι επτά απαλλάχθηκαν και για τους άλλους τρεις δεν βρήκαν απολύτως τίποτα σε βάρος τους;

Αλήθεια μήπως πιστεύει ότι πρόκειται περί πολιτικής δίωξης του Παπαγγελόπουλου;

Ενός πρώην ΚΥΠατζή της Δεξιάς, με πολιτικό ανάστημα… νάνου, που «τρούπωσε» στον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των «προσόντων» του, αναλαμβάνοντας ρόλους κατασυκοφάντησης των αντιπάλων αυτού του κόμματος;

Γιατί; Για μια πρόσκαιρη δημοσιότητα, αρνητική έως και καταδικαστέα;
Όμως από αυτή την απόφασή του, τα αντανακλαστικά της κοινωνίας της Άρτας «σκανδαλίστηκαν» και έγινε πρώτο θέμα στις συζητήσεις, σε όλα τα πολιτικά στέκια της περιοχής μας.

Μας προκάλεσαν για να πάρουμε θέση, άνθρωποι που πίνανε νερό στο όνομά του!
Όπως κι εμείς του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»!

Προσωπικά δε, νοιώθω απογοητευμένος και όχι χωρίς λόγο.

Από τα πρώτα βήματα της εισόδου του στην πολιτική, γνωρίζω τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΒΟΛΑ.

Η εκτίμησή μου στο πρόσωπό του πάντα ήταν απεριόριστη!

Τον γνώρισα από πολύ κοντά, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές και ημέρες της πολιτικής του διαδρομής.

Στα πρώτα βήματα ως υπουργός, στις πρώτες δοκιμασίες του, ως στόχος του τότε πολιτικού κατεστημένου της πρωτεύουσας.
Δεν ήταν άνθρωπος του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, δεν έγλειψε τους πρωτοκλασάτους του, δεν υπήρξε ποτέ θαμώνας των γνωστών πολιτικών στεκιών του Κολωνακίου, δεν το έπαιζε προοδευτικός διανοούμενος.

Ήταν περισσότερο από όσο χρειάζονταν, αξιοπρεπής και έντιμος, γνωρίσματα ξένα για πολλούς συντρόφους του, από τους οποίους και για αυτά τα γνωρίσματά του, κέρδισε την… αντιπάθειά τους.

Ως υπουργός δεν είχε ποτέ προσωπικούς φρουρούς, γιατί ο λαός τον αγαπούσε, γιατί ήταν αχρείαστοι!

Ποιος λοιπόν ήταν αυτός ο «χωριάτης», που ήρθε να «τσαλακώσει» την πολιτική ελίτ εκείνης της εποχής;

Ήταν ο «Γιός του αγωγιάτη», από τους Μελισσουργούς της Άρτας.

Ήταν και ο λόγος που αναπτύχθηκε ένας κοινωνικός και πολιτικός ρατσισμός σε βάρος του.

Με εργολάβο τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, οικότροφο των μεγάλων συγκροτημάτων Τύπου εκείνης της εποχής, Λαμπράκη, Μπόμπολα, Τεγόπουλου, Κουρή, (ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΑΥΡΙΑΝΗ).

Εφημερίδες που στήριζαν τότε το ΠΑΣΟΚ, αλλά λυσσαλέα πολεμούσαν τον Τσοβόλα.

Ποιος δεν θυμάται τα πρωτοσέλιδα του ΒΗΜΑτος και της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, που επιδίωκαν να τον απαξιώσουν πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά;

Ήταν τα Μέσα Ενημέρωσης που οδήγησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Δημήτρη Τσοβόλα και άλλους στο Ειδικό Δικαστήριο, για  το σκάνδαλο Κοσκωτά κι όχι η Δεξιά!
Οι εκφραστές της ΕΛΙΤίστικης Αριστεράς, με πρώτον, αυτόν τον Στέλιο Κούλογλου, ξεπέρασαν κάθε όριο δημοσιογραφικής ευπρέπειας και αξιοπιστίας, που πρέπει να διακρίνουν τους δημοσιογράφους.

Οι σκευωροί εκείνης της δίκης του Δ. Τσοβόλα, περιέρχονταν από τον δικό του χώρο, το ΠΑΣΟΚ με τις πλάτες του τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, του ΚΚΕ και άλλων που σήμερα «αγκαλιάζονται» από τον ΣΥΡΙΖΑ, των Παπαγγελόπουλου, Πολάκη, Τζανακόπουλου και άλλων.

Σε αυτή την εκστρατεία τους, η Δεξιά ήταν… ουραγός, για αυτούς που έχουν μεγάλη κι όχι ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ.

Εκείνη λοιπόν την εποχή που ο Δ. Τσοβόλας, δέχονταν συντροφικά τόνους λάσπης, από Μέσα Ενημέρωσης του ίδιου του ΠΑΣΟΚ και απαξιώνονταν πολιτικά από τους στρατευμένους… «Κούλογλου» (και ήταν και πολλοί), ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, ήταν η μόνη εφημερίδα της Άρτας, που στάθηκε στο πλευρό του.

Στο πλευρό του στάθηκαν και πολλοί αρτινοί δεξιοί, με πρώτον τον Κώστα Βάγια, λίγοι ΠΑΣΟΚοι, αλλά κανείς αριστερός!

Ο ίδιος δε μου είχε πει τότε και στο υπουργικό του γραφείο, ότι ήταν θύμα του Συγκροτήματος Λαμπράκη κι όχι της Δεξιάς.

Συνεπώς με το να συμπορεύεται σήμερα με τους χθεσινούς του θύτες, χλευάζει τη δική του ιστορία, αδικεί πολιτικά τον ίδιο του τον εαυτό.
Και όποια κι αν θα είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας, θετική ή αρνητική για τον Παπαγγελόπουλο, η πολιτική εμπλοκή του, εκ των προτέρων κρίνεται λαθεμένη, αψυχολόγητη και καταδικαστέα.

Και δεν καταλαβαίνουμε το γιατί;

Όμως θα θέλαμε να μάθουμε!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top