O Δήμος Αρταίων μέσω του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού, που συνέστησε για την άμεση και έγκαιρη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, το τελευταίο διάστημα προέβη στις εξής δράσεις:

1. Επαναληπτικές απολυμάνσεις σε Δημοτικά κτήρια που στεγάζονται υπηρεσίες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σε αγροτικά ιατρεία, στη Λαϊκή Αγορά, σε κεντρικούς δρόμους, στάσεις λεωφορείων, πλατείες και παγκάκια.

2. Επαναληπτικές απολυμάνσεις στο ΕΚΑΒ, στο Ταχυδρομείο, στο Γηροκομείο, στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομική Διεύθυνση, στους χώρους του στρατοπέδου αλλά και στα οχήματα τους.

3. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε απολύμανση των κάδων απορριμμάτων, των κάδων ανακύκλωσης και των απορριμματοφόρων των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου Αρταίων.

4. Επαναληπτική απολύμανση και στους τρεις καταυλισμούς των Ρομά σε Άρτα και Φιλοθέη. Παράλληλα, τους δόθηκαν μέσα ατομικής προφύλαξης (γάντια, μάσκες και αντισηπτικά).

5. Επίσης, τα αρμόδια στελέχη του Συντονιστικού προμήθευσαν με γάντια και μάσκες και τους υπαλλήλους των σωμάτων ασφαλείας (αστυνομία και πυροσβεστική) αλλά και το στρατό, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, του γηροκομείου, του ταχυδρομείου και του υποθηκοφυλακείου.

6. Σχολαστική καθαριότητα από τις σχολικές καθαρίστριες και απολυμάνσεις σε όλα τα σχολικά κτήρια ενώ  θα γίνουν και οι λοιπές αναγκαίες παρεμβάσεις για την τήρηση μέτρων υγιεινής, όπου θα λειτουργήσουν  αρχικά οι τάξεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου (11 Μαΐου) και σε μια εβδομάδα (18 Μαΐου) και οι υπόλοιπες των Λυκείων και των Γυμνασίων, με βάση τον κυβερνητικό προγραμματισμό.

«Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά όλους τους δημότες για την προσπάθεια και την κατανόηση που επέδειξαν. Ήταν ο συνδυασμός των δράσεων της Πολιτείας, των Φορέων, του Δήμου και των πολιτών, φέρνοντας την πόλη μας στις πιο χαμηλές θέσεις σχετικά με την εμφάνιση κρουσμάτων, ο συνδυασμός αυτός, έφερε αυτό το καλό αποτέλεσμα.  
Εφαρμόζοντας τους κανόνες είναι βέβαιο ότι θα βγούμε νικητές από αυτή τη μεγάλη μάχη » δήλωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού του Δήμου Αρταίων, Κώστας Ζέρβας.




ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top