Με θέμα την συζήτηση επί της Δημόσιας διαβούλευσης για την Αρχιτεκτονική Πρόταση της Αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, αλλά και με την φυσική παρουσία των επικεφαλής των παρατάξεων, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα και όλες τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, οι μελετητές, ενημέρωσαν για την αρχιτεκτονική πρόταση αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ, για την μορφολογία και την λειτουργική εκμετάλλευση του κτιρίου. Σημειώνεται πως η μελετητική εταιρεία, προέκυψε μετά από διεθνή ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό, που έλαβε χώρα το 2018.

Παράλληλα, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Αρταίων ενημέρωσαν σχετικά με την πορεία της Δημόσιας Διαβούλευσης, τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έχουν δοθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η Δημόσια Διαβούλευση της Πρότασης της Αρχιτεκτονικής Μελέτης Αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας,  λήγει στις 31 Μαΐου.

Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε συνάντηση η οποία καθορίστηκε για την Παρασκευή, 29/5 με την συμμετοχή του Δημάρχου, των επικεφαλής όλων των παρατάξεων, υπηρεσιακών στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων και του ΤΕΕ, ώστε να κατατεθούν βιώσιμες και λειτουργικές προτάσεις, με σεβασμό στον Αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου και να έχουμε Κάστρο και ΞΕΝΙΑ ανοιχτό για όλους.




ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top