ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι προσπάθειες του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για την παράταση παραχώρησης του Δασικού Χωριού στον Καταρράκτη Άρτας και η αποδοχή του αιτήματος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Υφυπουργό κ. Αμυρά, μόνο αισθήματα αισιοδοξίας θα πρέπει να γεμίσει όλους τους Αρτινούς που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους.

Περισσότερα...

Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης,στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, φέραμε με την συλλογή υπoγραφών μας, όπως ορίζει ο Κώδικας, το θέμα χωροθέτησης του επιχειρηματικού πάρκου στο Δήμο μας.

Περισσότερα...

Από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώθηκε πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο υποέργο «Εξυπνη Μεταποίηση» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την περίοδο 2022-2025.

Περισσότερα...

Τοπική έρευνα της τοπικής γνώμης για τη χρήση του ΞΕΝΙΑ της Άρτας (Γκάλοπ) έχει ήδη δρομολογηθεί, που σημαίνει ότι αν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, σέβονται την τοπική κοινωνία και τις θελήσεις της, οφείλουν να «παγώσουν» κάθε κίνησή τους, προς την κατεύθυνση των δημοπρατήσεων των έργων, όπως αυτά προωθούνται και μάλιστα για χρήσεις παντελώς αχρείαστες για την περιοχή μας.

Περισσότερα...

Κατατέθηκε αρχές Οκτωβρίου στη Βουλή το σχέδιο νόμου για ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων. Στο νομοσχέδιο η δημιουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων, όπως επισημαίνεται, γίνεται για λόγους δημόσιας ωφέλειας και αποσκοπεί: 

Περισσότερα...

Το ερώτημα είναι εύλογο: «ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ;».

Περισσότερα...


Εδώ και 30 χρόνια γράφεται η ιστορία του «ΞΕΝΙΑ» της Άρτας, μια πονεμένη ιστορία, με λίγους «θύτες» και πολλά θύματα.
Μια ιστορία που μια μικρή μερίδα συμπολιτών μας ήταν αρνητικοί πρωταγωνιστές, θύματα προφανώς και οι ίδιοι των κομματικών φανατισμών που έντονα κυριαρχούσαν στην περιοχή μας και σε βάρος των συμφερόντων όλων μας.

Περισσότερα...

Το παρόν άρθρο εστιάζει στους ανδριάντες με θέμα τη μορφή του Γεωργίου Καραϊσκάκη, εμβληματικού ήρωα του 1821, Αετού των Τζουμέρκων, αρχιστρατήγου της Ρούμελης, a posteriori στρατάρχη με διάταγμα του Όθωνα και Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης σύμφωνα με το στίχο του Κωστή Παλαμά, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο στην υπόλοιπη Ελλάδα, εκτός Αττικής.

 

Περισσότερα...

Γράφει η δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω Αναστασία Χρ. Μήλιου

Μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας εκδόθηκε πριν μόλις λίγες μέρες. Μια απόφαση που επιτέλους δίνει ένα επιπλέον όπλο στους δανειολήπτες αλλά και στους δικηγόρους τους να ακυρώσουν με τις ανακοπές τους, τις διαταγές πληρωμής και τους πλειστηριασμούς όταν αυτοί διενεργούνται όχι από τις τράπεζες αλλά από τις εταιρείες διαχείρισης, τα γνωστά funds. 

Περισσότερα...

Του Στάθη Γιαννούλη

Ο ποταμός Άραχθος αποτελεί καθοριστικό στοιχείο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Άρτας.

Περισσότερα...

Επισκέφθηκα μια καλλιεργητική έκταση ελαίων στην περιοχή του Πέτα καθώς πλησιάζει η ώρα της συγκομιδής και θα ανταμειφθούν οι κόποι μιας χρονιάς για τους παραγωγούς.

Περισσότερα...

Ένας ακόμη γνωστός συμπατριώτης, ο  Σπύρος Καραμπίνας, ήταν ο αγαπητός φίλος  που το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (8/9/2022) έφευγε  από το παλαιό νεκροταφείο με δεμένες για πάντα τις εγκόσμιες αποσκευές του.

Περισσότερα...

Του Αντώνη Κολιάτσου

Τον προ ημερών εκδημήσαντα εις Κύριον Κώστα Σιόντη, τον γνώρισα περισσότερο στα μέσα της 10-ετίας του 80, ως υποψήφιο βουλευτή Άρτας της ΝΔ( σ. σ, στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 1985).

Περισσότερα...

Του Δημήτρη Χαμπίπη

Την χαλαρότητα της καλοκαιρινής ραστώνης διαδέχεται η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) που αποτελεί το βαρόμετρο για τις εξελίξεις στην οικονομία, την κοινωνία και την επόμενη μέρα στην πολιτική.

Περισσότερα...

Γιατί οι Αρτινοί λένε όχι στην «πολιτογράφηση» του ήρωα της Επαναστάσεως του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, από Αρτινό «Σκουληκαρίτη» σε Καρδιτσιώτη «Μαυρομματινό». (Μέρος Β΄)

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 58

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

Login

Go to top