Το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε περιοχές με μικρό επιδημιολογικό φορτίο ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης, το Επιμελητήριο Άρτας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η πανδημία του Covid-19 και η επιβολή των μέτρων περιορισμού στις μετακινήσεις που ακολούθησε, επέφερε ισχυρό πλήγμα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Πάνω από το 50% του ετήσιου τζίρου φαίνεται να έχει χαθεί ήδη, από την πρώτη υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας και το 2οlockdown βρίσκει την αγορά βαριά πληγωμένη για να μπορέσει να ανταποκριθεί και να καλύψει την απώλεια εσόδων, όταν μάλιστα τα πάγια «τρέχουν».  Με μαθηματική ακρίβεια μεγάλο ποσοστό καταστημάτων θα οδηγηθούν σε λουκέτο, αν δεν υπάρξει άμεση δυναμική αντιμετώπιση του θέματος.
Ως εκ τούτου, προτείνουμε άμεσο άνοιγμα της αγοράς λιανικού εμπορίου τουλάχιστον στις περιοχές, που δεν είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες, με αυστηρούς όρους και ελέγχους, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να  περιορίσουν τις ζημίες τους και να αντλήσουν έστω και την ελάχιστη αναγκαία ρευστότητα για την επιβίωσή τους, εν όψει  των εορτών των Χριστουγέννων.
Επίσης, θεωρούμε επιβεβλημένο τον σχεδιασμό ενός προγράμματος ενίσχυσης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων με 0-9 εργαζόμενους των κλάδων, όπως το λιανικό εμπόριο, που επίσης επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 και μέχρι τώρα, παρά την απαγόρευση λειτουργίας τους με κυβερνητική εντολή, δεν επιδοτήθηκαν καθόλου.
Ταυτόχρονα, προτείνουμε την άμεση κατάρτιση προγράμματος επιδότησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ, καθώς και την επιδότηση των ενοικίων και ασφαλιστικών εισφορών στο 100%,  για το διάστημα που οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή.
Εν αναμονή των ενεργειών σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων»!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top