Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες που αφορούν την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση κεντρικών σημείων της πόλης της Άρτας και συγκεκριμένα της περιοχής του Κάστρου της Άρτας.

Στο σημείο τω εργασιών που εκτελούνται στην περιοχή του Κάστρου, βρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Σωτήρη Χρηστούλη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ Αρταίων, Αντώνη Καραμπίνα, την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γρύλλια, την Διευθύντρια Πρασίνου Ελένη Τζίμα, τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Άγγελο Σακκά και τον  Εργολάβο του έργου Γιάννη Γοργόλη.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά παρεμβάσεις που αφορούν την ανάπλαση της περιοχής του Κάστρου της Άρτας και συγκεκριμένα των οδών, Αμβρακίας, Νικηφόρου Αγγέλου, Γεωργίου Παπαγεωργίου, Πέτα, Σουλίου, Μπιζανίου και Μακρυγιάννη, που μετατρέπονται, σε περιοχές ήπιας κυκλοφορίας, με οριοθετημένες θέσεις σταθμεύσεις (και ΑμεΑ) και εμπλουτισμό του πρασίνου με 20 νέα δέντρα. Μεταξύ των εργασιών που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα είναι η αντικατάσταση των υφιστάμενων πλακοστρώσεων με νέες, νέος φωτισμός led, παγκάκια, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και  επίστρωση με ειδικές πλάκες για την όδευση τυφλών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου (περιλαμβάνεται και το έργο ανάπλασης στην Παρηγορήτρια) ανέρχεται στο ποσό των 2.072.362,36 ευρώ, με χρηματοδότηση από το  πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρει: «Όλα προχωρούν με βάση τον προγραμματισμό μας, πρόκειται για ένα έργο που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την περιοχή του Κάστρου, ένα από τα ωραιότερα και σημαντικότερα μνημεία της περιοχής μας. Εκτελούμε και δρομολογούμε έργα που αλλάζουν τουριστικά και ομορφαίνουν την πόλη μας, διευκολύνοντας παράλληλα και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Στην συνέχεια ο κ. Τσιρογιάννης, επισκέφτηκε  τον εσωτερικό χώρο του Κάστρου, όπου η Αρχαιολογική Υπηρεσία εκτελεί αυτό το διάστημα εργασίες. «Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, θα ακολουθήσει η Τεχνική μας Υπηρεσία για να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης της κερκίδας, ώστε εάν και οι συνθήκες μας το επιτρέψουν, το θεατράκι μας να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχθεί δημότες και επισκέπτες για ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι».

Επιπλέον ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στο θέμα των απαλλοτριώσεων των κτισμάτων που εφάπτονται πέριξ του Κάστρου της Άρτας, καθώς και ενός ακίνητου στην πίσω πλευρά προς τον Περιφερειακό δρόμο, ανέφερε πώς ο Δήμος έχει ήδη τοπογραφήσει - καταγράψει και αποστείλει για χρηματοδότηση, στο Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου, στην συνέχεια να απομακρυνθούν και να δημιουργηθεί μια πολιτιστική περιπατητική διαδρομή, γύρω από το Κάστρο.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top