ΤΕΧΝΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βιβλίο «Η ελληνική οικονομική κρίση στη «μαύρη τρύπα» της ηγεσίας. Η περίοδος του πρώτου μνημονίου» του δημοσιογράφου (πολιτικού συντάκτη της εφημερίδας το ΒΗΜΑ και σχολιαστή στο ΜΕGA) Άρη Ραβανού είναι μια «ακτινογραφία» της Ηγεσίας σε περιόδους κρίσης. Απευθύνεται στους πολίτες που θέλουν να δουν ποια λάθη έγιναν σε επίπεδο ηγεσίας κατά την διάρκεια μείζονος κρίσης που προκάλεσε και την έλευση του πρώτου μνημονίου στην Ελλάδα το 2010.

Διαβάστε περισσότερα: H ηγεσία σε περιόδους κρίσης

Με τη θεατρική παράσταση ‘Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ’,έκλεισε ο κύκλος των πολύμηνων εκπαιδευτικών θεατρικών εργαστηριών ενηλίκων που διοργάνωσε το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “HERMES” - «Η αποκατάσταση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως πολλαπλασιαστικός παράγοντας για την πολιτιστική ενδυνάμωση του κοινωνικού πλαισίου» (https://www.hermes-culture.eu/), το οποίο χρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα «INTERREG Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα: Ολοκλήρωση θεατρικού εργαστηρίου με την παράσταση ‘Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ’

Η Αττική, κατ’ εξοχήν γεωγραφικός χώρος όπου ο Γεώργιος Καραϊσκάκης έδωσε πολλές μάχες εναντίον των Οθωμανών – Ακρόπολη, Πειραιάς, Κερατσίνι, Ταμπούρια, Νέο Φάληρο, Χαϊδάρι – και άφησε την τελευταία του πνοή, οφείλει τα μέγιστα στην αγωνιστική του δράση στα εδάφη της. Η παρουσία πολλών γλυπτών έργων με θέμα τη μορφή του σε δήμους της – Αθήνα, Πειραιάς, Παπάγου – Χολαργός, Χαϊδάρι, Άλιμος, Κερατσίνι, Σαλαμίνα (Χώρα) – αποτελεί έκφραση τιμής και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό του, ως ελάχιστη αντιπροσφορά στη δική του προσφορά αγώνα και αίματος.

Διαβάστε περισσότερα: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ανδριάντες και προτομές του Γ. Καραϊσκάκη στην Π.Ε. Αττικής

Την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 20.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Άρτας και στην καφετέρια «ΒΥΖΑΝΤΙΟ», θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ», του δημοσιογράφου ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΤΑΣΙΝΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα: Παρουσίαση του βιβλίου 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ» του Λευτέρη Στασινού!

Στον πολιτιστικό χώρο της βίλας Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 15) παρουσιάζεται τη Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρα 7.30 το απόγευμα το βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου «γάμος στις φλόγες». 

Διαβάστε περισσότερα: «γάμος στις φλόγες» του Δημήτρη Βλαχοπάνου

Οι Φορείς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο για την διάθεση του χώρου.

Διαβάστε περισσότερα: Το Θεατράκι στο Κάστρο ανοίγει τις πύλες του ως χώρος εκδηλώσεων

Το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποίησετην Παρασκευή 13 Μαΐου 2022«Θεατρική Εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη» στην πνευματική στέγη του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «ο Σκουφάς» αφιερωμένη στην ποίηση του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών θεατρικών εργαστηρίων του έργου “HERMES”- «Η αποκατάσταση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως πολλαπλασιαστικός παράγοντας για την πολιτιστική ενδυνάμωση του κοινωνικού πλαισίου»το οποίο χρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα «INTERREG Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020» και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα: Εκδήλωση αφιέρωμα στην ποίηση του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη


Συνεχίζονται τα αφιερώματα του Δήμου Νικολάου Σκουφά σε προσωπικότητες του παρελθόντος, «Έλληνες και Φιλέλληνες που έγραψαν ιστορία».

Διαβάστε περισσότερα: ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ - Αφιέρωμα στην Οικογένεια Γεροστάθη


Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία  από τις εκδόσεις  «24γράμματα» το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου με τον τίτλο «Νομική και δένδρα εν δράσει».

Διαβάστε περισσότερα: Δημήτρη Βλαχοπάνου: Νομική και δένδρα εν δράσει

Με 9 ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παραγωγές σε 19 αρχαιολογικούς χώρους συμμετέχει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στον νέο θεσμό Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά φέτος από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με στόχο την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων ολόκληρης της Ελλάδας και του εγχώριου καλλιτεχνικού δυναμικού, αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα: Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη στο Κάστρο

!
Δεν δάκρυσαν μόνο οι καλεσμένοι της χθεσινής εκπομπής «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΑΔΙΑ), αλλά και όλοι όσοι την παρακολούθησαν, σε Ελλάδα και σε όλες τις χώρες του κόσμου που ζούνε έλληνες.

Διαβάστε περισσότερα: «Βούρκωσε» όλη η Ελλάδα με την αρτινιά ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ! ΓΙΑ ΤΟ «ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΟΥ»

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ο Πάνος Μπίρμπας, γνωστός και ως ο frontman των εξαιρετικών Dustbowl, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην σκηνή του Dada στην Άρτα.
Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός με την χαρακτηριστική του φωνή φέρνει στις αποσκευές του τραγούδια από τα προσωπικά του άλμπουμ (Finchley Road, Mournful, Lullaby EP), τραγούδια που έχει ηχογραφήσει με τους Dustbowl αλλά και διασκευές αγαπημένων του καλλιτεχνών ( Leonard Cohen, Nick Cave, Tim Buckley, Velvet Underground, Johnny Cash κ.α.)

Διαβάστε περισσότερα: Ένα εξαιρετικό live στην Άρτα! Ο Πάνος Μπίρμπας στην σκηνή του Dada.

Σελίδα 1 από 6

Login

Go to top