Του Δημήτρη Χαμπίπη

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΡΤΑΣ

 

Είναι η ωμή αλήθεια ότι σήμερα βιώνουμε μια ζοφερή οικονομική, κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Έχει υποβαθμιστεί η ζωή πολυάριθμων κοινωνικών ομάδων και αυτό σαν 

συνέπεια όλων όσων έπραξε η δεν έπραξε το πολιτικό σύστημα ολόκληρη την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Η χώρα και οι πολίτες δοκιμάζονται και η πολιτική έχοντας τις αποκλειστικές ευθύνες για την οικονομική δυσπραγία πέρασε στο παρασκήνιο και στην πλήρη απαξίωση.

Οι ακραίας πελατειακής αντίληψης επιλογές έφεραν την χώρα στις αρχές του 2010 στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και σαν συνέπεια όλοι μας κληθήκαμε να πληρώσουμε και να υποβαθμίζεται η ζωή μας χωρίς να έχουμε και καμία απολύτως ευθύνη για την αλόγιστη οικονομική διαχείριση.

Η πολιτική όμως είναι αναγκαία για τον τόπο και τα κόμματα σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι τα θεμελιώδη κύτταρα της δημοκρατίας. Το ζητούμενο είναι αν και κατά πόσο μπορεί εκ βάθρων το πολιτικό σύστημα να εκσυγχρονιστεί, να εκδημοκρατιστεί και να ανασυγκροτηθεί.

Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Aυτή τη φορά, ο λαός πληγωμένος βαθύτατα, αλλά πιο ώριμος και πολιτικοποιημένος από ποτέ, θα αποδώσει «τα τω καίσαρος τω καίσαρι».

Το ΠΑΣΟΚ με στάση ευθύνης απέναντι στο Ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή και με δημόσια αυτοκριτική ανέλαβε τις ευθύνες που αναλογούσαν και έδειξε ότι τα παθήματα έγιναν μαθήματα. Χρεώθηκε με δυσανάλογο τρόπο όλη την ευθύνη μιας και όλοι οι άλλοι με υποκριτικό τρόπο όχι μόνο δεν έκαναν την αυτοκριτική τους αλλά σιώπησαν.

Είναι επίσης το μόνο κόμμα που δεν κιότεψε και δεν λάκισε στα δύσκολα αλλά με σημαία την Εθνική ευθύνη υπήρξε ο στυλοβάτης της προσπάθειας για να σταθεί όρθια η χώρα και να αποφύγουμε την ασύντακτη χρεωκοπία, την επιστροφή στην δραχμή και την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Εξελίξεις που θα σηματοδοτούσαν πολύ δυσμενέστερες επιπτώσεις στον Έλληνα πολίτη. 

Είναι η πλέον σκληρή και ίσως απαγορευτική περίοδος για να εκδηλώσει φιλοδοξίες κάποιο πολιτικό στέλεχος και να συμμετάσχει στην πολιτική μυσταγωγία.

Παρά τους έντονους προβληματισμούς μου, δηλώνω παρών και αισθάνομαι επιστρατεύσιμος σε μια κοινή προσπάθεια να ισορροπήσουμε ως χώρα και να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα ανοδική και δημιουργική πορεία.

Δεν θα πω το τετριμμένο, πλην όμως αυτονόητο «αγαπώ την πατρίδα και θέλω να προσφέρω». 

Θα πω όμως ότι έχω μάθει στην ζωή μου να μην αδιαφορώ και να μεριάζω στα δύσκολα.

 Πίστεψα στον λαοπρόβλητο ηγέτη Αντρέα Παπανδρέου και ενστερνίστηκα τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες του κοινωνισμού και της συλλογικής δράσης με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Θητεύοντας για πολλά χρόνια σε Επιτροπές και Τομείς δράσης του κινήματος και δίπλα σε επώνυμα πολιτικά στελέχη έμαθα εκτός των άλλων να σκέφτομαι και να δρω πολιτικά.

Οι συγκυρίες της ζωής με ανάγκασαν να υπηρετήσω με διάφορες ιδιότητες σε πολλές υπηρεσίες του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα και δουλεύοντας σκληρά και υπεύθυνα να γνωρίσω την σφαιρική λειτουργία της διοίκησης, τα λάθη, τις παραλείψεις αλλά και τα θετικά που αν και ελάχιστα υπάρχουν και οφείλονται σε ηρωικές και άοκνες προσπάθειες κάποιων φιλότιμων στελεχών.

Στον απόηχο της ζοφερής κατάστασης που όλοι βιώνουμε, η κοινωνία επιζητεί την ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού ως μια βασική προϋπόθεση να ελπίσει ξανά, να στηρίξει και να περιβάλει με εμπιστοσύνη την κοινή προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας.

Θέλω να συμβάλω με τις οικονομολογικές επιστημονικές γνώσεις, την εμπειρία και τις πενιχρές μου δυνάμεις, στην δημιουργία μιας νέας αξιόπιστης, αυτοδύναμης και υπερήφανης Ελλάδας.

Να πετύχουμε μέσα από μια συνετή και διαφανή οικονομική διαχείριση, την επιθυμητή ισορροπία και την πολυπόθητη επανεκκίνηση και αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη.

Είναι αδήριτη ανάγκη να σταματήσει η προϊούσα φθορά και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη του πολίτη οι θεσμικοί πυλώνες της δημοκρατίας, όπως η δικαιοσύνη, η ασφάλεια του πολίτη, η αυτοδιοίκηση, και η ελευθεροτυπία με το κόψιμο του ομφάλιου λώρου που συνδέει την πολιτική με τις πολυκλαδικές επιχειρήσεις των ΜΜΕ. 

Η ανίερη αυτή σχέση είναι η βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατία μας.

Δημοκρατία, κοινωνία και χώρα χωρίς σοβαρό και σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα δεν νοείται. Οφείλουμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον με ενιαία πολιτική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, προτάσσοντας και αξιοποιώντας τον εκπαιδευτή-λειτουργό-άνθρωπο.

Είναι πάνδημη η απαίτηση να μπει φραγμός στην υποβάθμιση και πολύ περισσότερο στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και η παραμονή στην ζώνη του Ευρώ, είναι η εκ των ούκ άνευ προϋπόθεση για την βιωσιμότητα και την Εθνική μας ύπαρξη.

Η κρίση χρέους που μας καθήλωσε και οπισθοδρόμησε την χώρα όλα δείχνουν ότι ξεπεράστηκε και η χώρα αποκτά την οικονομική της αυτοτέλεια.

Με τις απαράμιλλες θυσίες του Ελληνικού λαού τα μνημόνια σχεδόν αποτελούν παρελθόν και η επαχθής για τον λαό επιτήρηση τελειώνει με την απομάκρυνση της Τρόϊκας.

Μέσα από την στάχτη, όπως ο φοίνικας, η Ελλάδα ξαναγεννιέται.

Θέλω να ξαναανθήσει το χαμόγελο, η αισιοδοξία και η ελπίδα σε κάθε πολίτη.

 Ιδιαίτερα και πέρα και πάνω απ’ όλα θέλω να έχει η Άρτα μας πιο δυνατή φωνή στο απρόσιτο Αθηνοκεντρικό κράτος και να διεκδικεί αυτό που της ανήκει.

Ειλικρινά ομολογώ ότι στην παρούσα αλλοπρόσαλλη πολιτική συγκυρία, θα δυσκολευτώ να επηρεάσω με τα πιστεύω και τα θέλω μου.

Προτάσσουμε την εθνική ευθύνη να συνεχίσουμε την δύσκολη προσπάθεια να σταθεί όρθια η χώρα, να επανέλθουμε στην ομαλότητα και την κανονικότητα και να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. 

Στρατεύομαι και θα είμαι αρωγός και συνοδοιπόρος σε κάθε υγιή και δημιουργική προσπάθεια.

Κρατάμε την ευθύνη ψηλά!!!

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!!! 

         

Με θερμούς χαιρετισμούς

Ζητώ την ψήφο των Αρτινών πολιτών στις 25 Ιανουαρίου για να συμβάλλω με τις πενιχρές μου δυνάμεις στον ανασχεδιασμό του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας στην μεταμνημόνιο εποχή και την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της περιοχής μας.

 

   

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top