Τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας και το σύνολο του νομού μας, πέραν των καταστροφικών συνεπειών στο ορεινό οδικό δίκτυο, αλλά και στις καλλιέργειες του κάμπου, δυστυχώς έπληξαν με τον πλέον βίαιο τρόπο τον πολιτισμό και την ίδια την ιστορία του τόπου μας, με την κατάρρευση του μονότοξου Γεφυριού της Πλάκας, μοναδικού στο είδος του μνημείου, αλλά και κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας της πατρίδας μας.

Κι αν οι πληγές που άνοιξαν στο νομό μας από την καταστροφική μανία της φύσης, με τη συνδρομή του κράτους αργά ή γρήγορα θα αποκατασταθούν, για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου μνημείου φρονώ ότι οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε άμεσα όλοι μας και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Και για να γίνει αυτό, θεωρώ ότι η δημιουργία μιας Ερανικής Επιτροπής, για τη συγκέντρωση χρημάτων από τους ντόπιους και τους απόδημους Αρτινούς, για την άμεση αποκατάσταση του Γεφυριού της Πλάκας, πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητά μας.

Ας μη λησμονούμε, άλλωστε, ότι με τον ίδιο τρόπο κατασκευάστηκε το ενλόγω μνημείο, γεγονός που, αν μη τι άλλο, οφείλει να μας παραδειγματίσει και να μας κινητοποιήσει.

Κύριε Διευθυντά,

Τα Γεφύρια δεν ενώνουν απλά περιοχές, αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπους.

Πόσο μάλλον η Γέφυρα της Πλάκας, που απετέλεσε την πλέον ζωντανή αναφορά εθνικής συμφιλίωσης, σε καιρούς χαλεπούς για την Πατρίδα μας.

Ας αρθούμε, λοιπόν, κι εμείς στο ύψος των σημερινών περιστάσεων κι ας ξαναδημιουργήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις, ο καθείς ανάλογα με τη δυνατότητά του, έστω και συμβολικά, τη συνέχεια της Ιστορίας μας και της περηφάνειας μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα, ότι είμαστε άξιοι θεματοφύλακες αυτών.

 

Σας ευχαριστώ

Με τιμή

Μιχάλης Κ. Νικολάου

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top