Η καταγγελία είναι επιβεβαιωμένη και διασταυρωμένη και δεν δέχεται καμιάς διάψευσης και καμιάς δικαιολογίας!

Μικρό παιδί, 13χρονο, παρουσίασε υψηλό πυρετό, ο οποίος δεν υποχωρούσε για πολλές ώρες, παρά τα απανωτά αντιπυρετικά φάρμακα που του δώσανε.

Οι γονείς του, που κάνουνε διακοπές σε κάμπινγκ της Πρέβεζας, ανησύχησαν και μετέφεραν τον μικρό, στο Κρατικό Νοσοκομείο της πόλης.

Με μεγάλη τους έκπληξη, άκουσαν τους υπεύθυνους του Νοσοκομείου, να τους λένε ότι δεν υπάρχει παιδίατρος και να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Σε ερώτηση της μητέρας, γιατί δεν τον εξετάζει κάποιος παθολόγος, η απάντηση ήταν εξίσου… εκπληκτική: « Οι παθολόγοι εξετάζουν ασθενείς άνω των 15 χρονών! Ούτε μια ματιά;

Κι αν ήταν κάτι το επικίνδυνο θα το αφήνανε στην τύχη του; Που ακούστηκε αυτό;

Και σε δεύτερη ερώτηση: «Αν υπήρχε ανάγκη άμεσης και επείγουσας εξέτασης, τι θα γινότανε; Η απάντηση: «Δεν ξέρουμε, αλλά κάτι θα κάναμε…»!!!

Μας είπαν ακόμη ότι οι ελλείψεις δεν περιορίζονται μόνον σε παιδίατρους, αλλά και σε άλλες ειδικότητες. Αλλά ο παιδίατρος είναι η πιο αναγκαία και η πιο «περιζήτητη».

Κι ακόμη, ότι αυτή η κατάσταση επικρατεί σε όλα τα παράλια της Ηπείρου και σε όλους τους δημόσιους φορείς υγείας.

Η περίπτωση χαρακτηρίζεται επιεικώς απαράδεκτη και απαντιέται μόνον σε τριτοκοσμικές χώρες.

Βρισκόμαστε σε περίοδο τουριστικής αιχμής και είναι αδιανόητο, να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Σκεφτείτε το εν λόγω παιδί να ήταν οικογένειας ξένων τουριστών, ποια θα ήταν τα επακόλουθα για τον τουρισμό της χώρας, που αποτελεί και την κύρια πηγή δημοσίων εσόδων, σε αυτή την πρωτόγνωρη και απάνθρωπη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε.

Τι να πούμε; Είναι απίστευτο!

Σ.Σ: Το γεγονός συνέβη το περασμένο Σάββατο και ήταν και αδύνατο να βρεθεί ιδιώτης παιδίατρος. Ακόμη μάθαμε ότι τα προηγούμενα χρόνια, το Νοσοκομείο είχε παιδίατρο. Και νοείται Νοσοκομείο χωρίς παιδίατρο;

 

                                                                                                                  Λ.Σ. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top