Της ΒΙΚΥΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

 

Υποψήφιας Βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ

 

Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη πρόκληση, την πρόκληση των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας και ενδεχομένως να αποτελέσουν και την αφετηρία επανασυσπείρωσης του προοδευτικού χώρου.

Είναι μια πρόκληση στην οποία καλούνται να ανταποκριθούν, με την ίδια και υπέρτατη ευθύνη, κόμματα και πολίτες – ψηφοφόροι.

Και αυτή η ευθύνη βαρύνει εξίσου και τις δύο πλευρές.

Τα κόμματα, τα οποία υποχρεούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, που προέκυψαν από την πρωτόγνωρη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία έξι χρόνια.

Τα κόμματα ειδικότερα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, παραμερίζοντας σκοπιμότητες, ευαισθησίες, εγωισμούς και αδυναμίες.

Ήρθε η ώρα των μεγάλων συνεργασιών, των εθνικών συνεργασιών με μοναδικό γνώμονα τη σωτηρία της χώρας.

Οι πολίτες – ψηφοφόροι, καλούνται σε αυτή την πρόκληση, να απαλλαγούν από μικρότητες, προσωπικές ευαισθησίες και επιδιώξεις και ρεαλιστικά, υπεύθυνα και δυναμικά, να εμπιστευτούν την ψήφο τους, σε εκείνες τις δυνάμεις, που, λένε την αλήθεια, χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, είναι αξιόπιστες και προπαντός ικανές για να χειριστούν αποτελεσματικά την κρίση και δεν πολιτεύονται με λαϊκισμούς, ψέματα και μοιράζοντας φρούδες ελπίδες.

Μπροστά στην κάλπη, όλοι οι πολίτες – ψηφοφόροι, ας αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες, για την επόμενη των εκλογών.

Με αυτά τα δεδομένα καλούμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, να δώσουμε το παρόν στη μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου.

Και περισσότερο από όλους, καλούνται οι κεντροαριστερές δυνάμεις, οι δυνάμεις της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, να δώσουν τη μεγάλη μάχη, την καθοριστική μάχη της κάλπης, ώστε ο χώρος μας να αποτελέσει και πάλι την προμετωπίδα για τη δημιουργία και τη στήριξη ενός κράτους δικαίου, ενός κράτους πρόνοιας, αλληλεγγύης, ίσων ευκαιριών, αλλά και υλοποίησης των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν ο πρωταγωνιστής όλων των μεγάλων δημοκρατικών κατακτήσεων της μεταπολίτευσης και δεν ετεροπροσδιορίζεται, ως προς τις πολιτικές του δράσεις.

Είμαστε το κόμμα των ιδεολογικών αρχών, όπως αυτές επικαιροποιούνται και στις ανάγκες και τις συνθήκες που επικρατούν σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Αγωνιζόμαστε ώστε το ΠΑΣΟΚ να γίνει κόμμα του λαού και όχι των στελεχών.

Αγωνιζόμαστε για την επίτευξη πολιτικής προγραμματικής συμφωνίας – συμπόρευσης, με όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, της προόδου, της οικολογίας, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Συστρατευόμαστε όλοι μας, στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ανασυντάσσοντας το κίνημά μας, για να ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές των σοβαρών πολιτικών εξελίξεων που έρχονται.

Δεν συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία για να πλουτίσουμε το βιογραφικό μας υλικό.

Δίνουμε το παρόν για συσπείρωση, ανασυγκρότηση, ανανέωση και διεύρυνση της δημοκρατικής μας παράταξης, ώστε το ΠΑΣΟΚ να γίνει ένας ισχυρός πολιτικός φορέας, στο χώρο μεταξύ της συντηρητικής Ν.Δ. και της ιδεοληπτικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, ικανός να διαδραματίσει το ρόλο του ρυθμιστή και εγγυητή των βέβαιων εξελίξεων, την επόμενη των εκλογών.

Εξελίξεις που σίγουρα οδηγούν σε κυβερνήσεις ευρείας συνεργασίας, σε κυβερνήσεις που θα σηκώσουν στις πλάτες τους, τα βάρη και τα προβλήματα που μας φέρνει το 3ο μνημόνιο.

Το μέλλον μας βρίσκεται στα χέρια ΟΛΩΝ μας και όχι μόνον των κομμάτων και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top