Του Γιώργου Θεοδόση 

Υποψήφιου  Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ  Άρτας

 

Στους 7 μήνες διακυβέρνησης, και παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πρωτοφανής οικονομική ασφυξία που επιβλήθηκε στη χώρα,  πήραμε μέτρα ανακούφισης για τους οικονομικά αδύναμους, υλοποιώντας μεγάλο μέρος από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανθρωπιστική κρίση και έχουμε ήδη προχωρήσει :

Στην παροχή δωρεάν ρεύματος σε 212.216 δικαιούχους 

Στην δημιουργία της κάρτας σίτισης για 349.826 δικαιούχους 

Στην υλοποίηση του προγράμματος εξασφάλισης στέγης με επιδότηση ενοικίου για 30.575 οικογένειες 

Στην παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους .

Θεσπίσαμε δωρεάν μεταφορά ανέργων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς .

Πετύχαμε την προστασία των όρων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας για όλο το 2015

Θεσπίσαμε τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, την οποία έχουν αξιοποιήσει πάνω από 750.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Καταργήσαμε το 5ευρώ στα νοσοκομεία.

Ανοίξαμε την ΕΡΤ.

Επαναπροσλάβαμε τους παράνομα απολυμένους (καθαρίστριες, εκπαιδευτικούς κ.α.)

Ειδικότερα για τον κλάδο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας (επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι), κλάδος για τον οποίο ως πρόεδρος φοροτεχνικών λογιστών Άρτας-Φιλιππιάδας έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία, αγωνιστήκαμε και πολλές φορές μάλιστα σε σφοδρή σύγκρουση με τους θεσμούς ώστε:

Να ενταχθούν στις 100 δόσεις, δίνοντας ταυτόχρονα ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα σε όσους εντάχθηκαν.

Χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να έχουν τα στοιχειώδη δικαιώματα στην ασφάλεια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Να σταματήσει ο φόβος της αυτόφωρης δίωξης και φυλάκισης για χρέη στο Δημόσιο και στα Ταμεία.

Νομοθετήσαμε τη δεύτερη ευκαιρία, με πλήρη απαλλαγή χρεών για τα φυσικά πρόσωπα που εντίμως πτώχευσαν.

Αποτρέψαμε αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και ρυθμίσαμε οφειλές επιχειρήσεων προς αυτή.

Περιορίσαμε το άνοιγμα των καταστημάτων  σε 7 Κυριακές αντί των 52 που είχε συμφωνηθεί.

Η πάταξη της διαφθοράς υπήρξε βασικό στοιχείο της εντολής που λάβαμε από  τον ελληνικό λαό την 25η του Γενάρη. Και ήδη από την επομένη εκείνων των εκλογών μια νέα σελίδα άρχισε να χαράσσεται στην ελληνική δημόσια ζωή.

Η δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για το τέλος της διαπλοκής της πολιτικής εξουσίας με το μιντιακό κατεστημένο υλοποιείται.

Η άρρηκτη σχέση μεταξύ των επιχειρηματικών συμφερόντων των ΜΜΕ και της πολιτικής αποτέλεσε το κομβικό σημείο για την εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των μέτρων λιτότητας. 

Το πραγματικό πολιτικό δίλημμα που έχει να αντιμετωπίσει η Αριστερά σήμερα  είναι αν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του αστικού πολιτικού συστήματος στη χώρα ή αν θα δώσει συσπειρωμένη τον αγώνα για την απεμπλοκή από το νεοφιλελευθερισμό και την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και από κυβερνητική θέση. 

Αν δεν πραγματοποιηθούν οι ριζοσπαστικές αλλαγές και οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, το κράτος και τη δημόσια διοίκηση που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε είναι αδύνατον η χώρα μας να εξέλθει από την κρίση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι αδύνατον, δηλαδή, να πραγματοποιηθούν οι δύο άλλοι στρατηγικοί στόχοι του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: η παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας  (και άρα η αποτελεσματική καταπολέμηση της ανεργίας) και η επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.   

Το ζητούμενο των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα πρέπει να προωθήσει και να ολοκληρώσει τις τομές για τις οποίες δεν επαρκούσαν οι έξι μήνες διακυβέρνησης. Στο επίκεντρο της στρατηγικής της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας προς παραγωγικούς τομείς όπως η γεωργία, η μεταποίηση, η ενέργεια, οι υποδομές, η ανακύκλωση και οι τεχνολογίες αιχμής.

Η Ελλάδα έχει ανθρώπινο δυναμικό υψηλής ειδίκευσης. Πάνω σε αυτό το δεδομένο πρέπει να δομηθεί η νέα επιχειρηματικότητα που έχει ανάγκη η χώρα. Η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί όχι μόνο τον κορμό της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το συγκριτικό της πλεονέκτημα, αρκεί να αναπτύξει τις αναξιοποίητες δραστηριότητες που υπάρχουν στις νέες μορφές τουρισμού, τις νέες τεχνολογίες, στη γεωργία και τη μεταποίηση.

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε ποιος θα κάνει πράξη ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα στη βάση του πραγματικού εισοδήματος, την αναπτυξιακή τράπεζα για τις ΜΜΕ και τον αγροτικό τομέα, την μείωση των αντικειμενικών αξιών, τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, την ενίσχυση της καινοτομίας και την εφαρμογή της σε νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις και μια σειρά άλλων μέτρων που θα τονώσουν το οικονομικό περιβάλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της χώρας ολόκληρης.

Ζητάμε ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.   

Για να μην έχουμε στα πόδια μας τους συμπαραστάτες των δανειστών στον τόπο μας.

Για να σταματήσει το ρουσφετολογικό μοίρασμα κονδυλίων ΕΣΠΑ με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς συνολικό προγραμματισμό.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ 

ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

 

 

 

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top