Μητέρα πολύτεκνη, με τέσσερα παιδιά και όλα στην ανεργία και με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, έπαιρνε σύνταξη χηρείας, 420 ευρώ τον μήνα, επί 32 χρόνια συνέχεια και απροειδοποίητα δεν πιστώθηκε στο λογαριασμό της, η σύνταξη του τρέχοντος Νοεμβρίου. (Τα στοιχεία της στην διάθεση κάθε αρμοδίου).

Η γυναίκα έπαθε σοκ, απευθύνθηκε στους αρμόδιους και έλαβε την εξής απάντηση: «Γίνεται επανέλεγχος των συντάξεων χηρείας και μέχρι να ολοκληρωθεί, αναστέλλεται η καταβολή τους…»!

Και αυτή η ιστορία θα πάρει μήνες!

Μέχρι τότε πως θα ζει η εν λόγω συνταξιούχος, από τη στιγμή που δεν έχει άλλα εισοδήματα;

Απάντηση στο εύλογο αυτό ερώτημα δεν δόθηκε!

Το Κράτος και για μια ακόμη φορά, συμπεριφέρεται απάνθρωπα και βάρβαρα, στους πολίτες του!

Το ανάλγητο αυτό ελληνικό Κράτος, δεν έχει τον άνθρωπο, στο επίκεντρό του, όπως συμβαίνει σε όλα τα κράτη του πλανήτη γη, αλλά το πώς θα κάνει χαρακίρι στους πολίτες του.

Διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, πριν διακόψει την καταβολή της σύνταξης, θα μπορούσε να ζητήσει από τη συνταξιούχο, να προσκομίσει εντός 10 ημερών, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για τη συνέχισή της.

Έκανε το εντελώς αντίθετο, επαναλαμβάνουμε, το ανάλγητο, το απάνθρωπο, το βάρβαρο Κράτος μας.

Ακόμη κι αν τα Ταμεία του ΙΚΑ είναι άδεια, δεν διακόπτονται οι όποιες συντάξεις, ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ!

Πριν από κάποια χρόνια (3-4) το ΙΚΑ έκοψε το ΕΚΑΣ, σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, γιατί ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΑΝ, οι ΑΜΚΑ και οι ΑΦΜ συνταξιούχων, με εκείνα των υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Και αντί να διασταυρώσουν τους αριθμούς ή να ζητήσουν δικαιολογητικά από τους ίδιους τους συνταξιούχους, τους έκοψαν το ΕΚΑΣ, μέχρι… ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ!!!

Προφανέστατα δεν είχαν να το πληρώσουν και προχώρησαν σε αυτή την αλχημεία!

Που σημαίνει ότι το Κράτος μας, δεν είναι μόνον ανάλγητο, απάνθρωπο και βάρβαρο, έναντι των πολιτών του, αλλά και ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΤΖΑΝΕΜΠΕΤΙΚΟ!

Βέβαια το ΙΚΑ οφείλει να προστατεύει τα συμφέροντά του, ερευνώντας για τυχόν περιπτώσεις παραβατικότητας και παρανομιών (πλαστογραφήσεις, αποκρύψεις στοιχείων, τελέσεις γάμων, χωρίς να τους γνωστοποιήσουν στο ΙΚΑ κ.ά.), ώστε να γίνει διακοπή της σύνταξης χηρείας.

Άλλο όμως έρευνα και έλεγχος και άλλο απροειδοποίητη προληπτική διακοπή συντάξεων και… αορίστου χρόνου!

Ποιοι αρμόδιοι οφείλουν να απαντήσουν στα προαναφερόμενα;

 

                                                                                                                    Λ.Σ.

    

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top