Μια κυρίαρχη θέση στα ελληνικά τραπέζια, στα τραπέζια όλων των χωρών της Ευρώπης κι όχι μόνο, κατέκτησαν τα προϊόντα της Ποτοποιίας ΓΑΤΣΙΟΣ, που δραστηριοποιείται στην Άρτα και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, εδώ και 141 χρόνια, κερδίζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη εκείνων που τα επιλέγουν.

Οι έλληνες πίνουν ούζο και τσίπουρο, γιατί είναι καθαρά προϊόντα, συνδεδεμένα με τις παραδόσεις του τόπου μας και της ελληνικής διασκέδασης. Είναι τα ποτά της παρέας, δεμένα με την Ελλάδα, τους μεζέδες, το τραγούδι και το χορό.
Ειδικότερα τα προϊόντα ΓΑΤΣΙΟΣ εξάγονται σήμερα σε 12 χώρες, με προοπτικές να εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο.

Το ούζο ΓΑΤΣΙΟΣ

Το ούζο ΓΑΤΣΙΟΣ διακρίνεται για την αυθεντική του γεύση, που μετράει ήδη τέσσερις γενιές ιστορίας.
Είναι το κυρίαρχο και αγαπημένο ούζο όλων των αρτινών, όλων των Ηπειρωτών.
Υπηρετεί το παιγνίδι της παρέας, της κουβέντας και της γεύσης, με έναν τελετουργικό τρόπο στις κινήσεις, τις συμπεριφορές, τις επιλογές.
Πρόκειται για μια τελετουργία, που επιβάλει στους συμμετέχοντες αυστηρή πειθαρχία, στο ρυθμό, την ποσότητα, τη γεύση και την απόλαυση και η φύση του «συμβιβάζεται» μόνο με αντίθετες, αλλά εξίσου επιθετικές γεύσεις.
Είναι ένα από τα λίγα γνήσια, καθαρά και παραδοσιακά ποτά του τόπου μας.

Το τσίπουρο ΓΑΤΣΙΟΣ

Το τσίπουρο, το διαφανές αυτό δυνατό ποτό, είναι από εκείνα τα παραδοσιακά ελληνικά ποτά, με ιστορία πολλών αιώνων.
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν προϊόν σπιτικής παραγωγής, με συνταγές, κληρονομιά από τον πατέρα και τον παππού, για τα μυρωδικά που θα προστεθούν στην απόσταξη, όπως και για την ένταση της φωτιάς στο καζάνι, που θα δώσουν την ιδανική γεύση.
Με σεβασμό στους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής του τσίπουρου και στις γεύσεις που πρέπει να το συνοδεύουν, η Ποτοποιία ΓΑΤΣΙΟΣ, με ξεχωριστή και σχολιαστική διαδικασία, προχώρησε στην παραγωγή τσίπουρου, το οποίο, ήδη κατέκτησε τις αγορές, ως ελληνικό πλέον προϊόν, εμφανίζοντας τα τελευταία χρόνια, αυξητική τάση κι αυτό γιατί η ποιοτική παραγωγή του εμφιαλωμένου, προσελκύσει καταναλωτές, από άλλα ποτά.

Παλαιότερη κατά 10 χρόνια
και από την Ποτοποιία ΜΕΤΑΞΑ

Η Ποτοποιία ΓΑΤΣΙΟΣ Ε.Π.Ε., είναι πλέον σημείο αναφοράς για την περιοχή μας, για την μεγάλη πορεία της, για την αναγνωρισμένη ποιότητα των προϊόντων, σε Ελλάδα και Ευρώπη κι όχι μόνον, είναι μια από τις αρχαιότερες παραγωγικές μονάδες της Ηπείρου και όλης της χώρας, με εντυπωσιακή ιστορία 141 χρόνων.

Είναι πιο αρχαιότερη και από την θρυλική Ποτοποιία ΜΕΤΑΞΑ, που ιδρύθηκε το 1888, δέκα χρόνια αργότερα από την

ίδρυση της Ποτοποιίας ΓΑΤΣΙΟΥ (1878).
Μια Ποτοποιία που ήταν γνωστή σε όλο τον πλανήτη, τα δε προϊόντα της αποτελούσαν την πιο αποτελεσματική διαφήμιση της Ελλάδας σε όλες της Ηπείρους.
Και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, «γνωρίζουν» την Ελλάδα, από το κονιάκ Μεταξά.
Κάπως έτσι νοιώθουμε κι εμείς, ως αρτινοί, για το ούζο ΓΑΤΣΙΟΣ, για το τσίπουρο, για όλα τα προϊόντα ΓΑΤΣΙΟΣ.

Ιστορική αναδρομή της Ποτοποιίας Γάτσιος

Κωνσταντινούπολη. Το σταυροδρόμι της Δύσης με την Ανατολή, το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των γεύσεων. Στην Πόλη, ο Θανάσης Γάτσιος «μυείται» στον αρωματικό κόσμο των βοτάνων και στα μυστικά της παραδοσιακής απόσταξης. Συρράκο. Το 1878, ο Θανάσης Γάτσιος επιστρέφει στο ιστορικό χωριό και ιδρύει το πρώτο αποστακτήριο στην περιοχή της Ηπείρου. Εκεί, οι συνταγές της Κωνσταντινούπολης, το μεράκι και η τέχνη «αναμειγνύονται» αρμονικά, δημιουργώντας άριστης ποιότητας ούζο, τσίπουρο, brandy και λικέρ διαφόρων γεύσεων.
Σύντομα, η ποιότητα των προϊόντων αναγνωρίζεται και η φήμη τους εξαπλώνεται γρήγορα εντός και εκτός συνόρων, αποσπώντας χρυσά βραβεία σε διαγωνισμούς της Αθήνας (1904), Μασσαλίας (1904), Μπορντώ (1904), Λιέγης (1905), Μιλάνου (1908) και Βρυξελλών (1930). Άρτα.

Η Ποτοποιία Γάτσιος ΕΠΕ το 2007 αποκτά ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στις όχθες του ποταμού Αράχθου.
Με δύο υπερσύγχρονες γραμμές εμφιάλωσης και με δυνατότητα παραγωγής έως και 6000 φιαλών την ώρα, η διάθεση των προϊόντων της εταιρίας σε μικρό χρονικό διάστημα επεκτείνεται σε 12 χώρες του εξωτερικού. Σήμερα, η τέταρτη γενιά της οικογένειας Γάτσιου συνεχίζει με την ίδια προσήλωση τη μακρόχρονή της πορεία στην παρασκευή παραδοσιακών αλκοολούχων ποτών με αυστηρά επιλεγμένα και αγνά συστατικά από Έλληνες παραγωγούς, τις ίδιες συνταγές και μεθόδους απόσταξης και, κυρίως, διασφαλίζοντας την ποιότητα, το άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση των προϊόντων της, αξίες αναλλοίωτες στο χρόνο από το 1878.
Τέλος, η Ποτοποιία ΓΑΤΣΙΟΣ έχει και άλλη μεγάλη γκάμα και από αλκοολούχα ποτά όπως Μπράντι Mediterrane, Mastic Liquer κ.α.




 





 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top