Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε έναν… συναγωνισμό τοπικών και περιφερειακών παραγόντων, γύρω από το ΚΕΝ Άρτας και από τον ενδεχόμενο κίνδυνο να μετατραπεί σε κλειστό Κέντρο Προσφύγων και Μεταναστών.

Περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης Άρτας, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχος Αρταίων, και άλλοι αρμόδιοι και αναρμόδιοι, μας «διαβεβαιώνουν» ότι το ΚΕΝ δεν κινδυνεύει από κάτι τέτοιο, κατόπιν…. Τηλεφωνικών διαβεβαιώσεων κυβερνητικών παραγόντων, προς… αυτούς!
Καμιά όμως απευθείας διαβεβαίωση δεν «έσκασε μύτη», από αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα.
Που απλά σημαίνει, ότι υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις του… «αέρα» (δια τηλεφώνου) είναι ανέξοδες και χωρίς καμιά αξία.
Από την άλλη, ο κυβερνητικός βουλευτής Άρτας ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ, για το θέμα αυτό τηρεί σιγήν ιχθύος, αντί να πάρει θέση, ακόμη και να απαιτήσει από τους αρμοδίους υπουργούς, ότι έχουν να πούνε για την τύχη του ΚΕΝ Άρτας, να το πούνε ευθέως και επισήμως και όχι… διαμεσολαβητών!
Όλα τα άλλα και κυρίως, τα περί… διαβεβαιώσεων, είναι άλλο λόγια να αγαπιόμαστε, είναι συνηθισμένες πολιτικές αρλουμπολογίες και τίποτα περισσότερο.
Αν το προσφυγικό – μεταναστευτικό «ξεφύγει» και αυτός ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα ορατός, τότε δεν «γλιτώνουν» ούτε το ΚΕΝ, ούτε το στρατόπεδο «ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ».
Γι’ αυτό και οι όποιες σχετικές διαβεβαιώσεις, γίνονται ανεπίσημα και από… τηλεφώνου δε πρέπει να μας εφησυχάζουν!
Τέλος ο βουλευτής Γ. ΣΤΥΛΙΟΣ έχει υποχρέωση να πάρει δημόσια θέση γι’ αυτό το θέμα, έχει υποχρέωση, τις προαναφερόμενες (τηλεφωνικές) διαβεβαιώσεις, επίσημα να τις συγκεκριμενοποιήσει, τώρα που η κατάσταση ακόμη ελέγχεται.

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top