Σε προηγούμενο κείμενο του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» αναφερθήκαμε στην αρτινιά ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ και στην συγκλονιστική της ερμηνεία στο τραγούδι του ξενιτεμένου Γιάννη, στην εκπομπή του περασμένου Σαββάτου «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ».

Μια ερμηνεία που άφησε άφωνους τους καλεσμένους της εκπομπής, στο σύνολό τους σχεδόν από το χώρο της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, όλων τω περιφερειών της Ελλάδας.
Έμειναν άφωνοι, γιατί η ερμηνεία της ήταν κάτι το εντελώς διαφορετικό, από τα ακούσματα που είχαμε μέχρι τώρα για αυτό το υπέροχο ηπειρωτικό δημοτικό τραγούδι «ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΟΥ».
Και από την πλευρά μας ήταν αφορμή να «γνωρίσουμε» τη ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ, ποια είναι, ποια η πορεία της, ποια η προσφορά της στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική, την τηλεόραση, τη δουλειά της.
Πλούσια η δραστηριότητά της και σε πάρα πολλούς τομείς.
Και μείναμε κατάπληκτοι, όπως το ίδιο κατάπληκτοι μείνανε και οι επισκέπτες της σελίδας μας, που διάβασαν ένα πρόχειρο αφιέρωμά μας στην ίδια.
Σημειώνουμε ότι δεκάδες ειδησεογραφικά σάιτ και Μέσα Ενημέρωσης, που δεν έχουν καμία σχέση με την Ήπειρο σχολίασαν με υπερβολικά θετικό τρόπο, το συγκεκριμένο γεγονός, που σημαίνει ότι η απήχηση ήταν καθολική κι όχι περιορισμένη μόνο στο ηπειρωτικό στοιχείο ή στον κόσμο του παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού.
Όμως οι μεγάλες επιτυχίες της, πρωτίστως ανήκουν στην ίδια και δευτερευόντως στην γενέτειρά της, την Άρτα και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα.
Για τα όσα σπουδαία κατάφερε η ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ, εμείς οι αρτινοί δικαιούμαστε να νοιώθουμε χαρά και υπερηφάνεια.
Όλοι οι σπουδαίοι αρτινοί, στον τομέα τους ο καθένας, έρχονται να περιγράψουν τη χώρα που ονειρευόμαστε, μια Ελλάδα των τεχνών, των γραμμάτων, των παραδόσεων και των αρχών της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.
Ίσως θα πρέπει να νοιώσουμε και ευγνωμοσύνη, γιατί με την παρουσία της στην προαναφερόμενη εκπομπή, και με την συγκλονιστική της ερμηνεία σε αυτό το τραγούδι, η Άρτα κέρδισε ένα μέρος θετικής δημοσιότητας, που την έχει στερηθεί ο τόπος μας για πάρα πολλά χρόνια.
Κα ως Τζουμερκιώτης, δικαιούμαι να νοιώθω διπλή χαρά και υπερηφάνεια, για την Τζουμερκιώτισα ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ!
Γιατί, πώς να το κάνουμε, εμείς οι Τζουμερκιώτες ανέκαθεν  νοιώθαμε υπερήφανοι για την εντοπιότητα και την καταγωγή μας, χωρίς βέβαια υπερβολές και προκλήσεις.

Λ.Σ.
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top