Σε προηγούμενο κείμενο του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» αναφερθήκαμε στην αρτινιά ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ και στην συγκλονιστική της ερμηνεία στο τραγούδι του ξενιτεμένου Γιάννη, στην εκπομπή του περασμένου Σαββάτου «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ».

Μια ερμηνεία που άφησε άφωνους τους καλεσμένους της εκπομπής, στο σύνολό τους σχεδόν από το χώρο της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, όλων τω περιφερειών της Ελλάδας.
Έμειναν άφωνοι, γιατί η ερμηνεία της ήταν κάτι το εντελώς διαφορετικό, από τα ακούσματα που είχαμε μέχρι τώρα για αυτό το υπέροχο ηπειρωτικό δημοτικό τραγούδι «ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΟΥ».
Και από την πλευρά μας ήταν αφορμή να «γνωρίσουμε» τη ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ, ποια είναι, ποια η πορεία της, ποια η προσφορά της στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική, την τηλεόραση, τη δουλειά της.
Πλούσια η δραστηριότητά της και σε πάρα πολλούς τομείς.
Και μείναμε κατάπληκτοι, όπως το ίδιο κατάπληκτοι μείνανε και οι επισκέπτες της σελίδας μας, που διάβασαν ένα πρόχειρο αφιέρωμά μας στην ίδια.
Σημειώνουμε ότι δεκάδες ειδησεογραφικά σάιτ και Μέσα Ενημέρωσης, που δεν έχουν καμία σχέση με την Ήπειρο σχολίασαν με υπερβολικά θετικό τρόπο, το συγκεκριμένο γεγονός, που σημαίνει ότι η απήχηση ήταν καθολική κι όχι περιορισμένη μόνο στο ηπειρωτικό στοιχείο ή στον κόσμο του παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού.
Όμως οι μεγάλες επιτυχίες της, πρωτίστως ανήκουν στην ίδια και δευτερευόντως στην γενέτειρά της, την Άρτα και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα.
Για τα όσα σπουδαία κατάφερε η ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ, εμείς οι αρτινοί δικαιούμαστε να νοιώθουμε χαρά και υπερηφάνεια.
Όλοι οι σπουδαίοι αρτινοί, στον τομέα τους ο καθένας, έρχονται να περιγράψουν τη χώρα που ονειρευόμαστε, μια Ελλάδα των τεχνών, των γραμμάτων, των παραδόσεων και των αρχών της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.
Ίσως θα πρέπει να νοιώσουμε και ευγνωμοσύνη, γιατί με την παρουσία της στην προαναφερόμενη εκπομπή, και με την συγκλονιστική της ερμηνεία σε αυτό το τραγούδι, η Άρτα κέρδισε ένα μέρος θετικής δημοσιότητας, που την έχει στερηθεί ο τόπος μας για πάρα πολλά χρόνια.
Κα ως Τζουμερκιώτης, δικαιούμαι να νοιώθω διπλή χαρά και υπερηφάνεια, για την Τζουμερκιώτισα ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ!
Γιατί, πώς να το κάνουμε, εμείς οι Τζουμερκιώτες ανέκαθεν  νοιώθαμε υπερήφανοι για την εντοπιότητα και την καταγωγή μας, χωρίς βέβαια υπερβολές και προκλήσεις.

Λ.Σ.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top