LINK A : https://apply.workable.com/j/247F7D2C05

LINK B: https://apply.workable.com/j/24567C25E0

---------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Με κλικ στο μπάνερ ή ΕΔΩ, δείτε τα δρομολόγια και πληροφορίες για το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ 'Αρτας

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 



Δυστυχώς στα ποτά «μπόμπα» συγκαταλέγεται πλέον και το τσίπουρο, γεμάτο διάφορες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο συκώτι, στο πάγκρεας, ακόμα και στα μάτια (τύφλωση).

Και αυτός ο κίνδυνος παραμονεύει για όλους τους φίλους του τσίπουρου, πλην εκείνων που από μόνοι τους, το παράγουν.
Σύμφωνα με επώνυμα δημοσιεύματα, που ποτέ δεν διαψεύστηκαν, αλλά και από συλλήψεις εμπόρων λαθραίου αλκοόλ, ασυνείδητοι και κυκλώματα, προωθούν στην ελληνική αγορά νοθευμένο τσίπουρο, σε τιμές πάρα πολύ χαμηλές.
Εξίσου ασυνείδητοι επαγγελματίες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προμηθεύονται αυτές τις «μπόμπες» και τις πλασάρουν στους ανυποψίαστους πελάτες τους, είτε πρόκειται για μεγάλα κλαμπ, είτε για το καφέ της πόλης και το καφενεδάκι της γειτονιάς.
Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο η ΑΑΔΕ έκανε λόγο για κύκλωμα που έριχνε «μπόμπα» τσίπουρο στην αγορά.
Στην περίπτωση, το κακό είναι ότι τα περισσότερα ποτά, ακόμη και το τσίπουρο, νοθεύονται και με μεθανόλη. Ένα ποτηράκι μεθανόλης είναι η θανατηφόρος δόση για έναν ενήλικα και σε μικρότερη δόση προκαλεί ακόμη και μόνιμη τύφλωση.
Η μεθανόλη είναι και αυτή μια αλκοόλη, παρόμοια με την αιθυλική αλκοόλη, παράγεται από το πετρέλαιο, είναι φτηνή και χρησιμοποιείται στα… καύσιμα.
Δεν γνωρίζουμε αν και στην περιοχή της Άρτας κυκλοφορεί «μπόμπα» τσίπουρο, αν και υπάρχουν πολλές υποψίες για κάτι τέτοιο και πληροφορίες μας, μη διασταυρωμένες και επιβεβαιωμένες, κάνουν λόγο για ύπαρξη τέτοιου φαινομένου και στην περιοχή μας.
Ειδικοί σε αυτό το αντικείμενο μας είπαν ότι οι φίλοι του τσίπουρου, αν δεν γνωρίζουν από πρώτο χέρι την προέλευση του προϊόντος, να μην το πλησιάζουν.
Κι ακόμη, στις εξόδους τους, να προτιμούν το εμφιαλωμένο τσίπουρο, αναγνωρισμένων επιχειρήσεων κι όχι «χύμα»
Μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις τους είδους, είναι και αυτή της αρτινής ποτοποιίας «ΓΑΤΣΙΟΣ», με ιστορία ενός αιώνα και πλέον στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά κι όχι μόνον.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΜΠΟΜΠΕΣ»

- Τις περισσότερες μπόμπες δεν τις σερβίρουν στο πρώτο ποτό, αλλά όταν πια ο πελάτης έχει πιεί αρκετά, ειδικά αν φαίνεται πότης (και γνώστης) και αν είναι άνω των 30-35.
- Τα ποτά με αναψυκτικό νοθεύονται πιο εύκολα επειδή κάθε προσθήκη στο κοκτέιλ αλλοιώνει τη γεύση και ο κατανλωτής δεν αντιλαμβάνεται την διαφορά εύκολα. Τα «σκέτα» ποτά είναι ασφαλέστερα.
- Ο καταναλωτής πρέπει να ελέγχει την οσμή, τη γεύση και το χρώμα
- Πολλές «μπόμπες» αφήνουν ένα αίσθημα «καύσου» στο λαιμό
- Ζαλίζουν πιο γρήγορα απο το γνήσιο ποτό.
- Ο καταναλωτής (ειδικά αν είναι παρέα) καλό είναι να ζητάει να του ανοίξουν το μπουκάλι μπροστά του. Είναι πολύ δύσκολο να «πιάσει» τις πολύ μικρές διαφορές που υπάρχουν στις συσκευασίες, καθώς και οι «μπόμπες» συσκευάζονται σε μπουκάλια όμοια  με των αυθεντικών ποτών, όμως όταν ο πελάτης ζητάει το μπουκάλι  ο μαγαζάτορας και ο μπάρμαν  αποφεύγουν να ρισκάρουν και δίνουν κανονικό ποτό.
- Κλείνοντας ένα μπουκάλι και αναδεύοντάς το (ταρακουνώντας το) κανονικά το περιεχόμενο θολώνει μόνο για δευτερόλεπτα. Αν αργήσει περισσότερο να ξεθολώσει, κάτι δεν πάει καλά.
- Οι κινδυνοι για την υγεία ειναι σπάνιοι, αλλά υπαρκτοί, γιατί η μεθανόλη των νοθευμένων βλάπτει το οπτικό νεύρο.
- Η «μπόμπα» κάνει πιο βαρύ το μεθύσι και αυτό φαίνεται περισσότερο την επομένη το πρωί –χειρότερος από το συνηθισμένο μεθύσι πονοκέφαλος και εντονότεροι μυικοί πόνοι.
- Μερικές φορές η «μπόμπα» είναι τόσο κακής ποιότητας που ο πονοκέφαλος ή η ναυτία έρχονται αμέσως, μόλις πιεί κάποιος  το ποτό.
- Πιο συχνά η «μπόμπα» σερβίρεται όταν «κερνάει» το μαγαζί σφηνάκια

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top