Σήμερα και με τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού, το camping αποτελεί το πιο ισχυρό και αποτελεσματικό αντίδοτο για την αντιμετώπισή του.

Και πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί την πιο οικονομική λύση, έγινε και… σύγχρονη φιλοσοφία διακοπών.
Φθηνών διακοπών, πλουσίων όμως σε ενδιαφέροντα και καλοκαιρινές «απολαβές» και απολαύσεις.
Κάθε χρόνο ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», προβάλει και προτείνει το Camping Monolithi, που βρίσκεται στο Μονολίθι Πρέβεζας για πολλούς και σημαντικούς λόγους.
Επιλέγουμε το συγκεκριμένο κάμπινγκ, γιατί όποιος το γνωρίζει, έχει μετατρέψει τη διαμονή του, σε… κινητή εξοχική κατοικία.
Ένας από αυτούς είναι και ο συντάκτης αυτού του κειμένου, που πήγε με το τροχόσπιτο του, για 17 ημέρες και σήμερα κλείνει 17 ολόκληρα χρόνια και συνεχίζει.
Υπάρχουν άλλοι με παραμονή στο εν λόγω κάμπινγκ, κοντά στα… 40 χρόνια.
Έχουν μεταμορφώσει τα τροχόσπιτά τους, σε δεύτερη κατοικία κι όχι μόνο εξοχική.
Από προορισμός συνήθως φοιτητών, οικονομικά αδύναμων και διερχόμενων τουριστών, έγινε ιδανικός χώρος για νέα ζευγάρια, οικογένειες με μικρά παιδιά, εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Μεταξύ τους οι κατασκηνωτές αναπτύσσουν στενές φιλίες, φιλίες που αντέχουν στο χρόνο και σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν και μόνιμες.
Υπάρχει αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμός, κοινές κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και κλίμα… «οικογενειακής» γαλήνης και συμπεριφοράς.
Είναι το μοναδικό κάμπινγκ στο χώρο της Ηπείρου, όπου έχει επίσημη σεζόν 7 μηνών (από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου), είναι το μόνο που προσφέρει δυνατότητες διακοπών, όλο το χρόνο, ασφαλές και με προσφερόμενους χώρους για τους κατασκηνωτές, μέχρι και… 60 τ.μ.
Σήμερα φιλοξενεί… 90 μόνιμα τοποθετημένα τροχόσπιτα, τα οποία στην πλειονότητά τους, ανήκουν σε αρτινούς και γιαννιώτες, αλλά και σε αγρινιώτες και αθηναίους, ακόμη και Πρεβεζιάνους, που βρίσκονται… μακριά ένα τσιγάρο δρόμο.
Πέραν από αυτή τη σημαντική καινοτομία (των μόνιμων κατασκηνωτών) στο κάμπινγκ «ΜΟΝΟΛΙΘΙ» λειτουργούν ταβέρνα, μίνι μάρκετ, καφετέρια, μπιτς μπαρ, πλυντήρια, δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Υπάρχουν μπανγκαλόους δύο κλινών και χώροι για σκηνές, αυτοκινούμενα, και για τροχόσπιτα και τροχοσκηνές διερχόμενων.
Η δε περίφραξή του αποτελεί προστασία και απόλυτη ασφάλεια για τα μικρά παιδιά, τα οποία βρίσκουν απεριόριστους χώρους για να κάνουν ποδήλατο, πατίνι και να παίξουν μπάλα ή άλλα παιδικά παιγνίδια.
Για περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.campingmonolithi.gr

«Π»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top