Της Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια,

επικεφαλής της "Δημοτικής Αναγέννησης"

Η θλιβερή πραγματικότητα στο Αμαξοστάσιο της Άρτας αποδίδεται μέσα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα, φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες, οι οποίες αντικατοπτρίζουν το μέγεθος του προβλήματος σε καθημερινή βάση, το οποίο διογκώνεται κατά τις βροχερές ημέρες.

Πρόκειται για μια άσχημη πραγματικότητα που παραμένει αναλλοίωτη και αδιόρθωτη χρόνια ολόκληρα μέσα στον ιστό της πόλης μας, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και βλάπτοντας την υγεία όλων των πολιτών της Άρτας.

Σαν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και σαν "Δημοτική Αναγέννηση" κρούωμε τον κώδωνα του κινδύνου προς τη δημοτική αρχή, αφού οι άθλιες αυτές εικόνες από το Αμαξοστάσιο, ακριβώς κάτω από το Κάστρο της Άρτας, δίπλα από το Παραποτάμιο Πάρκο και το Θερινό Σινεμά, όχι μόνο δεν τιμούν το Δήμο Αρταίων, αλλά αποτελούν και εστία μολύνσεων για τους πολίτες. Απορρίμματα πεταμένα δεξιά κι αριστερά, απορρίμματα που μένουν εκεί χωρίς ποτέ να καταλήγουν τελικά στο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, απορρίμματα που παρασύρονται από το νερό της βροχής και καταλήγουν σε μέρη που δεν θα έπρεπε…

Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι μία: οι πολίτες της Άρτας ζουν δίπλα σε έναν μπαζότοπο και μια χωματερή, και μάλιστα εν μέσω μιας φονικής πανδημίας!
Τί πιστεύει η δημοτική αρχή για τις απαράδεκτες αυτές εικόνες μέσα στον αστικό ιστό; Τί σκέφτεται και τί προτίθεται να κάνει τώρα, στο παρόν, κι όχι μετά από χρόνια; Δεν ανησυχεί για τη δημόσια υγεία; Διότι οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας επιβάλλουν δραστικές λύσεις σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με οτιδήποτε αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ακόμη πιο τραγική είναι η πραγματικότητα για τους υπαλλήλους της Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων, αφού στο χώρο εκεί δεν υπάρχουν ούτε οι απαραίτητες υποδομές, όπως μια τουαλέτα…!

Οι υπάλληλοι της Καθαριότητας έρχονται σε καθημερινή επαφή με τα απορρίμματα που ξεφορτώνονται εκεί από τα μικρά φορτηγά για να μεταφερθούν μετά στο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, χωρίς όμως να υπάρχει εκεί δίπλα τους κάτι τόσο απλό και αυτονόητο, όπως μια τουαλέτα, για να πλένονται και ίσως να αλλάζουν τα βρόμικα ρούχα μετά τη σκληρή δουλειά. Ζούμε στον 21ο αιώνα κι όμως τελικά μια απλή τουαλέτα σε χώρο εργασίας αποτελεί όχι το αυτονόητο (όπως θα έπρεπε) αλλά… το ζητούμενο!
Η Άρτα αξίζει να αναδεικνύει μια καλύτερη εικόνα, οι συμπολίτες μας αξίζουν μια καλύτερη και ομορφότερη καθημερινότητα!

Ως Αρτινοί είμαστε υπερήφανοι που ζούμε σε μια τόσο ξεχωριστή και μοναδική πόλη, με το Ιστορικό Γεφύρι της, με τον Άραχθο ποταμό να τη διασχίζει, με το Κάστρο της, με την Παρηγορήτισσα να δεσπόζει στο κέντρο της και με άλλα πολλά όμορφα τοπία και μνημεία να χαρίζουν στην Άρτα μας τη μοναδική της ταυτότητα! Κι όμως, οι άθλιες αυτές εικόνες από το Αμαξοστάσιο μέσα στον αστικό ιστό κάθε άλλο παρά υπερήφανους κάνουν τους Αρτινούς.

Άραγε η δημοτική αρχή αισθάνεται υπερήφανη για τις εικόνες αυτές κάτω από το Κάστρο της Άρτας, δίπλα στο Παραποτάμιο Πάρκο, το οποίο διαλαλεί ότι θα αναβαθμίσει;

Η λογική επιβάλλει πρώτα να διορθώνουμε σε ένα σπίτι τις υπάρχουσες ζημιές και μετά να προχωράμε στην επέκτασή του… Και η Άρτα είναι το σπίτι μας, το σπίτι όλων μας!

Πάλι αλλοπρόσαλλα θα δράσει η δημοτική αρχή;

Θα αφήσει το σκουπιδότοπο αυτόν μέσα στον αστικό ιστό για χρόνια ακόμη, αλλά θα “διατυμπανίζει” ότι αναβαθμίζει το Παραποτάμιο Πάρκο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα;;;
Και για να απαντήσουμε προκαταβολικά στην αναμενόμενη απάντηση της δημοτικής αρχής ότι έχει εντάξει στο Τεχνικό της πρόγραμμα και προωθεί εδώ και χρόνια τη μεταφορά του Αμαξοστασίου σε χώρο εκτός του αστικού ιστού κι ότι το θέμα προχωράει, θα πούμε ότι η λέξη “ελπίζω” δε συνάδει με τη φράση “άμεση υλοποίηση”! Και γιατί το επισημαίνουμε αυτό; Πολύ απλά γιατί οι επίσημες απαντήσεις διά στόματος αντιδημάρχων του Δήμου Αρταίων, σχετικά με την πορεία της μεταφοράς του Αμαξοστασίου σε άλλο χώρο έξω από τον αστικό ιστό - η οποία κινείται με βραδείς ρυθμούς εδώ και χρόνια ολόκληρα, χωρίς ακόμη να έχει τελικά πραγματοποιηθεί- είναι οι εξής “Ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει…!”. Ο αρχαίος ρήτορας Μάρκος Φάβιος Κοϊντιλιανός  έλεγε “Δικαιολογούμε την αδράνειά μας με το πρόσχημα της δυσκολίας!”.

Εμείς, ως Δημοτική Αναγέννηση, κρούουμε ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία, ενδιαφερόμαστε ειλικρινά τόσο για την υγεία των υπαλλήλων της Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων όσο και όλων των συμπολιτών μας, γι’ αυτό δεν Ζητούμε, αλλά Απαιτούμε να λυθεί άμεσα το μείζον αυτό πρόβλημα και να πάψουν πια οι κωλυσιεργίες από πλευράς δημοτικής αρχής για το θέμα αυτό”.

         

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top