Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Με ποσά έως 710 ευρώ το μήνα και για ένα χρόνο θα επιδοτούνται οι επιχειρήσεις στην Ήπειρο, καθώς και σε άλλες τέσσερις μειονεκτικές περιφέρειες της χώρας, για την πρόσληψη ανέργων.

Με το νέο αυτό πρόγραμμα 7.000 άνεργοι θα έχουν την δυνατότητα να βρουν δουλειά, ενώ και όσες επιχειρήσεως έχουν παραγωγικό αντικείμενο μπορούν να επιδοτηθούν ώστε να διευρύνουν τον κύκλο εργασιών τους, με ελάχιστη μισθολογική επιβάρυνση.
Το άκρως ευνοϊκό αυτό πρόγραμμα θα αρχίσει να «τρέχει» από την προσεχή Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στην Ήπειρο καθώς και στις Περιφέρειες: Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και της Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

•    473 € για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
•    568 € για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
•    615 € για τους μακροχρόνια ανέργους
•    710 € για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιδότηση είναι χ14, αφορά δηλαδή τόσο τα Δώρα (13ο και 14ο μισθό) καθώς και τα επιδόματα, ενώ μετά το πέρας του 12μήνου η επιχείρηση δεν αναλαμβάνει καμία πρόσθετη υποχρέωση συνέχισης της απασχόλησης, εάν φυσικά επιθυμεί την μη συνεργασία με τον υπάλληλο.
Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αφορά σε 5.000 θέσεις εργασίας και ο επόμενος κύκλος θα προκηρυχτεί 4 μήνες μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων του πρώτου κύκλου, μέχρι να εξαντληθεί ο συνολικός προϋπολογισμός που ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top