Του Χρήστου Μέγα

Αν κάτι μένει στην κοινωνία από αυτή τη μακρόσυρτη δοκιμασία της πανδημίας είναι η αλληλεγγύη και η αυταπάρνηση ορισμένων κλάδων και ειδικοτήτων εργαζομένων.

Ιδιαίτερη αναφορά εδώ θέλω να κάνω στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ιδίως δε στους τομείς που ενεπλάκησαν ευθέως και με αυταπάρνηση συντέλεσαν στον περιορισμό των υγειονομικών επιπτώσεων από τον κορονοϊό. Οι λοιμωξιολόγοι, οι παθολόγοι, οι πνευμονολόγοι, οι εντατικολόγοι, οι νοσηλεύτριες και νοσηλευτές κάθε κλινικής είναι μερικοί εξ αυτών!
Και σαν αντίδωρο η πολιτεία προσφέρει, αφειδώς όπως το συνηθίζει, μόνο υποσχέσεις. Είναι κάτι που το έχουμε εμπεδώσει τώρα πια… Το τάξιμο δεν χαλάει τις κεντρικές προτεραιότητες της κυβέρνησης που είναι άλλες και αλλότριες από τον κύριο στόχο για τον περιορισμό των προβλημάτων στους πολίτες.
Δεν δόθηκαν επιπλέον αμοιβές, το νοσηλευτικό προσωπικό δεν εντάχθηκε στο καθεστώς των Βαρέων (ΒΑΕ), αλλά ούτε έγιναν και οι αναγκαίες προσλήψεις για την επαρκή στελέχωση όλων των τμημάτων.
Και μέσα στην κρίση, η αυταπάρνηση δεν αρκεί από μόνη της. Πόσο μάλιστα όταν η πανδημία διαρκεί και επανέρχεται με ποικίλες μορφές και μεταλλάξεις. Η υγεία του Λαού υποβαθμίστηκε. Θεραπείες και χειρουργεία αναβλήθηκαν. Η πρόληψη ατόνησε. Και αυτό γιατί δεν εντάχτηκαν στον σχεδιασμό περισσότεροι ιδιώτες, δεν επιτάχθηκαν κλινικές εκτός ΕΣΥ. Είναι ζητήματα που θα τα βρούμε μπροστά μας με αυξημένη νοσηρότητα και περισσότερους θανάτους, δυστυχώς…
Στο νοσοκομείο της Άρτας έγινε και κάτι χειρότερο. Δεν υπάρχει καν αναγνώριση. Και μιλάω ως πολίτης που η οικογένειά μου, πυκνά συχνά, δέχεται τις υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου. Έτσι έχω προσωπική αντίληψη για το ενδιαφέρον, τις προσπάθειες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλο το προσωπικό.
 Ο κίνδυνους κατάρρευσης της Παθολογικής κλινικής είναι η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω, για όποιον θέλει να ψάξει, βρίσκει μόνο πληγές και απογοητευμένους ανθρώπους. Υπάρχει αδιαφορία και αγνωμοσύνη, μισθοί των 1.500 ευρώ και βάρδιες σε όλους τους ορόφους, όπου υπάρχουν περιστατικά (και προβλήματα).
 Στις πλείστες των περιπτώσεων ήταν επιλογή των ιατρών να μείνουν στο νοσοκομείο της Άρτας. Προφανώς και είχαν προτάσεις και από άλλες δομές υγείας και πανεπιστημιακά τιμήματα. (Το γνωρίζω  καλά αυτό). Αλλά τώρα φαίνεται ότι βρέθηκαν στο μη περαιτέρω.
Ας κάνουμε κάτι έστω και τώρα. Ας τους το αναγνωρίσουμε τουλάχιστον την προσφορά. Την έχουν ανάγκη. Ας κάνουμε λίγα πρακτικά πράγματα, απλές πράξεις και πρωτοβουλίες με πρόσληψη επίκουρων ιατρών και νοσηλευτών. Με αυξήσεις στις αποδοχές τους. Με την ένταξη στα ΒΑΕ των νοσηλευτριών και νοσηλευτών. (Φαντάζεστε μια κυρία 67 ετών, καταταλαιπωρημένη από νοσηλείες 30 και 35 ετών, με νυχτερινά και συνεχή ορθοστασία να φορά τη στολή του «αστροναύτη» προκειμένου να εισέλθει στις αίθουσες covid νοσηλείας της παθολογικής;).
Από αυτό το βήμα κάνω προσωπικά έκκληση στις φίλες και φίλους γιατρούς να ακολουθούσουν και πάλι, όπως κάνουν τόσα χρόνια, τον όρκο του Ιπποκράτη. Να συνεχίσουν να δίνουν την μάχη για την υγεία της Κοινότητας και η κοινωνία τους το αναγνωρίζει. Για την πολιτεία συνεχίζει να υπάρχει θεματάκι… Γι αυτό και θα επανέλθουμε. Γι αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε. Η υγεία δεν μπορεί να επαφίεται συνεχώς στον ηρωισμό των υπηρετούντων στο λόφο της Περάνθης. Θέλει κονδύλια, μα ανθρωπιά και ψυχή!


ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top