Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την ταινία «ΜΠΕΚΕΤ», που γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ελλάδα (με τα περισσότερα πλάνα στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στην Αθήνα), ώστε να τύχει και της απαιτούμενης προβολής η περιοχή μας, δεδομένου ότι είναι και ελληνικής συμπαραγωγής, αλλά και τα σχόλια επωνύμων (πχ του Δημάρχου Τρικάλων) ότι δυσφημίζει παρά διαφημίζει τον τόπο μας, παρακολούθησα (όντας κινηματογραφόφιλος) το φιλμ αυτό, μέσω της πλατφόρμας «NETFLIX».

Εν ολίγοις, εξιστορεί το κυνηγητό σε βάρος ενός έγχρωμου Αμερικανού από το Μέτσοβο μέχρι την Αθήνα, πλην όμως οι εντυπώσεις που αποκομίζει ένας θεατής είναι ότι τα γυρίσματα έγιναν σε μια τριτοκοσμική χώρα, αφού παρουσιάζονται εγκατελειμμένα κτήρια, ρυπαρά τρένα, γραφεία Υπηρεσιών πεπαλαιωμένης εποχής κλπ. Μάλιστα, σε κάποια αποστροφή του λόγου του ο πρωταγωνιστής αναφέρει (γελώντας βέβαια) ότι το τσίπουρο έχει γεύση καθαριστικού ! 

Αφορμή όμως για το σημείωμά μου αυτό δεν είναι αυτή καθεαυτή η μη προβολή της χώρας μας, αλλά το ότι σε ένα πλάνο, για να διευκολύνει τη φυγή του ο πρωταγωνιστής στην Αθήνα, επιβιβάζεται σε ένα εκδρομικό λεωφορείο δίπλα από ένα ποτάμι (Άραχθο ή Βοϊδομάτη), σχεδόν ως λαθρεπιβάτης, το οποίο όμως λεωφορείο έχει στο μπροστινό τζάμι ανηρτημένη πινακίδα με την ένδειξη «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΡΤΑΣ», προφανώς κατά το «στόρυ» μεταφέροντας εκδρομείς φοιτητές κλπ τέτοιου Ιδρύματος. Ίσως το σενάριο θα ήθελε να μεταφράσει το πρώην Τεχνολογικό Ίδρυμα, που έδρευε στην πόλη μας και έτσι προτιμήθηκε ο τίτλος αυτός.

Ας είναι όμως κι έτσι. Μόνο το Χόλυγουντ είναι ικανό να ιδρύσει τέτοιο κορυφαίο Πανεπιστήμιο στην Άρτα και έτσι μπορεί κάποιος θεατής της ταινίας από το εξωτερικό ή από την Ελλάδα να αναζητήσει το Πολυτεχνείο Άρτας, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για την απάντησή σας.

 

Φιλικά

Μιχάλης Νικολάου - Δικηγόρος

    

 

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top