Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την ταινία «ΜΠΕΚΕΤ», που γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ελλάδα (με τα περισσότερα πλάνα στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στην Αθήνα), ώστε να τύχει και της απαιτούμενης προβολής η περιοχή μας, δεδομένου ότι είναι και ελληνικής συμπαραγωγής, αλλά και τα σχόλια επωνύμων (πχ του Δημάρχου Τρικάλων) ότι δυσφημίζει παρά διαφημίζει τον τόπο μας, παρακολούθησα (όντας κινηματογραφόφιλος) το φιλμ αυτό, μέσω της πλατφόρμας «NETFLIX».

Εν ολίγοις, εξιστορεί το κυνηγητό σε βάρος ενός έγχρωμου Αμερικανού από το Μέτσοβο μέχρι την Αθήνα, πλην όμως οι εντυπώσεις που αποκομίζει ένας θεατής είναι ότι τα γυρίσματα έγιναν σε μια τριτοκοσμική χώρα, αφού παρουσιάζονται εγκατελειμμένα κτήρια, ρυπαρά τρένα, γραφεία Υπηρεσιών πεπαλαιωμένης εποχής κλπ. Μάλιστα, σε κάποια αποστροφή του λόγου του ο πρωταγωνιστής αναφέρει (γελώντας βέβαια) ότι το τσίπουρο έχει γεύση καθαριστικού ! 

Αφορμή όμως για το σημείωμά μου αυτό δεν είναι αυτή καθεαυτή η μη προβολή της χώρας μας, αλλά το ότι σε ένα πλάνο, για να διευκολύνει τη φυγή του ο πρωταγωνιστής στην Αθήνα, επιβιβάζεται σε ένα εκδρομικό λεωφορείο δίπλα από ένα ποτάμι (Άραχθο ή Βοϊδομάτη), σχεδόν ως λαθρεπιβάτης, το οποίο όμως λεωφορείο έχει στο μπροστινό τζάμι ανηρτημένη πινακίδα με την ένδειξη «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΡΤΑΣ», προφανώς κατά το «στόρυ» μεταφέροντας εκδρομείς φοιτητές κλπ τέτοιου Ιδρύματος. Ίσως το σενάριο θα ήθελε να μεταφράσει το πρώην Τεχνολογικό Ίδρυμα, που έδρευε στην πόλη μας και έτσι προτιμήθηκε ο τίτλος αυτός.

Ας είναι όμως κι έτσι. Μόνο το Χόλυγουντ είναι ικανό να ιδρύσει τέτοιο κορυφαίο Πανεπιστήμιο στην Άρτα και έτσι μπορεί κάποιος θεατής της ταινίας από το εξωτερικό ή από την Ελλάδα να αναζητήσει το Πολυτεχνείο Άρτας, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για την απάντησή σας.

 

Φιλικά

Μιχάλης Νικολάου - Δικηγόρος

    

 

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top