Η πρόσφατη εκλογολογία για πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, δεν ήταν έργο ή διαδόσεις κάποιου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ήταν έργο κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων της Ν.Δ., υπουργών, βουλευτών και κορυφαίων στελεχών της, που επί εβδομάδες σουλατσάριζαν στα Μέσα Ενημέρωσης, προαναγγέλλοντας ευθέως, την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Και σίγουρα δεν κάνανε του κεφαλιού τους και σίγουρα είχαν πάρει το «πράσινο φώς» από τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Γιατί όλο αυτό το σκηνικό άλλαξε και χωρίς πειστικές δικαιολογίες;

Γιατί άλλαξαν οι κομματικές σκοπιμότητες της Ν.Δ., λόγω και της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Βέβαια δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος.

Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια που την συνοδεύει, τα συσσωρευμένα κοινωνικά προβλήματα και η αναμενόμενη φθινοπωρινή έκρηξη των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό, είναι ζητήματα που δεν αντιμετωπίζονται εύκολα, από οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα βρίσκεται στην εξουσία.

Που σημαίνει, αν γινότανε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο και οι δεύτερες εκλογές τον Οκτώβριο, ακόμη και αυτοδύναμη κυβέρνηση να εκλέγονταν, θα γονάτιζε από τα προβλήματα, πρίν κλείσει εξάμηνο στην εξουσία.

Αυτά προφανώς σκέφτηκαν ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του και αποφάσισαν, έστω και αγκομαχώντας να προχωρήσουν σε εκλογές «στην ώρα τους», καθώς συνηθίζεται να λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, με σιγουριά, ότι και θα χαθούνε.

Αυτή είναι η πρώτη σκοπιμότητα από την μη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η δεύτερη σκοπιμότητα είναι και πολιτικά ανορθόδοξη.

Καθόσον οι εμπνευστές των εν λόγω σκοπιμοτήτων, πιστεύουν ότι χάνοντας τις επόμενες εκλογές (αν γίνουν και στην ώρα τους) η Ν.Δ., η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί από σημερινά κόμματα της αντιπολίτευσης, θα είναι «μωσαϊκό», και σε συνδυασμό με τα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει, θα καταρρεύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανοίγοντας και πάλι το δρόμο προς την εξουσίας, στην Ν.Δ.

Με βάση αυτά τα πλάνα, δεν «δραπετεύει» ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, όπως έκανε ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, αφήνοντας πραγματική «καμένη γη» στον αφελή και πολιτικό «μπουνταλά» ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, «να καεί από χέρι» και πρίν καλά-καλά ζεστάνει την πρωθυπουργική καρέκλα.

Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει λόγους να δραπετεύσει, έχει όμως λόγους, να ξανακερδίσει την εξουσία, πιο ισχυρός, πιο αυτοδύναμος, πιο αποδεκτός από τον λαό.

Και σίγουρα αυτό θα το πετύχει.

Εξ του πονηρού λοιπόν δεν στήνονται πρόωρες κάλπες και από σκοπιμότητες οι εκλογές πάνε αργότερα, Άνοιξη και βλέπουμε.

Εκτός κι αν αλλάξουν αυτά τα πλάνα, από αιτίες που δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

 

Λ.Σ.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top