Καταψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αρταίων από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, αλλά και από τους «ανεξάρτητους» αλλά και από προερχόμενους από το συνδυασμό της σημερινής πλειοψηφίας!!! Και χαρακτηρίστηκε «νίκη» τους, τόσο από τους καταψηφίσαντες όσο και από κάποια τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, που αβασάνιστα και άκριτα, υιοθετούν, ηθελημένα ή αθέλητα, επικοινωνιακά παιγνίδια και παραταξιακές σκοπιμότητες.

Και αυτή η «νίκη» τους, είναι «Πύρρειος» ή αν θέλετε μικρής σπουδαιότητας, σε σύγκριση με εκείνα που την συνοδεύουν σε βάρος του Δήμου, των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας.
Διότι χωρίς Προϋπολογισμό δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένας δημόσιος Οργανισμός και στην περίπτωση ο Δήμος Αρταίων.
Κι αν τελικά δεν ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, λογικά θα πρέπει να μπει… «λουκέτο» στο Δήμο μας.
Γιατί δεν θα γίνονται πληρωμές, δεν θα γίνονται εισπράξεις, δεν θα πληρώνονται δαπάνες, δεν θα προχωρούν έργα, δεν θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι.
Αυτό θέλουν οι της αντιπολίτευσης και οι λοιποί;

Θα μου πείτε και αν ο Προϋπολογισμός είναι «κακός» ή μη εφικτός στην υλοποίησή του ή ανεπαρκής, θα πρέπει να ψηφιστεί;

Λέμε ξεκάθαρα, ΟΧΙ!

Όμως διαβάζοντας τους λόγους που επικαλέσθηκαν εκείνοι που τον καταψήφισαν, δεν μας έπεισαν ότι οι προθέσεις τους, ήταν ειλικρινείς και υπεύθυνες.
Αοριστολογίες και τίποτε άλλο!
Συνήθης τακτικισμός της αντιπολίτευσης!
Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση!

Και ποια άλλη ερμηνεία μπορεί να δώσει κανείς στην «ομόφωνη» απόφαση των συμβούλων της αντιπολίτευσης και των «ανεξάρτητων», καταψήφισης του Προϋπολογισμού;
Τέτοια συγχορδία, μόνο σε συμφωνικές ορχήστρες συναντά κανείς!
Όμως ο Δήμος Αρταίων, είναι ένας «μικρός» τοπικός φορέας, με πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες και αρμοδιότητες και αντιπολιτευτικά παιγνίδια δεν χωράνε, είναι πολυτέλεια.
Διότι ένας Προϋπολογισμός έχει τη λογιστική, την πολιτική και την νομική του διάσταση.

Η λογιστική αφορά τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου, η νομική αφορά την νομιμοποίηση εσόδων, εξόδων και δαπανών και η πολιτική αφορά τη βούληση της Δημοτικής Αρχής, σε προτεραιότητες κυρίως των δραστηριοτήτων της.
Που σημαίνει, ο Προϋπολογισμός συντάσσεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου κι όχι από το δήμαρχο, συντάσσεται με βάση τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Δήμου κι όχι από το δήμαρχο. Ο δήμαρχος, άντε να ιεραρχεί τις προτεραιότητες!
Και άντε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ να ιεραρχεί λάθος τις προτεραιότητες.
Όμως η καταψήφιση δεν έγινε στη βούληση της πλειοψηφίας και του δημάρχου, αλλά στο σύνολο του Προϋπολογισμού.
Έγινε για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους και... «ομόψυχα»!

Πιστεύετε κύριοι της αντιπολίτευσης και «ανεξάρτητοι», ότι γίνεστε πιστευτοί; Ότι πλήττετε τον Παπαλέξη; Και σαν σκέψη είναι επιεικώς αφελής!
Την Κυριακή επανέρχεται ο Προϋπολογισμός για ψήφιση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική της προστασίας των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών κι όχι εκείνη των πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Εν αναμονή!!!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top