“Η Άρτα μας, το στολίδι της Ηπείρου, πρέπει να σπάσει τα δεσμά της υπανάπτυξης και να βαδίσει στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας.

Είμαι μητέρα τριών παιδιών, ζω και εργάζομαι ως σχολική καθαρίστρια στην Άρτα, και στις επικείμενες εκλογές συμμετέχω ως υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων με το συνδυασμό “ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ” με επικεφαλής τον Χριστόφορο Σιαφάκα. Η Άρτα μας είναι ένας ευλογημένος τόπος, γεμάτος πράσινη βλάστηση και όμορφους, ζεστούς και χαμογελαστούς ανθρώπους. Ανάλογη των καλοσυνάτων ανθρώπων της πρέπει να είναι και η ανάπτυξή της, ώστε οι νέοι να μην εγκαταλείπουν την Άρτα για ένα καλύτερο μέλλον σε άλλη πόλη, αλλά να μένουν εδώ στον τόπο τους και να διεκδικούν τα όνειρά τους. Εργάζομαι ως σχολική καθαρίστρια και κάθε μέρα έρχομαι σε επαφή με δεκάδες παιδιά, παιδιά γεμάτα όνειρα κι ελπίδα! Είναι υποχρέωσή μας να τους χαρίσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα!

Με τον άντρα μου έχουμε κτήματα και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Άρτα για μένα κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική. Είμαι μια παραγωγός που “πονάει” τα κτήματά της, τα νοιάζεται. Βλέπω κάθε χρόνο τους καρπούς να μεγαλώνουν κι αισθάνομαι λες και φροντίζω τα παιδιά μου… Κι αν δυστυχώς έρθει ο παγετός ή άλλες αντίξοες για την παραγωγή συνθήκες, τότε θα θρηνήσω για την χαμένη παραγωγή, τον χαμένο χρόνο και κόπο, τον μαρασμό που θα χαρακτηρίζει τα κτήματά μου. Κι όλα αυτά τα συναισθήματα δεν τα νιώθω μόνο εγώ, αλλά κάθε ένας παραγωγός και κάθε μία παραγωγός που παλεύουν με τις καιρικές συνθήκες για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην στην οικογένειά τους. Όλους αυτούς τους παραγωγούς θέλω να βοηθήσω μέσα από την ενασχόλησή μου με τα κοινά, όλους αυτούς τους συμπολίτες μου που μας ενώνουν κοινοί στόχοι, κοινές αγωνίες, κοινά προβλήματα, κοινή καθημερινότητα, κοινά όνειρα, κοινές ελπίδες! Οι παραγωγοί της Άρτας χρειάζονται τη στήριξη των φορέων του τόπου μας και αναλαμβάνοντας μια τέτοια θέση φορέα στο Δήμο μας δεσμεύομαι ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τους παραγωγούς του τόπου μας. Ο Δήμος Αρταίων οφείλει να δώσει μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη προσοχή στην αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας. Να ξεκινήσουμε από το βασικό: το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων χρειάζεται περισσότερη στελέχωση σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό του, αλλά και πιο σύγχρονα μηχανήματα που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτών του. Απαιτείται πιο ενδελεχής έρευνα και μελέτη των αγροτικών θεμάτων, ώστε να είναι πιο λεπτομερής και η ενημέρωση των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων σε αυτά τα θέματα. Στόχος μου είναι η διοργάνωση περισσότερων ημερίδων που θα “αποκαλύπτουν” μυστικά της παραγωγής για όλους τους παραγωγούς του Δήμου μας! Με αυτόν τον τρόπο θα είναι οι παραγωγοί πιο έγκυρα ενημερωμένοι και θα μπορούν όχι μόνο έξυπνα να βελτιώσουν την παραγωγή τους, αλλά και να την προφυλάξουν από τις περιβαλλοντικές συνθήκες που μπορεί να την απειλούν με την εναλλαγή των εποχών. Επιπρόσθετα, η συνεργασία με ιδρύματα έρευνας της αγροτικής παραγωγής πρέπει να είναι πιο άμεση και στενή για αποδοτικότερα αποτελέσματα προς όφελος των παραγωγών του Δήμου Αρταίων.

Πέραν της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στον πολιτισμό. Ο πολιτισμός θα μπει στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας ανάδειξης της Άρτας, καθώς η πόλη μας έχει μεγάλη ιστορία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρον, τόσο για την ανάπτυξη του τουρισμού, όσο και της οικονομίας του τόπου μας. Έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα! Επιθυμούμε η Άρτα να αποκτήσει την πολιτιστική ταυτότητα που της αξίζει, η οποία θα γίνει ευρέως γνωστή σε όλη την Ελλάδα μέσα από ποικιλία πρωτοβουλιών. Φυσικά αναγνωρίζω ότι έχουν γίνει προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση από αρκετούς φορείς του τόπου μας τα τελευταία χρόνια, όμως μέχρι στιγμής η Άρτα μας δεν έχει αποκτήσει την πολιτιστική ταυτότητα που οι Αρτινοί ονειρευόμαστε, ώστε να ξεχωρίζει ανάμεσα στις άλλες πόλεις της Ελλάδας! Κι αυτός είναι ένας από τους στόχους της παράταξης “ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ”.  

Με πλησιάζουν οι συνδημότες μου και με ρωτούν μαθαίνοντας σταδιακά το πρόγραμμά μας, ποιο είναι το στοιχείο αυτό στο οποίο θα δώσουμε περισσότερη έμφαση όταν αναλάβουμε τα ηνία του Δήμου μας… Και απαντώ ευθαρσώς: στο δημότη! Ναι, στο δημότη! Και μεγάλα έργα και πρωτοποριακές ιδέες έχουμε ενταγμένες στο πρόγραμμά μας για το δήμο μας, όμως ακρογωνιαίο λίθο κάθε εγχειρήματος θα αποτελεί η κάλυψη των αναγκών του συνόλου των δημοτών του Δήμου Αρταίων! Έχουμε δει τόσα έργα που γίνονται για τους λίγους, λίγη άσφαλτος εδώ, λίγη άσφαλτος εκεί, μια παιδική χαρά κι ένα έργο υποδομής σε ένα χωριό, ενώ το διπλανό τελείως ξεχασμένο και αφημένο στη μοίρα του… Αν με ρωτάτε προσωπικά τί επιθυμώ από τις επικείμενες εκλογές, θα απαντήσω ότι εφόσον εκλεγώ, επιθυμώ να είμαι η τοπική σύμβουλος ...της διπλανής πόρτας! Αυτή που θα είναι πάντα δίπλα στους συνδημότες της έχοντας ευήκοα ώτα! Κι αυτό πρεσβεύει ολόκληρη η παράταξη “ΑΡΤΑ υπεύθυνα ΜΑΖΙ” με επικεφαλής τον Χριστόφορο Σιαφάκα, στόχος όλων μας είναι να είμαστε ΠΑΡΩΝ στις καθημερινές ανάγκες των συνδημοτών μας, να μην αδιαφορούμε για αυτές όσο μεγάλες ή μικρές κι αν είναι, και με προγραμματισμό και σχέδιο να τις καλύπτουμε. Διότι, μόνο εάν κάθε νοικοκυριό, κάθε σπίτι είναι ευτυχισμένο, τότε θα είναι και όλη η Άρτα φωτεινή! Είμαστε εδώ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για μια Άρτα υπεύθυνα Μαζί!”       

Δήμητρα Κόκκα
Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων
με το συνδυασμό “ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ”
με επικεφαλής τον Χριστόφορο Σιαφάκα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top