Η καρέκλα των 3 εκ των 4 «Δεξιών» δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας «τρίζει» επικίνδυνα στην εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου Οκτωβρίου, με μοναδική εξαίρεση αυτή του δημάρχου «Γ. Καραϊσκάκη» ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΙΓΔΟΥ.

Δεν πρόκειται περί προσωπικής εκτίμησης, αλλά περί δεδομένων που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο βαθμός επικινδυνότητας είναι υψηλός για τους δημάρχους «ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ» ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΣΙΑΚΟΥ και «Ν. ΣΚΟΥΦΑ» ΡΟΖΙΝΑΣ ΒΑΒΕΤΣΗ, και σε επίπεδο «ντέρμπι» για το Δήμαρχο Αρταίων ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ.

ΔΗΜΟΣ «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»

Όλα δείχνουν ότι ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΙΓΔΟΣ, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.
Στα εννέα χρόνια της δημαρχιακής του θητείας ήταν… «κυρίαρχος», χωρίς να αγγίζει καν τα όρια της πρόκλησης και της αλαζονείας.
Δούλευε μεθοδικά για τα ζητήματα και προβλήματα του Δήμου του, δεν είχε αντιπάλους εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν τολμηρός, διεκδικητικός και αποτελεσματικός.
Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν και είναι η καθημερινή προσωπική του επαφή με το δημότη, έτρεχε στις ανάγκες του, ήταν στο πλευρό του όταν τον χρειάζονταν και αγόγγυστα, συμμετείχε στις χαρές και στις λύπες τους, ήταν προσιτός, ήταν σε όλους δίπλα τους, με ενδιαφέρον και όχι υποκριτικά.
Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις μας, δεν είναι προσωπικές, αλλά σχεδόν καθολικές.
Αντίπαλός του θα είναι η κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ, που σε αυτές τις εκλογές θα λέγαμε παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» στα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα του Δήμου «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ».

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Ο νυν δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ κουβαλάει στις πλάτες του, πάνω από τρεις δεκαετίες στα δημοτικά πράγματα των Κεντρικών Τζουμέρκων.
Κουράστηκε να «δημαρχεύει». Κουράστηκαν και οι κάτοικοι να… «δημαρχεύονται» από τον ίδιο.
Ο κύκλος του θα είχε κλείσει στις δημοτικές εκλογές του 2019, αν δεν ξέσπαγε σοβαρό προσωπικό σκάνδαλο σε βάρος του αντιπάλου του, αείμνηστου ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΑΡΝΕΛΗ, ακριβώς την προεκλογική περίοδο εκείνης της αναμέτρησης και μάλιστα σε Πανελλήνια μετάδοση.
Έτσι ξανακέρδισε εκείνες τις εκλογές και πήρε «αναστολή» το αυτοδιοικητικό του… τέλος!
Το οποίο τέλος φαίνεται πως έρχεται στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Απέναντί του έχει τον δικηγόρο ΓΙΩΡΓΟ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ, με μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά και επικίνδυνα δαιμόνιο στις διεκδικήσεις και τους στόχους του.
Αυτή τη φορά ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ έχει αντίπαλο που ξέρει να «παίζει μπάλα» και να κερδίζει.
Και η εκτίμησή μας αυτό ακριβώς λέει!

ΔΗΜΟΣ «Ν. ΣΚΟΥΦΑ»

Η σημερινή δήμαρχος ΡΟΖΙΝΑ ΒΑΒΕΤΣΗ πήρε το «δακτυλίδι» της «διαδοχής» του Δήμου «Ν. ΣΚΟΥΦΑ», από τον «βετεράνο» δήμαρχο ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ.
Ακόμη ως διεκδικήτρια του δημαρχιακού αξιώματος είχε την αμέριστη στήριξη και σε όλα τα επίπεδα, του κ. Γιαννούλη και σε «πρώτο βαθμό» ήταν εκείνος που συνέβαλε τα μέγιστα στην εκλογική της νίκη.
Στις επόμενες εκλογές, κατά πληροφορίες μας, ο κ. Γιαννούλης δεν θα είναι ΔΙΠΛΑ της, δεν θα βάλει «πλάτες» και ενδεχομένως (δεν γνωρίζουμε) να είναι και απέναντί της.
Και σε αυτές τις εκλογές, αντίπαλός της θα είναι και πάλι ο «παλαίμαχος» αυτοδιοικητικός και πρώην δήμαρχος και βουλευτής ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ.
Ένας ανανεωμένος και πιο μεθοδικός και πιο αποφασιστικός Κώστας Παπασιώζος.
Με αυτά τα αρνητικά δεδομένα για την κ. Βαβέτση, πιστεύουμε ότι για την ίδια, η εκ νέου διεκδίκηση του δημαρχιακού αξιώματος, δεν θα είναι τουλάχιστον εύκολη υπόθεση.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

Αφήσαμε τελευταίο τον μητροπολιτικό δήμο της περιοχής μας, το Δήμο Αρταίων, γιατί χρειάζεται μεγαλύτερος «χώρος» για την «ταπεινή» μας ανάλυση.
Διεκδικητές ο νυν δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ και ο πρώην αντιδήμαρχός του και πρώτος σε «σταυρούς προτίμησης» δημοτικός σύμβουλος ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ, τον οποίο και ακολουθούν και συμπορεύονται μαζί του, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην υποψήφιοι και πρώην στελέχη του συνδυασμού (του δημάρχου) «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».
Οι δυο τους θα είναι μονομάχοι για το Δήμο Αρταίων με τα υπέρ και κατά, ο καθένας τους για τα οποία, έχουμε πολλά να πούμε σε προσεχές κείμενό μας.
Μέχρι στιγμής και οι δύο προαναφερόμενοι έχουν υπερκαλύψει τα ψηφοδέλτιά τους, με ρεκόρ υποψηφίων, άνω των 200 και σχεδόν από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε πρώτο βαθμό, αυτές οι εκλογές για το Δήμο Αρταίων, θα κριθούν περισσότερο από την ποιότητα και τις λαϊκές προσβάσεις των συμμετασχόντων στα ψηφοδέλτια των εν λόγω δύο μονομάχων, παρά από δημοτικά προγράμματα, κοινωνικές ομάδες και πολιτικές σκοπιμότητες που αναμένονται να παιχθούν σε αυτή την αναμέτρηση.
Όσον αφορά τις προσωπικότητες των δύο αντιπάλων, η σύγκριση δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ είναι εννέα χρόνια δήμαρχος, έκανε «όνομα», δοκιμάστηκε, έχει την φυσιολογική φθορά του, έχει φθορά και από την ασκηθείσα προσωπική – ατομική πολιτική του, έχασε και «έδαφος» στην εκλογική βάση.
Διακρίνεται για το μειονέκτημά του, στις συνεργασίες του, πεδίο που στην πράξη ήταν και είναι… «χαμένο».
Στις δύο από τις τρεις εκλογικές δοκιμασίες του, έχει βασικούς αντιπάλους του, πρώην συνοδοιπόρους του, που διαχώρισαν «εκκωφαντικά» τις θέσεις τους, απέναντί του.
Ακόμα απέκτησε (και έδειξε) και σημάδια αλαζονείας, δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας και έπαρσης.
Στο ενεργητικό του, δεν έχει να παρουσιάσει αναγνωρίσιμο σημαντικό έργο, άξιο να του δίνει εκλογικό προβάδισμα.
Από τον κομματικό του χώρο, δεν έχει και μεγάλη αποδοχή σε επίπεδο τοπικών παραγόντων.
Με απλή διαχείριση της εξουσίας, με ενδυνάμωση του… στόλου των απορριματοφόρων και με αχρείαστους κόμβους, ούτε «κουλούρι» δεν κερδίζει.
Σε συνδυασμό δε και με τον «ενταφιασμό» του ΞΕΝΙΑ, του Βιομηχανικού Πάρκου, της Γέφυρας των Κεραματών, της υποβάθμισης των κοινωνικών δημοτικών δομών και άλλων, αλλά και χωρίς τη δρομολόγηση έστω και ενός έργου υποδομής (ας πούμε οριοθέτησης του Αράχθου, τουριστική αξιοποίηση της ενότητας Αράχθου, Λίμνης Πουρναρίου και Αμβρακικού) οι προϋποθέσεις βέβαιης εκλογικής επικράτησής του, είναι ιδιαίτερα περιορισμένες.
Από την άλλη, ο αντίπαλός του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ, έχει και ο ίδιος μερίδιο ευθύνης, στα αρνητικά που σήμερα καταλογίζονται στον νυν δήμαρχο.
Έχει όμως και το ελαφρυντικό ότι ο κ. Τσιρογιάννης δεν άφηνε περιθώρια πρωτοβουλιών στους συνεργάτες του και πολλές φορές λειτουργούσε και αποφάσιζε εν αγνοία τους!
Τους… «έπνιγε» ή του έφευγαν!
Με αυτά τα δεδομένα η όποια πρόβλεψη της εκλογικής αναμέτρησης για το Δήμο Αρταίων, είναι παρακινδυνευμένη.
Δεν υπάρχει «προβάδισμα» και όλα «παίζονται»!
Η δε απουσία υποψηφίων δημάρχων των κομμάτων της Κεντροαριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), λογικά θα έπρεπε να δίνει προβάδισμα στον νυν δήμαρχο.
Όμως κάτι τέτοιο δεν διακρίνεται στον ορίζοντα.
Το κεντροαριστερό εκλογικό σώμα, σε αυτές ειδικά τις εκλογές, δεν παρασύρεται από κομματικές ευαισθησίες και αδυναμίες.
Θα ψηφίσει στο μεγαλύτερο ποσοστό του, με κριτήριο τις διαπροσωπικές και τις επαγγελματικές σχέσεις και γιατί όχι και το προσωπικό συμφέρον.
Κοντολογίς όλα «παίζονται» στη διεκδίκηση του Δήμου Αρταίων και το όποιο αποτέλεσμα, όποιο κι αν αυτό θα είναι, μόνο σαν έκπληξη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top