Η περιγραφή της χθεσινής τελετής των εγκαινίων της φετινής Εμποροπανήγυρης του Δήμου Αρταίων ήταν και αυτή τη φορά «μια από τα ίδια»!

Αλλά φέτος κέρδισε τις εντυπώσεις, γιατί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τιμήθηκε ο στυλοβάτης της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, της Δημοτικής Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Αρταίων, που έχει και την ευθύνη της καθιερωμένης ετήσιας Εμποροπανήγυρης.
Και αυτός ο στυλοβάτης είναι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΝΙΑΣ, διευθυντής της εν λόγω Δημοτικής Επιχείρησης, από της ιδρύσεώς της, επί δημαρχίας ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ και μέχρι το 2023, που συνταξιοδοτήθηκε.
Αδιαλείπτως πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε τέσσερις δημάρχους, τους Κώστα Βάγια, Πάνο Οικονομίδη, Γιάννη Παπαλέξη και τον Χρήστο Τσιρογιάννη και τιμήθηκε από τον σημερινό δήμαρχο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΣΙΑΦΑΚΑ, εάν αυτό κάτι λέει. Και… λέει!!!
Ο Γιώργος Μπόνιας ήταν η «ψυχή» της ΑΔΑΕ για παραπάνω από τρεις δεκαετίες.
Με κόπους και με θυσίες, έδωσε τα πάντα για να διατηρηθεί ζωντανή η παράδοση του δημοτικού παζαριού, αλλά και να αναβαθμιστεί και να προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις εκθετών και καταναλωτών.
Είναι μια τιμητική διάκριση που δεν έχει προηγούμενο.
Ήταν μια ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Δήμου Αρταίων, να τιμηθεί αυτός ο άνθρωπος, όχι μόνο για τις υπηρεσίες του, αλλά και για το ήθος του, την σεμνότητά του, την εργατικότητά του και την υπευθυνότητα με την οποία διαχειρίζονταν τις τύχες αυτής της επιχείρησης.
Η απονομή της τιμητικής πλακέτας έγινε από τον Δήμαρχο Αρταίων ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΣΙΑΦΑΚΑ, ως σύμβολο δικαίωσης, αναγνώρισης και επιβράβευσης της 32χρονης θητείας του, στη θέση του Διευθυντή της ΑΔΑΕ ΟΤΑ.
Το σκηνικό ήταν ιδιαίτερα συγκινησιακό και ο τιμώμενος καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.
Με την ευκαιρία νοιώθω την ανάγκη να αναφερθώ σε ένα αξιοσημείωτο γεγονός για τον Γ. Μπόνια, το οποίο, ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει.
Η ΑΔΑΕ ΟΤΑ, πρώην Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης (Δ.Ε.Α.Δ.Α.), ιδρύθηκε το 1991 από τον Κ. Βάγια, ο οποίος, στις επιλογές στελέχωσης υπηρεσιών, ήταν ιδιαίτερα αυστηρός. Και πάντα ζητούσε την γνώμη στενών συνεργατών του, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η αφεντιά μου. Ήρθε η ώρα επιλογής του Διευθυντή της Επιχείρησης. «Έπεσαν» στο τραπέζι διάφορα ονόματα και ρωτήθηκα και εγώ. Πρότεινα τον Γ. Μπόνια και στο άκουσμα του ονόματός του, συμφώνησαν όλοι. Αλλά ο ίδιος ο αείμνηστος δήμαρχος είχε καταλήξει στο όνομά του πριν από όλους μας.
Το ίδιο ακριβώς σκηνικό έγινε και για τον αείμνηστο και στενό μου φίλο ΝΙΚΟ ΔΑΦΝΟ.
Για την ιστορία ο Γ. Μπόνιας δεν ήταν ποτέ υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του Κώστα Βάγια, ούτε και ο Νίκος Δάφνος, που σημαίνει ότι οι επιλογές τους, ήταν κάτι παραπάνω από ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ και σε καμία περίπτωση προϊόν αυτοδιοικητικής εκδούλευσης ή «ανταμοιβής»!
Επίσης οφείλω να πω ότι ο Γ. Μπόνιας ακόμα και με… «πυρετό», ήταν πάντα στο πόστο του.
Τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα, ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» τα έχει ξαναπεί και σε εντελώς ανύποπτο χρόνο.
Όπως πρόσφατα και σε κείμενό μας, με τίτλο «ΔΕΥΑΑ και ΑΔΑΕ ΟΤΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ… ΣΤΟΧΟΥΣ», είχαμε γράψει: «… έμεινε (ο Γ. Μπόνιας) ολομόναχος, υπηρετώντας καθήκοντα διευθυντή, υπαλλήλου, γραφιά, ταμία, κλητήρα και… καθαρίστριας και ακριβολογούμε)…»!!!
Αυτά προς επίρρωση των προαναφερόμενων!
Γιώργο μια φορά φίλος, για πάντα φίλος!!!

 

 

ΛΕ-ΣΤΑΣ


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top