Με νέα του απόφαση αναφορικά με το θέμα χωροθέτησης οίκου ανοχής, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων τροποποιεί και συμπληρώνει παλαιότερες αποφάσεις του οργάνου, έτσι ώστε «να αντιμετωπίζεται το θέμα της κοινωνικής όχλησης μιας τέτοιας δραστηριότητας», όπως τόνισε ο εισηγητής του θέματος, Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας.

Έτσι η νέα απόφαση ορίζει ότι οίκος ανοχής θα μπορεί να χωροθετηθεί σε απόσταση 300 μέτρων από τα εγκεκριμένα όρια των οικισμών και σε βάθος έως 100 μέτρων εκατέρωθεν των αξόνων:

1.   Της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αθηνών από τα διοικητικά όρια της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολής μέχρι τα όρια του Δήμου Ιωαννιτών,

2.   Της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Μετσόβου – Θεσσαλονίκης και

3.   Της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κονίτσης

Να προσθέσουμε ότι παραμένουν σε ισχύ με βάση παλαιότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου:

Α) Εντός των ορίων του Δήμου Ιωαννιτών μπορεί να χορηγηθεί μόνο μία άδεια λειτουργίας οίκου ανοχής  και

Β) Ο οίκος ανοχής θα πρέπει να έχει απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, φροντιστήρια, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, νοσηλευτικά ιδρύματα ξενοδοχεία (3,4,5 αστέρων) βιβλιοθήκες, ευαγή ιδρύματα, πλατείες και παιδικές χαρές. Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος ορίζει απόσταση 200 μέτρων και το Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας δικαίωμα εκ του νόμου,  αύξησε στα 300 μέτρα την απόσταση.

Να σημειωθεί πως, πριν το θέμα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε μελετηθεί διεξοδικά από την αρμόδια υπηρεσία όπου με βάση τις κατευθύνσεις της Δημοτικής Αρχής προτάθηκαν περιοχές, στις οποίες δεν θα προκαλεί όχληση η πιθανή αδειοδότηση οίκου ανοχής. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, «η υπόθεση αυτή ταλανίζει για πολλά χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία. Δίνουμε λύση αφού λάβαμε υπόψη όλα τα δεδομένα και μαζί με τις υπηρεσίες ενσκήψαμε με ευθύνη πάνω στο θέμα».

 

 

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top