Η απόφαση  των Δήμων του Νομού Ιωαννίνων να απαιτήσουν από την κεντρική κυβέρνηση την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων καταγράφηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.
Η συνάντηση προκλήθηκε ύστερα από επιστολή που είχε απευθύνει ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Θωμάς Μπέγκας και στη σύσκεψη παρέστησαν όλοι οι Δήμαρχοι, πλην του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Φορέα Διαχείρισης είναι η παντελής απουσία προσωπικού, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του, σε μία περίοδο μάλιστα που καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.
Η στελέχωση με εξωτερικούς συνεργάτες προσκρούει στην οικονομική αδυναμία του Φορέα καθώς οι περισσότεροι Δήμοι δεν έχουν καταβάλλει τα τέλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ελληνικού.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης δεσμεύτηκαν ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα τακτοποιήσουν μέρος των οικονομικών τους υποχρεώσεων.
Από τον Πρόεδρο του Φορέα έγινε εκτενής ενημέρωση για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού όπως και για την διαδικασία ανάδειξης αναδόχου που θα αναλάβει την κανονική του λειτουργία η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω ενστάσεων που ακολούθησαν τον διαγωνισμό.
Τονίστηκε δε ότι η προσπάθεια που γίνεται στο διάστημα αυτό προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι τιτάνια.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να σταλεί κοινή επιστολή όλων των Δημάρχων του Νομού προς τους αρμόδιους Υπουργούς με δύο βασικά αιτήματα:
-    Τη μόνιμη παρουσία επιτρόπου στο Ελεγκτικό για την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου
-    Τη θεσμοθέτηση του νομικού πλαισίου που θα επιτρέπει τη στελέχωση και την οικονομική αυτοτέλεια των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων.
 «Η κατάσταση είναι ίδια σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι Φορείς Διαχείρισης Απορριμμάτων δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Κι όλα αυτά όταν η Αυτοδιοίκηση έχει κάνει τεράστια βήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι αδιανόητο στο Νομό Ιωαννίνων, την ώρα που έχουν κλείσει τους ΧΑΔΑ, λειτουργούμε τον ΧΥΤΑ, προχωρά το εργοστάσιο επεξεργασίας, αναπτύσσεται η ανακύκλωση να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε τον Φορέα, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό. Δεν έχουμε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση και απαιτούμε να βρεθεί ένας ολοκληρωμένος τρόπος λειτουργίας των Φορέων», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

Go to top