Οι περιπέτειες του έργου για τον εκσυγχρονισμό του Αρδευτικού δικτύου του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, αποτελούν μια έμπρακτη απόδειξη  της  αναγκαιότητας που υπάρχει ώστε τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης να περιέλθουν αποκλειστικά στην ευθύνη των Περιφερειών. Πρόκειται για ζήτημα το οποίο  επί τρία χρόνια αναδεικνύει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μια προσπάθεια που θα έπρεπε να τύχει και  κοινοβουλευτικής συμπαράστασης, η οποία όμως – για ευνόητους λόγους - δεν διαφαίνεται. 

Ο Περιφερειάρχης σε επίσκεψή του στο αντλιοστάσιο Λογγάδων στα τέλη Ιουνίου, είχε εκφράσει την προσδοκία ότι η δεξαμενή στον Πρωτόπαππα (η οποία θα εξυπηρετεί έκταση 6.600 στρεμμάτων),  μπορούσε να παραδοθεί εντός του Αυγούστου, υπολογίζοντας ότι δεν θα υπήρχαν απρόβλεπτες καταστάσεις. Δυστυχώς στην πορεία αποδείχτηκε ότι οι ρυθμοί εξόφλησης των πιστοποιημένων  εργασιών  προς τον ανάδοχο  από το ΥΠΑΑΤ  ήταν αναντίστοιχοι με αυτούς των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε έργα που εκτελούνται μέσω του ΕΣΠΑ.

Η  εμπλοκή που υπήρξε οφείλεται  αποκλειστικά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο – παρά τις συνεχείς παραστάσεις του Περιφερειάρχη προς τον Γενικό Γραμματέα του κ. Μ. Κορασίδη – καθυστέρησε πέραν του διμήνου την εξόφληση των πιστοποιημένων εργασιών του αναδόχου, ύψους 740.000 ευρώ και  παρά το γεγονός ότι  τα χρήματα προέρχονται από κοινοτικά κονδύλια.

Πρέπει να  σημειωθεί  επίσης, ότι παρά τα αντιθέτως αναγραφόμενα και υποστηριζόμενα, δεν υπήρξαν προς τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, οχλήσεις ή και διαμαρτυρίες από αγρότες της περιοχής, οι οποίες να δικαιολογούν την «αγανάκτηση» που εκφράζεται από ορισμένους. Άλλωστε γνωρίζουν καλά ότι το έργο στηρίχτηκε ουσιαστικά και αποτελεσματικά από την αιρετή Περιφέρεια που έδωσε λύσεις σε προβλήματα που φάνταζαν άλυτα.

Το έργο μετά την παράταση προθεσμίας που έχει δοθεί προβλέπεται – και εφόσον το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι συνεπές ως προς τις πληρωμές- να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία την νέα καλλιεργητική περίοδο. Αυτό ήδη το γνωρίζουν οι αγρότες του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες που θα έχουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top