Με την ανακοίνωση του σχεδίου της Κυβέρνησης για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης, διαπιστώνεται η επανάληψη των περσινής λογικής, η οποία αγνοεί τα πραγματικά γεγονότα και τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Ο Νομός Ιωαννίνων και φέτος περιλαμβάνεται στη δεύτερη ζώνη, σ’ αυτή δηλαδή που θα χορηγηθεί χαμηλότερο επίδομα θέρμανσης.
«Και πέρυσι και φέτος προχωρήσαμε άμεσα σε διαμαρτυρίες προς τα συναρμόδια υπουργεία ενώ ζητούμε και την παρέμβαση των βουλευτών του Νομού Ιωαννίνων προκειμένου να μην επαναληφθεί μία μεγάλη αδικία σε βάρος των κατοίκων του Δήμου μας αλλά κι ολόκληρης της περιοχής.

Τα Γιάννινα περιλαμβάνονται σε μία ζώνη στην οποία ανήκουν ακόμη και παραθαλάσσιες περιοχές, με εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες και φυσικά εντελώς άλλες ανάγκες θέρμανσης. Διαπιστώσαμε και πέρυσι την πλήρη αδυναμία εκατοντάδων νοικοκυριών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης γεγονός που τους οδήγησε σε άλλες λύσεις, ορισμένες φορές κι επικίνδυνες. Δυστυχώς, φοβούμαστε, ότι φέτος η κατάσταση θα είναι ακόμη χειρότερη καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει, πλήττει όλο και περισσότερους κι έχει οδηγήσει συμπολίτες μας κάτω από τα όρια της φτώχιας» επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Ο δήμαρχος υπογραμμίζει την ανάγκη να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα σχολεία της περιοχής και την επιχορήγησή τους προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες λειτουργικές δαπάνες που προκύπτουν από το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης.

«Τα περισσότερα σχολεία μας στεγάζονται σε παλιά κτίρια που έχουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης και με τις τιμές που έχουμε φέτος θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Το προτείναμε πολλές φορές στην ΚΕΔΕ, το ζητούμε και από την Κυβέρνηση να υπάρξει διαβάθμιση στην επιχορήγηση των σχολείων και να γίνει με γεωγραφικά κριτήρια. Είναι επιβεβλημένο να γίνει, ειδικά σε περιοχές που δεν υπάρχει η εναλλακτική λύση του φυσικού αερίου, όπως είναι και η δική μας. », τόνισε ο κ. Φίλιος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top