Ένα ακόμη βήμα για την ολοκληρωμένη και σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών. Πρόκειται για το πρόγραμμα εθελοντικής οικιακής κομποστοποίησης σε νοικοκυριά και σε σχολεία το οποίο είχε ανακοινωθεί κι από αύριο περνά στη φάση της υλοποίησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενοίκους μονοκατοικιών, συγκροτημάτων μονοκατοικιών ή πολυκατοικιών που διαθέτουν κήπο και έχουν τη διάθεση να συνδράμουν στην προσπάθεια του δήμου. Προσπάθεια που αποσκοπεί στη μείωση των απορριμμάτων και στη διαχείρισή τους με σύγχρονο και επιστημονικά ενδεδειγμένο τρόπο.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα παραλάβουν έναν ειδικό κάδο από το εργοτάξιο του δήμου, θα τον τοποθετήσουν στο χώρου πρασίνου του σπιτιού τους και εκεί θα εναποθέτουν τα απορρίμματα που προέρχονται από την προετοιμασία του φαγητού και την περιποίηση του πρασίνου, ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες.

Τα απορρίμματα αυτά θα μετατρέπονται σε κομπόστ, δηλαδή λίπασμα για ίδια χρήση.
Συνολικά από το Δήμο Ιωαννιτών θα διανεμηθούν 750 ειδικοί κάδοι σε νοικοκυριά και πενήντα κάδοι θα δοθούν σε σχολεία.
«Είναι ένα τολμηρό βήμα. Ένα βήμα που μας πάει μπροστά και αλλάζει οριστικά τη νοοτροπία που κυριαρχεί επί χρόνια για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Έρχεται σε συνέχεια του πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης το οποίο αγκάλιασαν και στήριξαν οι συμπολίτες μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι και στη νέα προσπάθεια που ξεκινά θα έχουμε την αμέριστη και ενεργή συμπαράσταση των πολιτών, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι την ωριμότητα και την υπευθυνότητα που τους διακρίνει σε ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι με τη δική τους συνεργασία θα κάνουμε αυτό, το νέο βήμα και θα το κάνουμε με επιτυχία», σημείωσε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Όσοι συμπολίτες επιθυμούν να μετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν με το εργοτάξιο του δήμου από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, από τις εννέα το πρωί μέχρι στις δώδεκα το μεσημέρι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651031168, 2651031448, 2651361362.

Η παραλαβή των κάδων οικιακής κομποστοποίησης θα γίνεται τις ίδιες μέρες και ώρες από το εργοτάξιο του δήμου, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 6.
Οι συμπολίτες που ενδιαφέρονται να παραλάβουν κάδο θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση παραλαβής.

Go to top