Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τα Σαββατοκύριακο το 2ο  Φεστιβάλ Τσίπουρου (Τσίπουρο Fest) που συνδιοργάνωσαν το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής  και το τμήμα Παραδοσιακών χωρών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών . Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε το Σάββατο το βράδυ , ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φ. Φίλιος μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Ν. Γκόλα τον ειδικό σύμβουλο κ. Σ. Ζέρβα και τον υπεύθυνο του Γραφείου Τουριστικής Προβολής Τουρισμού του Δ.Ι. κ. Η. Γκαρτζονίκα.

Μετά την ολοκλήρωση των χορευτικών εκδηλώσεων , απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στα συγκροτήματα για την συμμετοχή τους και δόθηκαν ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης ενώ έγινε ειδική μνεία στους Θ. Τσακανίκα  για τη συνδρομή του στην απόσταξη του Τσίπουρου καθώς και στους Β. Γιώτη, Κ. Γιώτη και  Β. Σιώζο  για την προμήθεια των ρακοκάζανων. Ευχάριστη έκπληξη στη εκδήλωση ήταν η πρωτοβουλία των μελών του 2ου ΚΑΠΗ Ιωαννίνων να προσφέρουν σε όλους τους χορευτές και τους διοργανωτές , διακοσμημένα ρακοπότηρα με ζωγραφιές που φιλοτέχνησαν μόνοι τους.

Στη φετινή εκδήλωση εκτός των παραδοσιακών τμημάτων του Π.Κ. (ενηλίκων και παιδικό) και των Κ.Α.Π.H. της πόλης, για πρώτη φορά συμμετείχαν και άλλα τμήματα παραδοσιακών χορών της περιοχής  όπως του Συλλόγου Κρητών Ηπείρου,  της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου  και του Λυκείου Ελληνίδων με τα ‘Σαρακατσανάκια’ .

Αποτέλεσμα της όλης πετυχημένης αυτής διοργάνωσης ήταν η συνύπαρξη 12 χορευτικών συνόλων με άνω από 200 μέλη – χορευτές καθώς και η παρουσία πλήθους κόσμου, όλων των ηλικιών που διασκέδασαν και χόρεψαν παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν.

Στο παραδοσιακό γλέντι των δύο ημερών  το οποίο τείνει να γίνει θεσμός για τη περιοχή μας, σημειωτέον ότι το χορευτικό του Π.Κ. του Δ. Ι. τα τελευταία 12 χρόνια πραγματοποιεί γιορτή απόσταξης τσίπουρο εντός της πόλης των Ιωαννίνων, συμμετείχαν οι μουσικοί: Κώστας Βέρδης, Γιώργος Πατσούρας, Βασίλης Τσίκας, Διαμαντής Παπαναστασίου και Σωτήρης Κατσούρας ενώ και την επιμέλεια του συντονισμού του μουσικοχορευτικού προγράμματος είχαν οι  Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης. Τέλος την επιμέλεια της φωτογράφησης της εκδήλωσης είχε ο κ. Αιμίλιος Νέος

Go to top