Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Ιωαννιτών σε υπόθεση παράνομης απόρριψης μπαζών στο Πέραμα. 

Ωστόσο το γεγονός αυτό δίνει την αφορμή στη Δημοτική Αρχή να υπογραμμίσει με τρόπο εμφατικό την ανάγκη ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στη διατήρηση της καθαριότητα και την αποφασιστικότητα της να μην επιτρέψει να δημιουργούνται «μικρές χωματερές» στα όρια του Δήμου, επιβάλλοντας όπου απαιτείται πρόστιμα 

Την Κυριακή το απόγευμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Περάματος, Παντελής Κολόκας, εντόπισε -κατόπιν υπόδειξης πολιτών – ένα σημείο δίπλα από την εθνική οδό στο Πέραμα, όπου υπήρχε μεγάλος όγκος από μπάζα και ογκώδη αντικείμενα. Ο κ. Κολόκας ενημέρωσε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Δημήτρη Κατηρτίδη και κατόπιν εντολής του, μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι συνεργείο του Δήμου είχε καθαρίσει ολόκληρη την περιοχή.

Ταυτόχρονα από τους δύο αντιδημάρχους ζητήθηκε η συνδρομή της  Αστυνομία ώστε να ελέγχεται η περιοχή για να εντοπιστούν ποιος ή ποιοι προβαίνουν σε παράνομη απόρριψη μπαζών. Το επόμενο βράδυ και πάλι η συγκεκριμένη έκταση μετατράπηκε … σε μια μικρή «χωματερή», αυτή τη φορά όμως η Αστυνομία είχε στη διάθεση της τα στοιχεία του αυτοκινήτου που κινούνταν στην περιοχή και εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του. Τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου καθάρισαν και πάλι την περιοχή από τα μπάζα. 

Με αφορμή το περιστατικό αυτό  η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων τονίζει ότι η διατήρηση της καθαριότητας δεν είναι μόνο υπόθεση του Δήμου αλλά και των πολιτών, ζητώντας από όλους να συμβάλουν ενεργά σε αυτό. 

«Δεν είναι πρόθεση μας να γίνουμε ‘τιμωροί, όμως το περιβάλλον όπου ζούμε μας αφορά όλους. Το να διατηρήσουμε την γειτονιά μας καθαρή, δεν πρέπει να είναι υπόθεση προστίμων, αλλά ζήτημα ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών», αναφέρει σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης. 

«Ιδιαίτερα η εικόνα που εμφανίζουν οι τουριστικές του Δήμου, όπως είναι το Πέραμα, πρέπει να μας αφορά όλους», τονίζει από την πλευρά του ο κ. Κολόκας. 

Τηλεφωνήστε στο 75555 για ογκώδη αντικείμενα

Είναι γεγονός πως παρά την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται από τον τομέα καθαριότητας του Δήμου, υπάρχουν αρκετά σημεία που αμέσως μόλις καθαριστούν, μετατρέπονται και πάλι σε «μικρές χωματερές».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης, επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά πως «όσοι θέλουν να πετάξουν μπάζα ή άλλα ογκώδη αντικείμενα δεν χρειάζεται ούτε να το κάνουν νύχτα ούτε να δημιουργούν εστίες ρύπανσης». Ο κ. Κατηρτσίδης καλεί τους πολίτες, για τέτοιες περιπτώσεις να τηλεφωνούν στο  2651075555  διαβεβαιώνοντας πως «υπηρεσία καθαριότητας ανταποκρίνεται άμεσα και προγραμματίζει ταχύτατα σε συνεννόηση με τον ενδιαφερόμενο την απομάκρυνση τους». 

 

Go to top