LINK A : https://apply.workable.com/j/247F7D2C05

LINK B: https://apply.workable.com/j/24567C25E0

---------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Με κλικ στο μπάνερ ή ΕΔΩ, δείτε τα δρομολόγια και πληροφορίες για το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ 'Αρτας

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι πρόσφατοι θάνατοι, από οξεία λευχαιμία, δύο αθλητών – πρωταθλητών και μάλιστα εντός 30 ημερών από την εκδήλωση της νόσου, αλλά και η αύξηση των καρκινοπαθειών, κυρίως στις αγροτικές περιοχές της χώρας, φέρνουν και πάλι στην επικαιρότητα τον εφιάλτη του πυρηνικού ατυχήματος του Τσέρνομπιλ και τις επιπτώσεις από τη ραδιενεργό μόλυνση, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, όπως υποστήριζαν και υποστηρίζουν διακεκριμένοι επιστήμονες από όλον τον κόσμο.
Καρκινοπάθειες που χτυπούν κύρια νεαρά άτομα, ηλικίας από 25 – 30 χρονών, γεγονός που ενισχύει και την εκτίμηση όσων υποστηρίζουν ότι τις επιπτώσεις από το Τσέρνομπιλ θα τις δεχτούν αυτές οι ηλικίες, καθόσον το συγκεκριμένο ατύχημα συνέβη πριν από 27 χρόνια.

Αύξηση των καρκινοπαθειών έχουμε και στην Ήπειρο και περισσότερο στις αγροτικές περιοχές και δεν είναι και λίγοι εκείνοι που αποδίδουν το φαινόμενο στο Τσέρνομπιλ.
Αρτινός γιατρός και φίλος του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», μας είπε ότι οι επιπτώσεις από το Τσέρνομπιλ, θα κρατήσουν περίπου 60 χρόνια από την έκρηξή του και τα θύματά του, κατά βάση θα είναι νεαρά άτομα.

Εργασίες, άρθρα και επιστημονικές μελέτες που φιλοξενούνται από το διαδίκτυο, παρουσιάζουν το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, διαστάσεις που δικαιολογημένα τρομάζουν τον καθένα μας.
Και στην Άρτα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση καρκινοπαθειών, παρά το γεγονός ότι ο σημερινός άνθρωπος προσέχει τη διατροφή του και έχει τη δυνατότητα περιορισμού της εμφάνισης τέτοιων ασθενειών.

Ο καθένας μας έχει κάποια σχετική περίπτωση στον περίγυρό του και πολλοί  είναι εκείνοι που τέτοιες περιπτώσεις τις έχουν και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.
Βέβαια επίσημα σχετικά στατιστικά στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται, αλλά και ο επιστημονικός ιατρικός κόσμος τίποτε δημόσια δεν επιβεβαιώνει. Κατ’ ιδίαν βέβαια κάνουν λόγο για επακόλουθα που «γεννήθηκαν» με το Τσέρνομπιλ και τα τελευταία χρόνια εκδηλώνονται.

Και τούτο προφανώς για να μην προκληθεί πανικός.
Ίδια ήταν και η αντιμετώπιση των κινδύνων, από όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όταν συνέβη το ατύχημα και πολλές από αυτές, με πρώτη την τότε γερμανική κυβέρνηση, έγιναν συνένοχες σε πολλαπλούς φόνους.

Κάποιοι δε επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όσο ζει η γενιά μας, θα πεθαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες από καρκίνο και στις επόμενες γενιές και για αιώνες, θα εμφανίζονται γενετικές βλάβες, που δεν θα συνέβαιναν, αν δεν υπήρχε η ραδιενεργός μόλυνση από την έκρηξη του Τσέρνομπιλ.
Τέλος και σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, μετά από 27 χρόνια από την έκρηξη του Τσέρνομπιλ υπάρχουν αυξήσεις καρκίνων από 4% έως 70% (στον θυρεοειδή) οι δε περιπτώσεις των λευχαιμιών τριπλασιάστηκαν.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top