Την ανάγκη επιτάχυνσης των πληρωμών για τα έργα του τρέχοντος ΕΣΠΑ ή εναλλακτικά την παράταση για ένα χρόνο του προγράμματος, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε σημερινές του δηλώσεις, με αφορμή τις συζητήσεις που έγιναν με την Επίτροπο της Ε.Ε. για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Κορίνα Κρέτσου, τόσο κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Οικονομίας, όσο και στην επίσκεψή της σε ορεινές περιοχές των Περιφερειών Δυτ. Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος και Ηπείρου. Μεταξύ άλλων, τόνισε και τα εξής:

"Για τα έργα του προγράμματος 2007-2013 τέθηκε σχεδόν από όλους τους Περιφερειάρχες το αίτημα να δοθεί παράταση από 6 έως 12 μήνες.  Η Επίτροπος τόνισε πως η μόνη λύση για παράταση είναι το αίτημα να ενταχθεί στη συμφωνία της Κυβέρνησης με την Ε.Ε.. Το δεύτερο στοιχείο που βγήκε από τη συζήτηση,  αφορά στη δήλωση του Υπουργού κ. Γ. Σταθάκη πως η κυβέρνηση θα κάνει τις πληρωμές μέχρι 31/12/2015 και για τα μεγάλα οδικά έργα. Εγώ δεν ξέρω αν αυτό ευσταθεί. Γιατί ξέρουμε όλοι πως από τα ευρωπαϊκά πράγματα για να εγκριθεί η δαπάνη ενός έργου, αυτό πρέπει να είναι ολοκληρωμένο. Αν δεν ολοκληρωθούν τα έργα, μέχρι τέλος του 2015  υπάρχει θέμα. Όμως, μπορεί για κάποια από αυτά να γίνει συμφωνία από την πλευρά του κράτους. Πάντως, αν δεν γίνει συμφωνία, δεν υπάρξει παράταση και τα έργα δεν τελειώσουν και υπάρχει εκκρεμότητα, θα είναι καταστροφή για την προοπτική του νέου προγράμματος 2014-2020. Γιατί τα χρήματα που υπάρχουν, θα καταναλωθούν από τα έργα- γέφυρες που θα μεταφερθούν. Θεωρώ ότι είναι το υπ'  αριθμόν ένα θέμα, που πρέπει να εξεταστεί". 

 

Περιφερειάρχης: Προς θετική κατεύθυνση η Κ.Υ.Α. για την κατανομή των βοσκοτόπων...

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται η Κ.Υ.Α. για την κατανομή των βοσκοτόπων, είναι όμως απαραίτητες και ορισμένες άλλες συμπληρωματικές ρυθμίσεις,  ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων. 

«Η Κ.Υ.Α. – τόνισε χαρακτηριστικά- κινείται σε μια σωστή κατεύθυνση, αλλά αν μείνει όπως έχει, δεν θα λύσει προβλήματα. Πρέπει να γίνουν και οι άλλες ενέργειες, οι οποίες από ενημέρωση που έχουμε από το αρμόδιο Υπουργείο,  προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή.  Με την πρόσφατη Κ.Υ.Α. του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Υποδομών, η πρώτη εντύπωση που δίνεται είναι ότι κάποιες Περιφέρειες φαίνεται να είναι αδικημένες με το συντελεστή βόσκησης και κάποιες, όπως είναι οι νησιωτικές, είναι ωφελημένες.  Εγώ είπα ότι δεν παίζουν  τόσο ρόλο οι συντελεστές, όσο η  αναγραφή του πραγματικού ζωικού κεφαλαίου της κάθε περιοχής για το οποίο πρέπει να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες και να καταγραφεί πλήρως ο βοσκότοπος της κάθε περιοχής που αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από κει και πέρα θα μπορέσουν όλα αυτά που η Κ.Υ.Α. αυτή περιλαμβάνει να εφαρμοστούν. Αν δεν γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες, θα είναι κάτι που θα είναι μεν προς τη θετική πλευρά, αλλά θα έχουμε αρκετά βήματα να διανύσουμε».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Περιφερειάρχης και αναφερόμενος στις εκτάσεις που πρέπει να περιληφθούν στις βοσκήσιμες εκτάσεις, είπε ότι με την πρόσφατη Κ.Υ.Α. φαίνεται μια διαφορά ως προς το σύνολο των βοσκήσιμων εκτάσεων. 

«Ειδικά για την Ήπειρο – πρόσθεσε- που έχει εκτάσεις για ποιοτική κτηνοτροφία, όπως ορεινές χορτολιβαδικές, φρυγανώδεις (πουρνάρια κλπ), αλπικές ή προστατευόμενες, όλες αυτές θα μπουν ξανά στη διαχείριση, εκτός  εκείνων που εξαιρεί η  Ε.Ε. (δέκα μεγάλα δένδρα ανά στρέμμα),  ενώ με την Ελληνική Νομοθεσία απαγορεύονται ως βοσκήσιμα και  τα παραγωγικά δάση. Έχουν  ληφθεί πολλά στοιχεία από το ΕΘΙΑΓΕ και με τη νομοθεσία που προωθούν (τα Υπουργεία) στη Βουλή, θα μπορέσουμε να λύσουμε και άλλα προβλήματα. Σήμερα εφαρμόζεται η νομοθεσία κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να μην  μπορούν να δοθούν ούτε άδειες.  Με τη  συζήτηση και τη συνεχή επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία θα δώσουμε αυτό που πρέπει». 

Τέλος ο Περιφερειάρχης,  με αφορμή ερωτήματα κτηνοτρόφων, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι σήμερα οι Περιφέρειες, δεν έχουν καμία σχέση με τη νομοθεσία, ούτε με τους βοσκότοπους, ούτε και με τις επιδοτήσεις. 

 

Χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη Τ. Καλογιάννη

στην ενημερωτική συνάντηση για το ρόλο του Λιμένα Ηγουμενίτσας

στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών

Eνημερωτική συνάντηση με θέμα: "Ο ρόλος του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών - ευκαιρίες χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα", οργανώθηκε σήμερα από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Στη συνάντηση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό η κ. Τατιάνα Καλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Ιωαννίνων και αρμόδια για Θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας. Επίσης, παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλης και Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθάς. 

Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού της κ. Καλογιάννη:

"Κυρίες και κύριοι, 

Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνη και της Περιφερειακής Αρχής, σας καλωσορίζουμε στην περιφέρεια μας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, τη βορειοδυτική πύλη διασύνδεσης της Ευρώπης με την Ασία. 

Η συζήτηση αυτή όπως και άλλες αντίστοιχες που έχουν προηγηθεί,  ( όπως  η  προ εικοσαετίας σχετική ημερίδα την οποία είχαμε οργανώσει στο Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσπρωτίας υπό την αιγίδα της Αναπτυξιακής Διαεπιμελητηριακής Εταιρείας Ηπείρου, της οποίας είχα την τιμή την περίοδο εκείνη  να έχω την ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης), καταδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ανάδειξης του λιμένα της Ηγουμενίτσας και της ευρύτερης περιοχής σε έναν επιπλέον παράγοντα παραγωγής οικονομικών αξιών και αναπτυξιακών προοπτικών. 

Είναι δεδομένο ότι η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, το 2011, πρόταξε στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό έργα υποδομών και συνδυασμένων μεταφορών, τα οποία είναι αναγκαία να προσδώσουν την απαραίτητη προστιθέμενη αξία τόσο για την ίδια οικονομική θέση της περιφέρειας μας, αλλά και για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα που γεννιέται ή υφίσταται σε αυτήν. 

Η εύρυθμη λειτουργία του λιμένα Ηγουμενίτσας, η ανάπτυξή του σύμφωνα με το σχεδιασμό και τα υπό εξέλιξη έργα, η σύνδεσή του και με, εναλλακτικά της Εγνατίας Οδού, μεταφορικά συστήματά μεταφοράς, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση, με άλλους διαμετακομιστικούς κόμβους επιβατών και εμπορευμάτων, αλλά κυρίως η επίσπευση της υλοποίησης και της λειτουργίας του εμπορευματικού κέντρου είτε εντασσόμενο σε γενικότερο σχεδιασμό ανάπτυξης εμπορευματικών σταθμών σε εθνική κλίματα είτε αυτόνομα, πρέπει να αποτελέσει πρωτεύον μέλημα για όλους μας.

Όπως είναι γνωστό σε όλους, σε όποιο ρόλο κληθούμε να συμμετάσχουμε θα είμαστε αρωγοί, συμπαραστάτες και οι εταίροι με θετική διάθεση και συμβολή".

 

Ημερομηνίες εξετάσεων και υποβολής δικαιολογητικών

Για υποψηφίους φυσικού νοσοκομείου - ακτινοφυσικού Ιατρικής και φυσικού νοσοκομείου εκτός περιοχής ιοντιζουσών ακτινοβολιών

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για συμμετοχή στις εξετάσεις:

α) Φυσικού νοσοκομείου - Ακτινοφυσικού Ιατρικής 

β) Φυσικού νοσοκομείου εκτός περιοχής ιοντιζουσων ακτινοβολιών IOYNIOY 2015  είναι από Παρασκευή 22-05-2015 έως και Παρασκευή 12-06-2015 :

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά, τα οποία έχουν καθοριστεί με την αριθ.Υ7α/Γ.Π. οικ.13475/11-2-2014 υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων. Για κάθε επάγγελμα απαιτείται ξεχωριστή αίτηση συνοδευόμενη με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:

Α. Φυσικού νοσοκομείου - Ακτινοφυσικού Ιατρικής 

Οι εξετάσεις  θα πραγματοποιηθούν  στην Ιατρική Σχολή Αθηνών-Εργαστήριο  Ιατρικής Φυσικής –κτίριο Ανατομίας   (Μικράς Ασίας 75,  Γουδή) την Δευτέρα 22-06-2015 και ώρα 10.00π.μ 

Β. Φυσικού νοσοκομείου εκτός περιοχής ιοντιζουσων ακτινοβολιών 

Οι εξετάσεις  θα πραγματοποιηθούν  στην Ιατρική Σχολή Αθηνών-Εργαστήριο  Ιατρικής Φυσικής –κτίριο Ανατομίας   (Μικράς Ασίας 75, Γουδή) την Τρίτη  23-06-2015 και ώρα 10.00 π.μ.

Υποψήφιοι, που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις και είχαν γίνει δεκτοί για εξετάσεις κατά τη δημοσίευση του Ν. 4058/2012 και είχαν δοκιμασθεί με επιτυχία έστω και σε ένα μάθημα ή έχουν δοκιμασθεί με επιτυχία σε ένα μάθημα μετά την δημοσίευση του Ν. 4058/2012, δεν θα καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά. Απαιτείται η υποβολή μόνο σχετικής αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις. 

Όσοι υποψήφιοι δεν εμπίπτουν στην προαναφερόμενη κατηγορία υποχρεούνται στην υποβολή νέας αίτησης, μετά των απαραίτητων δικαιολογητικών όπως αυτά έχουν καθοριστεί στην Υ7α/ΓΠ.οικ. 13475/11-2-2014 εγκύκλιό μας.

Αιτήσεις υποψηφίων, που έχουν υποβληθεί μέχρι την δημοσίευση του Ν. 4058/2012 (22-3-2012), δεν ισχύουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα: 

1)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων

               –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131

2)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας

                –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512

3)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας

4)     –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26650-99986 & 99984

5)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας

                  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112

6)Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επαγγελματιών Υγείας 213-2161523

 

Για βοηθούς φαρμακείων περιόδου Ιουνίου 2015

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις Βοηθών Φαρμακείου περιόδου IOYNIOY 2015 είναι από 25-05-2015 έως 10-06-2015.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

 Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:

 α) Στην ΑΘΗΝΑ  την 26-06-2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 πμ στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)

β) Στην ΠΑΤΡΑ στις 29-06-2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.00πμ στο αμφιθέατρο του ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ (δίπλα από το κτίριο της Ιατρικής και κοντά στο νοσοκομείο του Ρίου) όπου στεγάζεται το Τμήμα.

γ) Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την 25-06-2015 ημέρα Πέμπτη και ώρες 9.00-15.00 για τα προφορικά και την 26 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή για τα γραπτά, στην αίθουσα σεμιναρίων ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ στον δεύτερο όροφο των κτιρίων των τμημάτων Βιολογίας/Φαρμακευτικής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα: 

1)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων

               –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131

2)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας

                 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512

3)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184

4)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας

                  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112

5)Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας  2132161610.

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top