Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου αντιλαμβάνεται τις προεκλογικές σκοπιμότητες που υπαγόρευσαν την έκδοση ανακοίνωσης από τη Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ   για την έγκριση της τροποποίησης της Α.Ε.Π.Ο. για τη  Μονάδα Επεξεργασίας αστικών Αποβλήτων. 

Πολύ περισσότερο αντιλαμβάνεται ότι παρά τα όσα μεσολάβησαν τους τελευταίους επτά μήνες, ορισμένοι εξακολουθούν να διακατέχονται από τις ίδιες ιδεοληψίες που  αποτελούν τροχοπέδη στην προώθηση λύσεων για σημαντικά ζητήματα που αφορούν άμεσα τους πολίτες. Ένα από αυτά λύνει και η κατασκευή της  μονάδας Α.Σ.Α. καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι της Ηπείρου από την 1η Ιανουαρίου 2016, θα  βρεθούν αντιμέτωποι με τα πρόστιμα που θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση,  γεγονός που παραγνωρίζει η Ν.Ε..

Η Περιφερειακή Αρχή, έχοντας την ευθύνη έναντι των πολιτών, προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος που προκάλεσε η ανεξήγητη στάση του πρώην Υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη να διακόψει την υπηρεσιακής μορφής διαδικασία έγκρισης της τροποποίησης της ΑΕΠΟ. 

Και είναι απορίας άξιον πως η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ή δεν λαμβάνει υπόψη της,  τη δημόσια δήλωση σε τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ι. Τσιρώνη, που δικαίωνε απόλυτα την Περιφερειακή Αρχή, λέγοντας  ότι η απόφαση αναστολής των διαδικασιών για τις μονάδες ΑΣΑ, δεν αφορούσε την Ήπειρο,  της οποίας ο σχεδιασμός- που καταρτίστηκε με ομόφωνη γνώμη των Δήμων-   καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις του νέου Εθνικού σχεδίου. Επισημαίνουμε μάλιστα ότι για το έργο έγινε   ανοιχτός δημόσιος διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος απέφερε την  χαμηλότερη τιμή ανά τόνο στην Ελλάδα, 41 ευρώ. 

Αλίμονο στην Ελληνική κοινωνία,   αν χαρακτηρίζονται πελατειακές σχέσεις, η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών, η  τήρηση της νομιμότητας, ο σεβασμός στις διαδικασίες και στο έργο δεκάδων στελεχών της Περιφέρειας που μόχθησαν για να ολοκληρωθεί ένας καθ' όλα ωφέλιμος σχεδιασμός για την Ήπειρο και τους πολίτες της. 

Η επίλυση των προβλημάτων του τόπου, δεν γίνεται με θεωρητικές προσεγγίσεις, με νεφελώδεις εξαγγελίες και ερασιτεχνισμούς. Και πολύ φοβούμαστε ότι αυτό υποκρύπτει και η ... υπόσχεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου μπορεί να διασφαλίσει μια διαφορετική προοπτική στη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Η  προοπτική αυτή στο βάθος  φέρνει  επιβαρύνσεις από πρόστιμα για τους πολίτες, καθώς ακόμη και αν οι προθέσεις είναι αγνές, τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν επαρκούν για την κατασκευή των μονάδων ΑΣΑ, ούτε με τη μέθοδο του ΣΔΙΤ, πολύ δε περισσότερο με την κατασκευή τους αποκλειστικά μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ή πόρων των Δήμων. 

Σε κάθε περίπτωση η Περιφερειακή Αρχή είναι ανοιχτή στο διάλογο και πρόθυμη να ενημερώσει και τώρα και μετά τις εκλογές, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία, αλλά και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top